Кајгана готвач vol. 145 [гласање: Пастрмајлија]

• Креатор на темата Креатор на темата shumecha.tableta
  • Време на започнување Време на започнување

Глас за:

• Вкупно гласачи
    29
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Искрено, поочајни обиди за „пастрмајлија“ немам видено. Првото е мизерија со тенкиот како конец ред од месо и 95% тесто, а второто не е ни обид за пастрмајлија. Да го ставевте за гласање во било која друга тема што има месо ќе поминеше и под тие рецепти. Личи на неотворено тесто за пица (попрскано со она црното, заборавив како се вика) и месо врз него. Дно - дна.

Најлошите пастрмајлии што сум ги јадел во животот (а сум јадел на многу места и со различен облик и состојки (домашни или кафански)) се како од ресторан со 3 Мишелин ѕвезди за овие во темава, поштено. И тоа на изглед, за вкус не ни дебатирам. 60% од една пастрмајлија го прави изгледот. Aj на Сунѓерот има некоја форма, ова второво стајте го у гласање за (скоро)преклопени пици.

Последно уредено:
^ Што не направеше ти пастрмајлија, кога веќе толку знаеш како треба да изгледа?

Сите сте тука да критикувате, пошто све знаете како се праи, а нигде ве нема на дело да направите нешто. Така од страна и јас знам да коментирам: Еј, а бе дно - дна си, стварно. И после нема доволно пријавени, е па нема. Тие што учествуваат барем одвоиле од своето време, се потрудиле и тука се за дружба. Нормално е да има и пофалби и критики, ама барем бирајте си ги зборовите за да се изјасните што ви се допаѓа, а што не.

Нема велешки пастрмајлии.(n) Во знак на протест не гласам. :neetaka:
(ставив смајлиња за постот да не ми биде толку негативен и да не си ја тревожам шумеќа :D )

Јас гласав за @gurman2 ..интересна и невидена од моја страна досега, се надевам дека месото е вкусно..има ли пастрма воопшто;)

Јас гласав за @gurman2 ..интересна и невидена од моја страна досега, се надевам дека месото е вкусно..има ли пастрма воопшто;)
Blagodaram Katina. Za zal nema pastrma, jas ne go sakam vkusot na pastrmata. Mesoto e spremeno kako za stipska pastrmajlija, bez pretenzii da se postigne formata. Vprocem, i picite gi spremam na ist nacin

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Blagodaram Katina. Za zal nema pastrma, jas ne go sakam vkusot na pastrmata. Mesoto e spremeno kako za stipska pastrmajlija, bez pretenzii da se postigne formata. Vprocem, i picite gi spremam na ist nacin

Ни јас не можам да поднесам пастрма. Ew!

^ Што не направеше ти пастрмајлија, кога веќе толку знаеш како треба да изгледа?

Сите сте тука да критикувате, пошто све знаете како се праи, а нигде ве нема на дело да направите нешто. Така од страна и јас знам да коментирам: Еј, а бе дно - дна си, стварно. И после нема доволно пријавени, е па нема. Тие што учествуваат барем одвоиле од своето време, се потрудиле и тука се за дружба. Нормално е да има и пофалби и критики, ама барем бирајте си ги зборовите за да се изјасните што ви се допаѓа, а што не.

WTF? Значи ако не правиме јадења по темиве - не смееме да коментираме/критикуваме? Па уопште вториот предлог не треба да го има во темава затоа што нема ни П од пастрмајлија. Колку е крив човекот што го готвел - толку се криви и тие (во случајов ти) што го ставаат/те на гласање. Се знае како изгледа една пастрмајлија, а темата е за тоа, н

Како што можеш да забележиш (а сигурно и знаеш) ова е мој прв ваков критички пост во 145 теми.

Stelt, eve jas da ti se izvinam za mojata pastrmajlija, koja toa ne e. Ama da znaes, mnogu e vkusna!

WTF? Значи ако не правиме јадења по темиве - не смееме да коментираме/критикуваме? Па уопште вториот предлог не треба да го има во темава затоа што нема ни П од пастрмајлија. Колку е крив човекот што го готвел - толку се криви и тие (во случајов ти) што го ставаат/те на гласање. Се знае како изгледа една пастрмајлија, а темата е за тоа, н

Како што можеш да забележиш (а сигурно и знаеш) ова е мој прв ваков критички пост во 145 теми.

А општо на форумов ти е 894354098458-ти, чудо и некоја пцовка не пушти:(

Мојот глас оди кај @gurman2, затоа што има голем избор на натпреварувачи, а и глупо е сам за себе да си гласам:D

Иначе тестото убаво си го направил и ми се свиѓа тоа што си му ставил афион(y), ама за месото имаш :sick: од мене (бар така ми личи на сликава):D

Stelt, eve jas da ti se izvinam za mojata pastrmajlija, koja toa ne e. Ama da znaes, mnogu e vkusna!

Абе друже немам јас ништо против јадењето, затоа и пишав дека не дискутирам за вкус. Ама на изглед дека е пастрмајлија - не е.

Ова на гурман личи на нешто друго, на нешто што се отвара на екскурзија додека Стелт отварал смоки на истата таа екскурзија. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв