Клише реченици кои сите ги мразиме

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
~ Заврши ми ја таа-и-таа работа, но секако само ако имаш време и немаш ништо друго во план!
~ Не си земај за обврска, кога ќе можеш-тогаш.
~ Имаш девојка? - Моментално не. - Зашто?!
~ Тапа си.
~ Ајде сега дипломска, па магистерска, па една убава мома, па дечиња (Аманте цел живот ми го испланиравте, остана ли нешто на мене?)
~ Немој да ме сфатиш лично / Немој да се навредиш, ама...
~ Е добро, не ли имаш попаметни работи да се замараш? (Ова особено кога доаѓа од личност што сама има попаметни работи за кои би требало да се замара).
~ Остарени сме, времето ни проаѓа :notworthy:
~ Ти си знаеш :confused:
~ Јебига, тоа е - ова иритирачко зборче го мразам највеќе на свет. :mad:
~ Леле дали не можеше да личиш повеќе на татко ти? :eek:
~ До кај си со животот?! - Ауу, поглупаво прашање не може да се постави, макар и на зафрканција!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Задоволни сме и со самиот пласман на ракометното ЕП. NOT!
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 03:28 ---
~ Ајде сега дипломска, па магистерска, па една убава мома, па дечиња (Аманте цел живот ми го испланиравте, остана ли нешто на мене?)
Ептен в нерва ми идат со ваков муабет, прееска се закачив со некого за ова :mad:

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Или окако ќе разберат дека студирам психологија: “Ај анализирај ме мене“ Ајдееееее, :vozbud: пошо тоа не учат на факултет, да анализираме рандом личности!!!
А да видиш само како е кога во мојов град свириш во парк и секако ќе застане некоја си рандом фаца и ќе ти рече „Лелеее, што убаво свирииииш. Ај исвири ми ја оваа песнаа.“, а нема врска ни од музика ни од ништо. Или пак на среде коцерт на еден класичар на гитара, кога ја слушнав директорката на средното каде завршив како вика „Леле колку убаво свирииии. Како на клавир.“ и толку беше од мене и концертот. Одвај излегов да се изнасмеам.
Или пак пази ситуација. Те викаат у школо да црташ нешто. И секако дека ќе дојде некоја професорка што е „уметнички аналитичар“ и ќе почне да ти кажува „Е многу убаво црташ. Како ли успеваш така убаво да го доловиш амбиентот? Браво, браво. Немам зборови. Едноставно прекрасно.“ Е во такви моменти ми доаѓа да им акнам една и да им го скршам носот.

Си излегол да се прошеташ низ град или одиш некаде небитно, сретнуваш некој познаник и секако следува прашањето „Кај одиш?“. Демек толку многу ги интересира тоа и ептен е важно па мораат да знаат. И што треба да им одговорам? „Еве се шетам“. Е што да не ќе им кажам „Еве тргнав да го видам дедо ми, си немам дојдено цел месец па си помислив да го ѕирнам“ па после да ми постави уште некои такви пештерски прашања па пола ден да го изгубам во одговарање на дебилски прашања.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Приказна на денот
Знаеш што е денеска?
Не и не ме интересира!
Петок e.
И што дека е петок?
Знаеш кој датум е?
Не и не ме интересира!!
13ти ебате, Dude денеска е Петок 13ти!!
Аман, Боки 13ка ти е брат близнак одвоен како бебе и даден на посвојување.

Б

Бат Елохим

Гостин
Долги коси, краток ум! :вонзем: Мислам општо ми се лоши од шовинистичкиве изреки наши...
Добра? - ова ко да му е гајле на некој дали сум добра или не, туку само да се најде у муабет на поминување. Мислим, пројди си, не ме малтретирај ич.
Коа се жалам на некого од работа ли или не е битно, шо и да е, и коа ќе ми кажат: Тоа е, мора така.... како не бе, важи, морало...Лелеее, зошто си почнала пак да пушиш - Ко да им е гајле дали пушам или не, ама ете да си напраат муабет.. И уште многу многу други може у различен момент да ме изнервираат.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
*рандом фаца од северниве*
-Па овде храната е одлична, луѓето се многу пријатни и најмногу сакам да настапувам овде и многу ја сакам Македонија. :vozbud:

Are-you-fucking-kidding-me.jpg

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Продолжение на мојот претходен пост од пред неколку дена...

Оставете го да почива во мир. - Секогаш, ама секогаш само кога ќе се спомне името на Тоше, а камоли да се работи за некој настан поврзан со него, секогаш се употребува реченицава, и ме напиња до даска. Аман Боже, не знам што има толку лошо во тоа да се зборува и да се организираат настани во негова чест. Секоја година има tribute за Боб Марли, па не гледам истите тие да викаат, остајте го Боб да почива во мир. :cautious:

Кој чека, ќе дочека - Да бе, јас трпеливо го чекам Леонардо ДиКаприо да ми се појави со цвеќе во рака, ама еве изгледа пешки тргнал од Америка да стигне. Иначе гарант ќе го дочекам.

И? - Ова навидум безопасно прашално зборче, вака само по себе не нервира, ама кога правам муабет со некој и уште не сум ја завршила едната реченица, а веќе има прекин со ова, ми е јасно дека на другата страна ваљда и е досадно, па одвај чека да завршам со зборење.

Исто, многу се нервирам, на прашањето, имаш ли дечко, и на мојот негативен одговор кога ќе кажат: Аман бе шо така? Реакција како да имам зараза, а не нешто вакво банално. А и општо муабетот аман бе шо така, ме нервира, онака како греота да си.

И да, ултимејт фраза од која ми е потребен лексилиум е:

Живееме во 21 век или нејзината модификација - 21 век сме бе...

Ај бе што збориш???? Стварно лиии? Секоја промена, макар и најнегативна секогаш се оправдува со муабетот 21 век сме. За што и да е, без обзир на муабетот, времето, местото. Демек ако сме 21 век све е дозволено, ајде people lets get wild. Демек тоа е современо, а ако не го делиш тоа мислење, као не живееш во 21 век, не си современ бе бачко.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
"Се` се случува со причина" :eek:

"Абе уживај" :tapp:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
-Не ме замарај
-Уживај си
-Кафица(вметнато во каков било контекст)

И

Незнам дали и вие толку често се среќавате со ова:
"фати си добра девојка и ќе ти се среди животот"

Сигурнооо

Член од
16 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
1
Specijalno se registrirav samo da vi kazam kolku mi odi na nervi toa sto kjoro kuco slepo kadro i nekadro go upotrebuva zborot "top". Preku "top-ov" mi e navistina.

Kajgana Shop

На врв Bottom