Клизма

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Клизмата била едно од најпријатните,сигурни но и корисни лековити средства,особено кај заболување на деца,родилки и хистерични жени,кај тровања,грчови и.т.н.
Во денешно време клизмата се користи во медицината само за чистење на ректумот(правото црево)пред операција,за полнење на контрастно материјал кај ренгенските слики или при запек.Во санитарните продавници сеуште се продаваат клизми и соодветни аксесоари,но купувачите ги користат најчесто за анално еротични задоволств и редко за медицински цели.Клизмата преживеала благодарение на сексуалната привлечност и се наоѓа во добро снабден сексшоп.Има модели со гумен балон или пластичен сад.Имаат обем од еден до пет литри,обично се со вентил.
Се претпоставува дека легендарната Мерлинка е отрована по тој начин,бидејќи по трипати на ден користела клизми,ставено и било во течноста отров.
Кажете колку вие ја применувате,некоја техника,каде може да се најдат преносни модели за клизми.:pipi::kesa:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Клизмата е убаво да се искористи пред анален секс, пред се заради хигиена, и да нема непожелни работи кои би го уништиле задоволството :)
Обично сетови за клизма има по секс шоповите.

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Клизмата е убаво да се искористи пред анален секс, пред се заради хигиена, и да нема непожелни работи кои би го уништиле задоволството :)
Обично сетови за клизма има по секс шоповите.
Za toa i se pravi be strumiks,arno ama pasivnata polovina na forumot nesto ne se otvarra na tema klistiranje.

eden cajkan kazuvase u prolaz ednas
deka ebel nekoja zenska u gz
i koa go izvadil videl semki od piperki na kurot
i ja prasal so jadela
i ovaa mu kazala
"ajvar" !!!

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Auuu gadno.

Да не се клистираш пред анал е исто како да не миеш раце пред јадење.
Треба да се разликува клистирање ради секс и од медицински причини.
Ова првото е делумно,додека второто се одвива бавно и на друг начин,енема или клизма,не служи само за чистење,туку и за исхрана(не се зафркавам)на тој начин храна може да се внесе во оргНИЗМОТ.
Дури и не ви требаат тие боци со црева,доволен е само туш како што веке кажав и вода,млака.Кога сте доволно полни,почекајте малку пред да се испразните.Бидете што поопуштени.Постапката треба да се повтара се додека не бидете сигурни дека сте чисти,обично 2-3 пати.Важно е да не се прави клизма пред самиот секс,да речеме 15 мин,пола саат порано,зошто може дел од водата да остане,и баш за време на секс излегува тоа што е блјаккк.Еве и некои линкови од општа култура за клизма по нашки.
http://en.wikipedia.org/wiki/Enema
http://www.analsexyes.com/enemas.shtml
http://www.medicaltoys.com/enemas.htm

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Za toa i se pravi be strumiks,arno ama pasivnata polovina na forumot nesto ne se otvarra na tema klistiranje.

eden cajkan kazuvase u prolaz ednas
deka ebel nekoja zenska u gz
i koa go izvadil videl semki od piperki na kurot
i ja prasal so jadela
i ovaa mu kazala
"ajvar" !!!

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Auuu gadno.
Стај го ова во спојлери, не е за секој да го чита ова :icon_lol:

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Има админи,нека бришат што треба,нема лутиш.Темата си е за секс,а клизмата е важен дел од сексот,аналниот.Кое е твоето искуство,ти се има случено нешто слично?

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Има админи,нека бришат што треба,нема лутиш.Темата си е за секс,а клизмата е важен дел од сексот,аналниот.Кое е твоето искуство,ти се има случено нешто слично?
Не, ништо слично со семкиве :icon_lol:
И да, планирав да јадам.. ама планирав, јеботе штоидаси.

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Мислам дека вараш,најдобрите секс дружења се случуваат кога најмалку си спремен,кога не ти се сменети ѓаќите баш таа вечер,ден,камоли клизма да има направено девојката.Секоја има пуштено бар малку такво нешто од себе,лажат тие што ке кажат не.Заборави на порничи каџде што и воздухот ке експлодира од жештина,таму се предвреме исклистирани,подмиени избричени......овде си збориме за македноски девојки.А бидејки јас сум педерче и то пасивно,морам да се клистирам редовно,Ако си актив немора.Абе убаво газе имам,секогаш чисто,многу девојки ми завидуваат уствари,овде ке ги научиме на рутини од кои ке има позадоволни дечковци,момци и сопрузи.:smir:

еве ај и слика да не биде дека тропам,може не е најнај совршено но пак си го чувам,мое си е.Малку е бабл бајдвеј.:pos2:ке контактирам со некој билдер ГО СТЕГНАМ,мора да се испотам добро,или летоска да се исончам,ама джабе имам пробано се,многуууу бел тен имам,никако боја да фатам.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Клизма? Не беше тоа пред се медицински апарат? Подоцна се преработила идејата за осамените жени да се напалат некако. Подоцна го измислиле тушот за ова идеја али клизмата си останала медицински алат. Значи Квирчо ти си старомоден....

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Не баш сум у тек со мода и дешавања.вие сте олдфешн,и молимте фиит не е тема на рзговор.Клизма е друго/

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.347
Ај без непотребни зајадливи коментари на темата.
Клизмата е, пред се, медицинска измишљотина, ама си нашла своја примена и во сексот :).
Има луѓе кои уживаат во клистирањето, доживуваат оргазми.
И, убаво е, ако имате во план анален секс, да се клистирате :)
Но, како што е спомнато погоре, убавите доживувања најчесто идат спонтано, така да...не секогаш можете да се спремете за секс.
Госпожата се клистира понекогаш. Но, не нужно има анал потоа.
Исто така, клизмата, како што некогаш имам некаде прочитано, го намалува и ризикот од рак на дебелото црево.

Serengeti

Има само една вистина сето друго е лага
Член од
4 февруари 2009
Мислења
260
Поени од реакции
63
Мислам дека вараш,најдобрите секс дружења се случуваат кога најмалку си спремен,кога не ти се сменети ѓаќите баш таа вечер,ден,камоли клизма да има направено девојката.Секоја има пуштено бар малку такво нешто од себе,лажат тие што ке кажат не.Заборави на порничи каџде што и воздухот ке експлодира од жештина,таму се предвреме исклистирани,подмиени избричени......овде си збориме за македноски девојки.А бидејки јас сум педерче и то пасивно,морам да се клистирам редовно,Ако си актив немора.Абе убаво газе имам,секогаш чисто,многу девојки ми завидуваат уствари,овде ке ги научиме на рутини од кои ке има позадоволни дечковци,момци и сопрузи.:smir:

еве ај и слика да не биде дека тропам,може не е најнај совршено но пак си го чувам,мое си е.Малку е бабл бајдвеј.:pos2:ке контактирам со некој билдер ГО СТЕГНАМ,мора да се испотам добро,или летоска да се исончам,ама джабе имам пробано се,многуууу бел тен имам,никако боја да фатам.
хигиена пред се, ако нема хигиена која сака нека биде џабе...
како и да е добро газе држиш :helou: поздрав lady_QUEER

Kajgana Shop

На врв Bottom