Како да добиете побрз, пореспонсивен и постабилен интернет?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Јас сум на Близу, и на ПЦ ми дава download брзина на торенти околу 2.5 мб. На лаптоп брзината на истиот торент од истиот сајт на истата мрежа ми дава 1.3 мб максимум. Тоа е ограничувањето во енергиката на LANot ?
Зависи до рутерот и колку си одалечен а и нормално дека преку кабел ке имаш подобра брзина, ова не важи за Download туку само за сурфање

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јас сум на Близу, и на ПЦ ми дава download брзина на торенти околу 2.5 мб. На лаптоп брзината на истиот торент од истиот сајт на истата мрежа ми дава 1.3 мб максимум. Тоа е ограничувањето во енергиката на LANot ?

Можно е...пробај и види дали ќе има подобрување.
--- надополнето: 3 септември 2013 во 10:15 ---
Ова со Google DNS ми даваше цело време Unable to resolve the server's DNS address, така да ги вратив дифолтните вредности.

Дали ги внесуваш днс адресите како што треба? дај ми team viewer, ќе ти средам.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Можно е...пробај и види, дали ќе има подобрување.
Дали ги внесуваш днс адресите како што треба? дај ми team viewer, ќе ти средам.

Ги внесив убаво ко што пишува. Со Open DNS не прави така но е многу бавен, ама со Google DNS ништо.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ги внесив убаво ко што пишува. Со Open DNS не прави така но е многу бавен, ама со Google DNS ништо.
Шансите, на 2 од 10-на што пробавте да не ви ги прифаќа адресите од најпознатиот и најстабилнот DNS се многу мали.

Намести ги адресите, и рестартирај го пс то, пробај вака. Ах да, и рестаритрај ги рутерот и модемот одкако ќе ги внесеш адресите.
--- надополнето: 3 септември 2013 во 11:20 ---

Едит,Водичот под број 3 е абдејтуван, со еден твик кој го заборавив, Override software rendering list - enable.

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
Тоа со DNS серверите не важи. Правете го само кога DNS серверот на вашиот провајдер е паднат. Пример: скајп работи нормално, а не можете да отворите ниедна веб страна. DNS сервер се користи само да ви ја прикаже страницата за да не пишувате бројки во адресите туку фино лепо www........ што значи дека ќе добиете поголема брзина... мало сутра. Додуша има цака да зголемите малку брзина од тоа што го добивате како пакет, ама ако ве фатат (а сигурно ќе ве фатат)...ќе биде лудо ;)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Убаво објаснив горе, зошто и кога помага...така да не спинувајте ве молам.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Кај мене до рутерот било. Сменив рутер и шиба со 2.7 мб на торенти на лаптопот.

Kajgana Shop

На врв Bottom