Како да се научам да пишам на тас. со 10 прсти?

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
Како да се научан да пишам на тастатура со 10 прсти, мисалм дека едно време имаше едни програмчиња со лекции.
Дали некој знај каде можи да се најди такво програмче

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Ќе си фатиш женска преку МСН, ќе минеш по 12 часа у денот со нејзе на компјутер и да видиш како ќе се научиш да пишувавш со десет прсти плус и наслепо ќе куцаш. Само пази да биде од ист град оти ако е од друго место ќе се заебеш.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
vardarce напиша:
Ќе си фатиш женска преку МСН, ќе минеш по 12 часа у денот со нејзе на компјутер и да видиш како ќе се научиш да пишувавш со десет прсти плус и наслепо ќе куцаш. Само пази да биде од ист град оти ако е од друго место ќе се заебеш.
Oва ти е најубо решение .:)
или најди некоја психа и пиши по цело време

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
Mu$tRiK:P имаш бе бато програмчиња туторијал за пишување со 10 прсти имаш интернет и симни некоја..... е сега ако ми текне име на некоја ке и прекажам :bravo:

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Mu$tRiK:P јас имам едно...прати ми маил на пп кај да ти го пратам или кажи како да го аплоадирам негде :)

п.с. мислам неможе со сите 10 да пишуваш......ке треба со 8 ..палците само за space притискање се :):):)

P

Princ

Гостин
Што ви е побогу? НЕ прашува со колку прста куцате вие, туку дали знаете некоја програма за да научи да куца побрзо!

Ако имате (знаете) некоја програма дај те ја или кажете ја.
Ако немате секое добро и не пишувајте без врска.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Мене ми се чуделе луѓе како можам да куцам брзо, со две раце, без да гледам.. секогаш сум им одговарал - "Лесно.. кога ќе проаѓаш цел ден на IRC, 4 години на dial-up, ќе се научиш брзо да пишуваш, за да напишеш нешто пред да паднеш." (=

Сакам да ти кажам - не се учи преку програми, туку со вежбање.

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
Your Personal Typing Trainer

Meet TypingMaster Pro, the personal typing trainer that adapts to your unique needs.
The program provides customized exercises and helpful feedback to guide you step
by step to professional keyboarding. As a result your typing speed will increase
significantly saving you a lot of valuable work time.

Adjusts to Your Progress
At every stage training is adjusted to your personal progress. Weak spots are
pinpointed and rapidly eliminated with additional exercises. Thanks to this
personal approach you can put your new skills into action after only 3 to 5 hours
of training.

download

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Mu$tRiK:P напиша:
Како да се научан да пишам на тастатура со 10 прсти, мисалм дека едно време имаше едни програмчиња со лекции.
Дали некој знај каде можи да се најди такво програмче
Vo noviot broj na PLUGIN imas edno takvo programce, se vika "Typing Made Easy". Mozis da si go zemis PLUGIN-ot ili probaj pobaraj go na internet od stranata http://www.drowningturtle.net/ Programceto e besplatno i tezi 9.34MB.
Прегледај го приврзокот 340

dav

Администратор по заслуга
Член од
24 јуни 2006
Мислења
577
Поени од реакции
1
абе нитро,каде ти наоѓаш плугин кај мене во маалската продавница има се и сешто но не го гледам тој плугин

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Број 64; јуни/јули 2006
Вчера го купив од трафика.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Samo so vezbanje, najubavo se uci... I ja pisuvam so site prsti (sega, diva liga, bez nekoi posebni pravila, ama toa zasto se `ucev` sam da pisuvam).

.....

Човекот...
Член од
5 јануари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
12
Епа фала ви многу на сите шо пишавте на оваа тема, ке ги даунлоадирам програмчињава и ке видам шо ке напрам

Член од
15 јуни 2006
Мислења
433
Поени од реакции
3
ortak samo so finta ke naucis da pisis brzo

Kajgana Shop

На врв Bottom