Катар го призна Косовo

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Se duri ne go priznava SPC MPC xabe vi e.:toe:
Катар сеуште официјално го нема признаено Косово, само на зборови го признава, кога ќе биде се средено со формалната постапка за признавање и кога Косово ќе стане членка на ООН тогаш радувај се, дотогаш џабе ви е.

PS: Не мешај баби и жаби, црква е друго држава е друго.

M

mar30

Гостин
Cestitki sega po presudata na megunarodniot sud ostanatite zemji najverojatno ke go priznaat vklucuvajki gi Rusija i Kina.Vazno e deka site zemji od regionot go imaat priznaeno Kosovo kako samostojna drzava i priznavanjeto od sosedide e ona sto go zaacimentira integritetot na Kosovo.

Ајде догодина и држава северно Косово.

Bogami toa samo da ne stane zarazno...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Не би рекол дека работат. Работат Американската и Британската влада кои издејствуваа новата резолуција што ја поднесе Србија во ОН да стане компромисна или пак Србија да ја повлече.

А тоа е суштината, Србија сигнализира дека ќе направи компромис. Руските коментари деновиве се дека Србија се откажала од Косово, па се думаат што да прават, но многу е веројатно дека ќе се откажат од Србија. Еве што вели Коснтантин Косачев, шефот на коминисјата за меѓународни односи во Руската Дума:

http://novinar-novinar.blogspot.com/2010/09/blog-post_08.html

Косово де факто си функционира како држава, ама се додека не биде признаена од Русија, Кина па и повеќето Европски држави секогаш ќе биде во некоја недефинирана положба.
Не знам од каде таа проценка, па и “де факто’’. Косово е меѓународен протекторат и речиси сигурно не функционира како држава.

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Какви честитки бре за наркодржава.
Косовете никогаш нема да бидат вистинска држава.

Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.099
Поени од реакции
174
Po se izgleda Amerika saka da go ''proturka'' Kosovo vo ON.Ostanuva da vidime dali i toa ke se ostvari.Cudna rabota,tolku godini Amerika i Izrael ne rabotat na toa da se vospostavi Palestinska drzava,a za Kosovo i to kako brzaat.Amerikancite se ednostavno luti na Srbite...Sakaat da mu gi pokazat zabite...

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ај нека им е честито... сега имаме нешто заедничко со Катар.

Навистина очекував повеќе држави да го признаат Косово. Ама изгледа некои земји не го признаваат Косово за инает на Американците. :toe:

А за просветлениот: Што мора СПЦ да ме признае мене? Што мора да ми го признае името Гејлада? Што мора Блгарите националноста да ми ја остават на мира? Пак сум си Православен верник на МПЦ, пак мојата земја е Македонија и пак сум Македонец. Можат да го менат ова каде сакаат и офицјално да го направат, ама длабоко во Македонците тоа нема да го сменат. Еднаш проблем, секогаш проблем, се додека не прифатат дека постоиме.
Плус се зборува за државен план, незнам зошто право противтежа зборуваш? Каде виде закана кон тебе во постот на ХУМАН?

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Вехабисти?
A be mocko, zarem ne ti bese dovolno so ovie vehabisti, dosaden stana veke?
Kurot mi go napravi vehabist, na sekoja ebana tema moras da gi spomnes, sto e tvojot problem ne znam, a znam koja e tvojata cel.

Albancite, da se vehabisti, no gledas amerikanskata podrska za niv ne prekinuva. ;)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.288
Поени од реакции
84.406
A be mocko, zarem ne ti bese dovolno so ovie vehabisti, dosaden stana veke?
Kurot mi go napravi vehabist, na sekoja ebana tema moras da gi spomnes, sto e tvojot problem ne znam, a znam koja e tvojata cel.

Albancite, da se vehabisti, no gledas amerikanskata podrska za niv ne prekinuva. ;)
Не се нервирај, не сум ви ја крив кога сакате да седите на две столици.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ај честито нека му е
досега клку земји го имаат признаено??
и набројте некој вака посилни земји да си водам евиденција?? :smir:
признато е од 70 држави глеам