Како се составува тужба?

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
Нееееее. Нема покренато тужба. Има само предлог за извршување. Тој предлог е примен во судот со приемен печат во 2002г , ама нигде го нема тој предлог се до 2018г кога судијата го прифаќа како навреме поднесена тужба.

Значи , само тој предлог за СПН , а во ниедна книга нема дека е заведено или поднесена тужба.
Нешто смрди пријателе!!!
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
Доверителот може да поднесе тужба кога тој ќе посака, судот не внимава на застареноста по службена должност.
Во 2002 година постапката за платен налог се водеше пред судот.
Од судот не може да направат пропуст при доставување затоа што решението за издавање на платен налог го доставуваат преку судски доставувач, ако биде неуспешно го доставуваат преку пошта па на крај истото го објавуваат на огласна табла, и невозможно е да било не уредна доставата.
Штом не сте поднеле приговор решението станува правосилно и извршно.

Да појаснам на самата доставница го има одговорот на Вашето прашање.
Видете дали тогаш некој ја потпишал доставницата или причината што ја навел доставувачот, но повторно потенцирам не е возможно да била неуредна доставата, а воедно решението за платен налог да стане правосилно.

Ај вака:

1. Поднесен е ПРЕДЛОГ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ ОД СТРАНА НА АДВОКАТ .... ТОЈ ПОДНЕСОК НЕ Е ПОТПИШАН ОД ДОВЕРИТЕЛОТ ИЛИ НА ТОЈ ПОДНЕСОК НЕМА ШТЕМБИЛ, ПЕЧАТ ОД ДОВРРИТЕЛОТ.
ЕВЕ ПРИМЕР... ЈАС СУМ АДВОКАТ.... СИ СОСТАВАМ ПРЕДЛОГ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ БЕЗ ДА ГО ПРАШАМ ДОВЕРИТЕЛОТ И СИ ПУШТАМ ВО СУД ПОДНЕСОК, СИ СТАВАМ АДВ.ПЕЧАТ И НА ПРИМЕРОКОТ ОД ТОЈ ПОДНЕСОК ИМАМ ПРИЕМЕН ПЕЧАТ ОД СУДОТ. И УТРЕ ДОВЕРИТЕЛОТ ВЕЛИ ИМАМЕ УРЕДНО ПОДНЕСЕНА ТУЖБА ???? АЈ СЕГА ...БИДИ ПАМЕТЕН ?????
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.057
Поени од реакции
2.153
Ај вака:

1. Поднесен е ПРЕДЛОГ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ ОД СТРАНА НА АДВОКАТ .... ТОЈ ПОДНЕСОК НЕ Е ПОТПИШАН ОД ДОВЕРИТЕЛОТ ИЛИ НА ТОЈ ПОДНЕСОК НЕМА ШТЕМБИЛ, ПЕЧАТ ОД ДОВРРИТЕЛОТ.
ЕВЕ ПРИМЕР... ЈАС СУМ АДВОКАТ.... СИ СОСТАВАМ ПРЕДЛОГ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ БЕЗ ДА ГО ПРАШАМ ДОВЕРИТЕЛОТ И СИ ПУШТАМ ВО СУД ПОДНЕСОК, СИ СТАВАМ АДВ.ПЕЧАТ И НА ПРИМЕРОКОТ ОД ТОЈ ПОДНЕСОК ИМАМ ПРИЕМЕН ПЕЧАТ ОД СУДОТ. И УТРЕ ДОВЕРИТЕЛОТ ВЕЛИ ИМАМЕ УРЕДНО ПОДНЕСЕНА ТУЖБА ???? АЈ СЕГА ...БИДИ ПАМЕТЕН ?????
На тој поднесок и не треба да има печат или штембил од доверителот ниту пак негов потпис. Тој поднесок го потпишува адвокатот и става негов печат. Се што треба да има од доверителот е ПОЛНОМОШНО потпишано од него кое адвокатот го приложува кон предлогот за извршување.
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
На тој поднесок и не треба да има печат или штембил од доверителот ниту пак негов потпис. Тој поднесок го потпишува адвокатот и става негов печат. Се што треба да има од доверителот е ПОЛНОМОШНО потпишано од него кое адвокатот го приложува кон предлогот за извршување.
За жал нема никакво полномошно. И ако приложил некое полномошно.... треба да стои во списи од предметот ??? Само ова е ситуација од 2003г
 
Член од
7 ноември 2011
Мислења
2.057
Поени од реакции
2.153
За жал нема никакво полномошно. И ако приложил некое полномошно.... треба да стои во списи од предметот ??? Само ова е ситуација од 2003г
Nikoj ne podnesuva predlozi za izvrsuvanje ako nema polnomosno, na toa sudot vnimava po sluzbena dolznost. Ako se raboti za nekoj doveritel koj ima mnogu predmeti togas moze i so edno polnomosno koe ke se dostavi vo sudot advokatot da postapuva po site predmeti na toj doveritel... za advokatot da mozel da podnese predlog sepak mu bile potrebni veridostojni ispravi (fakturi, ksrtici..) koi gi ima samo doveritelot i nikako bez toj da mu gi dade advokatot ne mozel da podnese predlog a posebno sto za istiot e potrebno da se plati i sudska taksa, taka sto verojatnosta advokatot da postapuval bez polnomosno e ednakva na nula. Ako se raboti za sudski predmet koj e prenesen kaj izvrsutel, togas vo istiot stojat site spisi pa pobaraj uvid i od dostavnicite vidi na kogo e dostaveno resenieto pa ako ne e primeno od tebe probaj podnesi do sudot baranje za ukinuvanje na pravosilnosta i izvrsnosta... vo sekoj slucaj ne sam tuku so advokat.
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
Nikoj ne podnesuva predlozi za izvrsuvanje ako nema polnomosno, na toa sudot vnimava po sluzbena dolznost. Ako se raboti za nekoj doveritel koj ima mnogu predmeti togas moze i so edno polnomosno koe ke se dostavi vo sudot advokatot da postapuva po site predmeti na toj doveritel... za advokatot da mozel da podnese predlog sepak mu bile potrebni veridostojni ispravi (fakturi, ksrtici..) koi gi ima samo doveritelot i nikako bez toj da mu gi dade advokatot ne mozel da podnese predlog a posebno sto za istiot e potrebno da se plati i sudska taksa, taka sto verojatnosta advokatot da postapuval bez polnomosno e ednakva na nula. Ako se raboti za sudski predmet koj e prenesen kaj izvrsutel, togas vo istiot stojat site spisi pa pobaraj uvid i od dostavnicite vidi na kogo e dostaveno resenieto pa ako ne e primeno od tebe probaj podnesi do sudot baranje za ukinuvanje na pravosilnosta i izvrsnosta... vo sekoj slucaj ne sam tuku so advokat.

Значи Лазар вака стојат работите :
Ако тој адвокат имал ГЕНЕРАЛНО ПОЛНОМОШНО да речеме така е.... дали тој при поднесување на предлогот за извршување морал да приложи УРЕДНО ЗАВЕРЕНО ПОЛНОМОШНО ВО СУДОТ , дали во судскиот предмет/ списи мора да постои примерок или фотокопие или дупликат или како и да се вика такво полномошно//////// дали во предметот при направен увид од страна на адвокат или странка треба да постои такво полномошно ???
Дали може да ме побарате на МОБ или јас да Ве побарам за да Ви објаснам ???
Чудно е верувајте ,,,, замрсено е и има некоја измама затоа што тогашниот адвокат ( да не го именувам ) има лежено во затвор за вакви и злични измами заедно со нотар/ка од Скопје
Ајде да се чуеме на МОБ да Ви објаснам ... па Вие проценете ??? Ве молам
 

baramrabota1

Nesuden PRAVNIK
Член од
26 септември 2017
Мислења
124
Поени од реакции
8
На тој поднесок и не треба да има печат или штембил од доверителот ниту пак негов потпис. Тој поднесок го потпишува адвокатот и става негов печат. Се што треба да има од доверителот е ПОЛНОМОШНО потпишано од него кое адвокатот го приложува кон предлогот за извршување.
Ееее за жал на тој поднесок нема ПОЛНИМОШНО
 
На врв Bottom