N
NightFuneral
Гостин
Debar i Skopje,od istata pricina so ja kaza Gizho za toj strumicanecot,ili si raper,ili si turbofolker.Drugo ne se priznava!Ili pak ne se vrakaj od italija bez nova kola.De bre sto narod....
Се е кажано во постот на Струмикс.JeCILaDy напиша:Женска, во заблуда си :wink:
Да, и се согласувам со постот. Ние „провинцијалците“ се побунивме за омаловажувањето, а не за смислата на зборот „провинција“.PSYtisfaction напиша:Се е кажано во постот на Струмикс.
IV43 напиша:Стружани не се трпат со никој!
Најмалку се трпиме со Охриѓани, или можда ја најмалку се трпам со нив, шо знам...![]()
Абе знаете ли дека во Скопје нема чисти Скопјани.Сите имаат потекло од некоја провинција.Правите Скопјани се одселиа во Белград на времето.Не значи јас ако се родам во Америка и поживеам малку таму дека сум Американец кога моите се Македонци.PSYtisfaction напиша:Ние не ве нарекуваме провинции, малите градови и СЕ провинции. И тоа не е никаква навреда.![]()
Ова од поуздани извори ли е? Немој после демант, ова-онаkokko напиша:Сите имаат потекло од некоја провинција.Правите Скопјани се одселиа во Белград на времето..
Тоа што се дружите со некои шупаци од СК па они викаат провинции не значи дека треба да генерализирате...Пола од тие што живеат во Ск се доселени од некое место(дали они,дали нивните се доселиле).Ја мајка ми е од Тетово а татко ми од ск изворно си е...и шо сеа ја кога ќе отидам у Тетово треба да вреѓам?JeCILaDy напиша:Да, и се согласувам со постот. Ние „провинцијалците“ се побунивме за омаловажувањето, а не за смислата на зборот „провинција“.
зш мор така, јас баш се сложвам со стружани?IV43 напиша:Стружани не се трпат со никој!
Најмалку се трпиме со Охриѓани, или можда ја најмалку се трпам со нив, шо знам...![]()