Jaс сум од Бургас. Планета не е популарна телевизиjа во градовите. Дури мислам дека се слуша повеке во Македониjа. Бил сум гостенин во Струмица и Охрид и знам това многу добре. Се разбира дека селанството во Б'лгарија сешто се големи фенови на таа музика. Има ги и многу турбо фолк дискотеки. Клиповите и музиката мислам дека са квалитетни, ама не са крадени затоа што сите авторски права са добро-заплатени! Но ова дека под "б'лгарска музика" разбирате Планета ТВ е многу погрешно. Во Б'лгарија има многу други стилови и турбо фолка е само околу 50% от целата музикална продукција. Имаме и добри ТВ Канали како MMTV MMTV2 CityTV, кои ги немате во Македонија - они не пускат турбо фолк, само ПОП, РАП, ДЕНС, ХАУС, РОК.
Некоj каза дека б'лгарите сме ви мразили?! Ова е апсолутна глупост. Нема народ коj да ви сака повеке от нас. Половин Б'лгарија потекнува од Македонските земли. Вие за нас сте бракja и сестри и всекогаш ке биде така, дури некоj од вас да ни мрази.
Побараjтe во Youtube за:
Gravity co empty world
Santra i Kristo
AVA Make me high
Karizma
Па и уште кои дури не сте ги чували... Rushi Vidinliev, Nina Nikolina, Mastilo, Ostava, Maria Ilieva, Grafa, D2, Yanis, Krum, Kaffe, Elitsa, Ustata, Upsurt, Te, FSB, Doni i Neti, Stoyan Mihalev, Stoyan Petrov, BTR, Stefka Sabotinova, The Mistery of Bulgarian Voices, Svetla Ivanova, Toni, Sleng, Nona Yotova, Atlas, Tangra, Sprint, Domino, Taxi, Safo, LA, Undo, Mariana Popova, Irra, Yoanna, Tonika, Antibiotika, Avenu, Deep Zone Project, Star Tattooed.... и десетки други.
Што се отнесува до македонската музика во Б'лгарија - сите ваши песни кои ги имате како ваш национален фолклор са и всекогаш били национален фолклор тук: Ако умра ил загина, Билјана платно белеше, јовано јованке, Македонско девојче, Назад назад моме Калино, Охридското езеро, и многу други... Нема б'лгарин којто да не ги знае, нема б'лгарин којто да не ги сака и пее со целата си душа. Од современната македонска музика знам за Каролина Гочева, Елена Ристевска и Тошето Проески. Каролинчето особено ми допада и ке гласувам со SMS на Евовизиjа за неја!