Колку не чини актуелната власт во Македонија

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
yin yang напиша:
Ти зврни во Вардар осигурување и ќе ти кажат. Парите осигурителните компании ги исплаќаат од пари од другите осигуреници (што мислиш, зошто се толку желни тие што работат во осигурителни компании да те осигураат? ), и реосигурување во странство.

И не, не читам весници.
Тето :lud:

Човециве македонцки немаат да се насолат а камо да плаќаат осигурување - тресни си ја од ѕидот за да ти напраи “глинг“ тоа мозочето... Алоооо!!!!

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Garfield напиша:
Како ти е тогаш името, оти ме потсеќаш на Теута!

....................

Не сум Теута, тоа ти е доволно. Викај ме Јин Јанг, ако толку имаш желба да ме ословуваш. Како што јас те викам Гарфилд (мрзлив мачор).

Другото, не е тема на разговорот.

Отвори нова, па ќе зборуваме за тоа што те мачи.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Macedalien напиша:
Тето :lud:

Човециве македонцки немаат да се насолат а камо да плаќаат осигурување - тресни си ја од ѕидот за да ти напраи “глинг“ тоа мозочето... Алоооо!!!!

Алооо, колку време не си бил во Македонија?

Тресни си го мозочето, не зборувам за инает, ами знам. Знам дека ЗОИЛ земаат не помала плата од 30 000 денари, и тоа се од ОСИГУРУВАЊАТА за кои сами се изборуваат, и не ми кажувај кој колку пари има, и дали се осигурува.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нели од другите осигуреници, а кои се осигурениците, кои плаќаат во фондовите и колку од тие праси одат во бунарот наречен власт и буџет.

И ако не си Теута, ондак многу си личите во ставовите.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Кои бре фондови??

Ти имаш здравствено осигурување, кое ги покрива основните трошоци за лекување. Сите добро знаете дека за поколеми хируршки зафати се прават камапњи за собирање пари: „Помогнете Тој Тој, да собере 20 000 евра да се оперира во Франција од тоа-тоа„.

Ова со осигурителните компании, е приватен бизнис, независен од државата.

И не мешајте баби и жаби.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
yin yang напиша:
Кои бре фондови??

Ти имаш здравствено осигурување, кое ги покрива основните трошоци за лекување. Сите добро знаете дека за поколеми хируршки зафати се прават камапњи за собирање пари: „Помогнете Тој Тој, да собере 20 000 евра да се оперира во Франција од тоа-тоа„.

Ова со осигурителните компании, е приватен бизнис, независен од државата.

И не мешајте баби и жаби.
Не меѓај ТИ баби и жаби кукле. Секоја будала колку и да нема во тиквето ќе ти каже дека има фонд за социјален надоместок којшто се меша со средствата на осигурителните компании. Не зборам здравствено осигурување - здравственото осигурување се плаќа на фондот за здравствено осигурување а не на осигурителните компании ок? ТИ СИ ТАА ШТО НЕ ТРЕБА ДА МЕША БАБИ И ЖАБИ!!! :wink:

Осигурувањето (работни инциденти, кршење на нога или рака, сообраќајки и ред други работи) е предмет на посебен фонд за осигурување за којшто буџетот на држават одвојува пари и го комплетира надоместокот платен од осигурителните компании... Не сме помешале ние туку ти и затоа уредно те поканувам да не се бламираш туку да свртиш едно бројче до Вардар Осигурување и да им го кажеш истото што ни го претендираш нам - ќе видиш како ќе ти се насмеат у фаца :wink:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Нејсе - јави се кај другар ти Поповски и самиот ќе ти каже која е рецептата за осигурителни трошкови од вкупната годишна сума на буџетот ок?

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Прво, веќе спомнав дека тоа се минимални покритија (пример наведов со операцијата).

Големи суми се испаќаат приватно од приватни полиси кои осигуреникот си ги прави ПРИВАТНО со компанијата.

п.с. Поповски не ми е другар, не го ни знам, освен од ТВ.

п.п.с најди ми ти податок, кој и од каде и исплатил на оваа, па ќе разговараме после. А не се од памет да се зборува.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
yin yang напиша:
Прво, веќе спомнав дека тоа се минимални покритија (пример наведов со операцијата).

Големи суми се испаќаат приватно од приватни полиси кои осигуреникот си ги прави ПРИВАТНО со компанијата.

п.с. Поповски не ми е другар, не го ни знам, освен од ТВ.

п.п.с најди ми ти податок, кој и од каде и исплатил на оваа, па ќе разговараме после. А не се од памет да се зборува.
Повели читај Вечер. Во една демократска држава лажните информации од страна на медиумите се третираат од правосудството како клевета и за тоа се плаќа оштета, нели. Досега, пак, за овој случај никој ништо не демантирал... Да видиме до кога :wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Macedalien напиша:
Не меѓај ТИ баби и жаби кукле. Секоја будала колку и да нема во тиквето ќе ти каже дека има фонд за социјален надоместок којшто се меша со средствата на осигурителните компании. Не зборам здравствено осигурување - здравственото осигурување се плаќа на фондот за здравствено осигурување а не на осигурителните компании ок? ТИ СИ ТАА ШТО НЕ ТРЕБА ДА МЕША БАБИ И ЖАБИ!!! :wink:

Осигурувањето (работни инциденти, кршење на нога или рака, сообраќајки и ред други работи) е предмет на посебен фонд за осигурување за којшто буџетот на држават одвојува пари и го комплетира надоместокот платен од осигурителните компании... Не сме помешале ние туку ти и затоа уредно те поканувам да не се бламираш туку да свртиш едно бројче до Вардар Осигурување и да им го кажеш истото што ни го претендираш нам - ќе видиш како ќе ти се насмеат у фаца :wink:
Ете, ме испревари Мацика, инаку и ја ќе и го кажев.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Macedalien напиша:
Повели читај Вечер. Во една демократска држава лажните информации од страна на медиумите се третираат од правосудството како клевета и за тоа се плаќа оштета, нели. Досега, пак, за овој случај никој ништо не демантирал... Да видиме до кога :wink:

Ако се испостави дека е клевета, ќе биде забавно :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
off topic, just funny:

Slander is in real life, in the newspaper business it is libel!!

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
А го знаеш ти вицот:

Продавачот на весници:
”Голема завера!!!! 100 жртви„
Купува еден.
Продавачот на весници:
”Голема завера!!!! 101 жртва„

:wink:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Го знам, ама го знам и оној:

СДСМ вети и исполни!!!!
СДСМ вети и исполни!!!
- Што исполни??
Сите живеете порано ама не знаете!!

Актуелнава власт, најмногу не чини напредок. Особено по Ави-то.

Kajgana Shop

На врв Bottom