Кога требаше да бирам меѓу среќа и тага одбрав...

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
.....тага......
ете се случува конечно да се почувствувате среќни и треба да го направите следниот чекор...во зависност каде ќе стапнете ќе бидете или задоволни или мизерни....
сум приметила дека луѓето (свесно или несвесно) кога имаат избор меѓу неколку работи кои ке ги направат среќни или тажни најчесто се определуваат за она што ќе ги направи несреќни....
дали сте се нашле во слична ситуација?
дали на луѓето им е поубаво кога се несреќни?!?
од кога луѓето уживаат во чувството на мизерија????

искуства?
Се разбира дека секој си посакува себеси да му се случуваат најубави работи...Но, кога ќе налета на две три срања во животот, кога убаво ќе акне со главата во зид, се наоѓа во таква ситуација да кога и среќата широко му ги отвора рацете и го вика да ужива во неа, тој кутриот ќе ја избегне, несакајќи повторно да изгоре...
Затоа не треба многу да му се мисли, туку секој момент да се ужива онаков каков е....секој од нас е даруван од убави и лоши сценарија на животот:)
Има и такви пак, кои уживаат да кукаат во својата мизерија, загрозувајќи се наоколу со својата негативна енергија....Едноставно не сакаат да прифатат ништо убаво во животот..

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Абе се има на светов, ама која е логиката да некој покрај среќата ја одбере тагата? Ми текнува и на мене на оние луѓе (најчесто девојчиња) кои во периодот на пубертет правеа сцени, плачки и што не само да привлечат внимание. Ама тоа е во период на пубертет, не верувам дека останува навика.
А сосема е различно сега да правиме муабет за самосожалувањето! Значи изборот на тага не би требало да се меша со поимот самосожалување. Тој што избрал тага, не би требало да се самосожалува бидејки направил избор, да биде тажен!
Кај нас се најчест пример се „самосожалувачите“ кои во принцип и се малку мазохистички расположени. Сите можеме да наброиме барем тројца од нашето опкружување кои се опседнати со самосожалување, макар и тоа да е безврска, онака из чиста мира, Lag of attention...
Според мене, за да избереш тага треба да си поприлично свесен и несебичен човек! Неможеш тоа да го направиш со убедување дека ако ти си тажен, некој ќе дојде и ќе те сожалува тебе и ти ќе го привлечеш внмиманието на светот околу тебе, што е пак основен мотив на самосожалувачите!
Значи треба да се направи дистинкција помеѓу поимите!
не зборам за самосожалување туку за сожалување од околината...центар пажња...ти текнува?

+има луѓе што сакаат да се жртви без разлика на се они попрво би одбрале да бидат мизерни и викаат "подобро јас да страдам одколку некој друг"
или народно познато се праат мајка тереза...значи бираат тага намерно

Член од
26 јуни 2008
Мислења
79
Поени од реакции
3
Koga trebase da biram pomegu taga i sreka izbrav taga no svativ deka zivotot e eden i se vrativ na srekata...i sega sum presrekna zasto brzo se koregirav:D

Член од
16 октомври 2007
Мислења
70
Поени од реакции
5
Ние избираме, но не избираме среќа или тага, избираме како ќе се справиме со тоа што ни се случува во моментот, среќа или тага

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
:helou:Мојата девиза е" подобро да ми завидуваат отколку да ме жалат" :smir:

Шмекерот

Еден и единствен
Член од
24 мај 2008
Мислења
1.767
Поени од реакции
384
Odbiram shmekanje...a Shmekanjeto me pravi sreken!...:)

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
Biram toa sto nema da gi negira moite veruvanja. Ne e vazno sto e taga ili sreka vazno da ne gi izgubam moite veruvanja. A potota ke se snajdam kako da ziveam (ako e taga).

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Normalno deka site sakaat da bidat srekni nikoj ne e budala da odbere da bide tazen...No mislam deka zivotot e ispolnet so sreka i taga i deka i jas da odberam sea da bidam srekna posle ke si iam nekoja maka ke se nerviram ke si bidam tazna itn...taka da djabe ke si zboram na temava zaso se se vrti u krug: posle srekata sledi tagata, posle tagata sledi srekata... jebiga takov e zivotot...:nesvest:

Член од
23 декември 2007
Мислења
325
Поени од реакции
11
Sekogas koga trebase da izgeram pomegju tagata i srekjata sudbinata sakase da ja izberam tagata,no se nadevam deka ke se smeni nesto vo idnina.

:(

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Незнам зашто ама секогаш кога сум блиску за да бидам најсреќен човек на светов испаѓа да бидам најтажниот човек на светот!До некаде придонесувам и јас за тоа ма некако секогаш мене среќата ми го врти грбот!

lidu6

искусен форумџија
Член од
8 јуни 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8
Za toa sto ke odberes golemo zna4anje ima stravot-sto ponataka...Nekoe iskustvo nemam koe e dobro za da dadam primer...
No ubedena sum deka tie sto ja odbiraat tagata naj4esto toa go pravat poradi svojata gordost:turn:

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Јас лично за мене ќе кажам дека многупати сум избрала тага.
Не дека јас не сакам да бидам среќна,едноставно околностите тоа го прават.
Не.Самата сум си крива.
Често во последно време се наоѓав во ситуации кога некои работи страшно ме заболуваа,некои неправди се случуваа а јас немав храброст да проговорам.Врз мене беа извршувани неправди од луѓе кои ги сметав и сеуште ѓи сметам за блиски,а јас преќутував. Дозволуват да ме газат. Сакав,не дека не сакав да им речам Еј доста е веќе престанете. Ова не може повеќе вака.
Но до сега немам кажано. Си премолчувам и си ги преголтувам моите зборови.
Некој ќе кажат дека сум глупава и наивна. Точно е. И глупава сум и наивна. Но едноставно тоа е така и не знам како да го сменам. Можеби тоа е во мене, во мојот карактер.... Слаба сум признавам.
Многупати сум била искористувана од пријатели,другари,сум им завршувала работи за од нив да добијам шлаканица.
И има една интересна работа.Сето тоа се случува постојано од исти луѓе.
Тогаш сфаќам дека сум будала.Самата сум крива и немам право да се жалам.

Луѓето самите си се криви за своите несреќи.Ако дозволуваѓ да те повредуват ќе те повредат,немој да мислиш дека ќе се сожалат на тебе.Не оставај ништо на туѓата совест.Зашто тие и немаат совест..

Некој еднаш рекол
Ако некој те повреди еднаш,тоа е негова вина
Ако те повреди двапати, вината е твоја.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
одбрав тага за туѓа среќа
исто...да ти кажам право мислам дека се вразумив и сватиф дека се заебаф...треба да бидеш “педер“ од време на време и да избереш среќа за нечија тага....

Kajgana Shop

На врв Bottom