Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.512
Како има најдено работа?Zdravo, ve citav detalno no mi treba nekoj sovet, soprugot e kuvar po profesija so dobar angliski, e sega kako bi bilo najdobro da aplicira za viza, za ponatamu da mozim I jas so decata (maloletni). So mk pasosi sme, agencijata go sovetuva prvo turisticki pa potoa da bara od tamu rabotna, da napomenam deka ima najdeno rabota vo restoran.
@fever2000Како има најдено работа?
Ако ресторанот сака и може да го спонзорира, гледам дека има опција за 482 виза.
Ако не разбирам лошо, би влегол во оваа категорија ANZSCO 35131.
Еве на кратко раскажано како оди процедурата:
Во каков ресторан има најдено работа?
kongresen centarКако има најдено работа?
Ако ресторанот сака и може да го спонзорира, гледам дека има опција за 482 виза.
Ако не разбирам лошо, би влегол во оваа категорија ANZSCO 35131.
Еве на кратко раскажано како оди процедурата:
Во каков ресторан има најдено работа?
nemas gajle togas...kongresen centar
Епа ете нека разговара за 482 виза, а ако не сакаат да почнат со тој процес без да го проверат што и како знае тогаш туристичка виза за него, нека дојде сам на неколку недели и ќе може да се договорат за процесот.kongresen centar
Vi blagodaram za odgovorotЕпа ете нека разговара за 482 виза, а ако не сакаат да почнат со тој процес без да го проверат што и како знае тогаш туристичка виза за него, нека дојде сам на неколку недели и ќе може да се договорат за процесот.
Предности на визата: далеку е полесен процесот од skilled визите, поефтин за вас (не за работодавецот), помали барања за англиски, помалку документација, брзо процесирање на визите во споредба со другите skilled визи.
Недостатоци: ќе бидете врзани за тој работодавец, и промена на работа е возможна само ако се согласи некој друг да го преземе спонзорството.
Pred 2-3 godini sledev eden forum kade sto vo glavno bea investitori na nedviznosti, tie nekako go imaa pikirano Logan kako meta za sledni investicii.Ако државата реши да игра како што почна во Southport, сум со намера да купам недвижности за инвестиција и во Beenleigh, и во Logan, затоа што верувам дека за 20 години од сега нема да има граница меѓу Бризбн и Голд Коуст, а ако ги среди државата цената сигурно ќе оди 2 до 3 пати повеќе.
Проблемот е што ако ја купиш сега, ќе имаш потешкотии за да ја одржиш читава, или пак да најдеш асални кираџии.
На страна од сите проблеми, мислам дека овие населби треба да се посматраат многу внимателно од бизнис/инвестициска перспектива, во прва прилика на подобрување на безбедноста, очекувај дека ќе ги стигнат цените од Ormeau, Eden's Landing, Bethania, Pimpama и тн.
Друже прашање е на време кога ќе се спои се помеѓу Бризбн и Голд Коуст, а рачунај Голд Коуст со цените ќе го стигне и Сиднеј.Pred 2-3 godini sledev eden forum kade sto vo glavno bea investitori na nedviznosti, tie nekako go imaa pikirano Logan kako meta za sledni investicii.