Како ви се допаѓа бугарската музика?

Kolku makedoncite ja slusaat bugarskata muzika

• Вкупно гласачи
    298
Статус
Затворена за нови мислења.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Mene mi se dopaga pesnata ako mi se dopaga peackata. Odnosno ako ima gooooooolllllleeeeeemmmmmiiiiiii oblini koi se dobro otskrieni

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Не ги можам. Ич. Се ежам на самата помисла на слушање на бугарска музика пошто увек коа ќе ми се спомне поимот “бугарска музика“ у глава ми доаѓа блиц-сеќавање на една песна што лани за нова година ја пуштаа на секои 5 минути. Песната беше: Напипај гооооооооо (и никад не сфатив што треба да напипа:nesum: )..

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Абе до крај на живот нема да слушнам таква музика певаљки глупости никогаш...а во суштина има некој кој ја слушаатto e to

Член од
2 мај 2007
Мислења
38
Поени од реакции
2
Не чини!!!!! Никогаш нема да слушам бугарска музика! :nenene:

Член од
4 мај 2007
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ne Mozam da ja svaram vo zeludnikot . Odvratna e bugarskata muzika!!!:pos:

Janev

2.856
Поени од реакции
58
pa spored mene dobra e bugarskata muzika... samo ne mi se dopaga bugarskata narodna muzika...

Член од
23 февруари 2007
Мислења
201
Поени од реакции
0
Никогаш не гледам освем ак е некој јак спот....некој разголени....иначе скоро секоја песна имат некој дел шо е украден

Член од
17 март 2007
Мислења
702
Поени од реакции
26
Гижо напиша:
Само криво ми е што уште не сум налетал на бугарски метал бенд, не дека ги нема, ги има поише од тука, ама нема кај да се видат
Поздрав :)

D2 - нов формат
[media]http://www.youtube.com/watch?v=ASk44VjZ2Ws[/media]
D2 - стар формат
[media]http://www.youtube.com/watch?v=0TWWoOLyO5s[/media]
Братја Мангасарјан
[media]http://www.youtube.com/watch?v=x6rhVi8D0LU[/media]
Братја Мангасарјан
[media]http://www.youtube.com/watch?v=OkiHJZit6PU[/media]

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Едноставно нема Бугарска музика. Се е крадено или од Македонската (за народна) или од Српската (забавните). Не знаат луѓето да си направат сопствена музика па крадат. Башка тоа жените цели пластики ама разголени не за друго да ги гледаат некои запечени. Катастрофа со еден збор. Срамота е. Мали деца ги гледаат... Барем да има една позитивна работа од Бугарската музика....
Moe iskreno mislenje:

1. Od narodna muzika vo Bugarija (uslovno da ja narecheme bugarska) sum slushal trakijska i shopska. Trakijskite tanci mi se bendisaa.

2. Bugarski pop i ostanatata "mirna" muzika deluva smeshno so ogled na izgovorot na nivniot jazik. Realno nie dosega znaevme samo po 2-3 bugarski pesni kako "Chakam te da dojdesh" - i toa beshe povekje zaradi smeenje.

3. Bugarija ima nekolku, 2-3, vrvni dostignuvanja vo muzikata od koi najpoznata e Valija Balkanska, i so pravo. Imaat poznat zhenski hor koj gostuvashe vo Amerika, no mene ne mi se bendisa, nekako "ruski" zvucheshe, i ushte po nekoj zakon pejach tuka i tamu.

4. Ova shto nas ni go serviraat (bi rekol povekje politichki, nekoj spomena "tivka asimilacija") preku Planeta TV, Pejner itn., e neshto najodvratno shto go ima na muzichkata scena!!! Sluchajno prv pat gi slushnav vo 2002 god. i bev vo shok! Ne znam kako nekoj od mozhe da gi slusha ILI gleda. Ne ni zavleguvam dali e kradena taa muzika pa potoa prisposobena, no e celosen shund. Zemen e srpski Pink TV (koi isto taka nemozam da go podnesam) i e napraveno neshto ushte polosho.

5. Koga sme kaj krazhbite, tochno e Bugarite mnogu prisvojuvaat makedonski pesni bez obzir na narodni tradicii i avtorski prava, i shto e najtragichno ne znaat da gi ispejat kako shto treba. Toa mnogu iritira (kradenjeto mislam). Mene mi e drago da slushaat makedonska muzika, no ne da ja pretstavuvaat pred svetot kako bugarska. Iako muzikata sekogash sum ja smetal za neshto uzvisheno i nad politikata (sem grchkata:)), go bode nervniot sistem takviot odnos.

Kako rezultat na gorekazhanoto, mnogu malku slusham bugarska muzika.

Narochno go ostaviv prashaneto za metal, rock itn. nechepnato, kade shto verijatno imaat dobri grupi i pejaci no i jas ne sum imal prilika da gi slusham (sem "Shturcite").

Член од
7 мај 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Jaс сум од Бургас. Планета не е популарна телевизиjа во градовите. Дури мислам дека се слуша повеке во Македониjа. Бил сум гостенин во Струмица и Охрид и знам това многу добре. Се разбира дека селанството во Б'лгарија сешто се големи фенови на таа музика. Има ги и многу турбо фолк дискотеки. Клиповите и музиката мислам дека са квалитетни, ама не са крадени затоа што сите авторски права са добро-заплатени! Но ова дека под "б'лгарска музика" разбирате Планета ТВ е многу погрешно. Во Б'лгарија има многу други стилови и турбо фолка е само околу 50% от целата музикална продукција. Имаме и добри ТВ Канали како MMTV MMTV2 CityTV, кои ги немате во Македонија - они не пускат турбо фолк, само ПОП, РАП, ДЕНС, ХАУС, РОК.
Некоj каза дека б'лгарите сме ви мразили?! Ова е апсолутна глупост. Нема народ коj да ви сака повеке от нас. Половин Б'лгарија потекнува од Македонските земли. Вие за нас сте бракja и сестри и всекогаш ке биде така, дури некоj од вас да ни мрази.

Побараjтe во Youtube за:
Gravity co empty world
Santra i Kristo
AVA Make me high
Karizma

Па и уште кои дури не сте ги чували... Rushi Vidinliev, Nina Nikolina, Mastilo, Ostava, Maria Ilieva, Grafa, D2, Yanis, Krum, Kaffe, Elitsa, Ustata, Upsurt, Te, FSB, Doni i Neti, Stoyan Mihalev, Stoyan Petrov, BTR, Stefka Sabotinova, The Mistery of Bulgarian Voices, Svetla Ivanova, Toni, Sleng, Nona Yotova, Atlas, Tangra, Sprint, Domino, Taxi, Safo, LA, Undo, Mariana Popova, Irra, Yoanna, Tonika, Antibiotika, Avenu, Deep Zone Project, Star Tattooed.... и десетки други.

Што се отнесува до македонската музика во Б'лгарија - сите ваши песни кои ги имате како ваш национален фолклор са и всекогаш били национален фолклор тук: Ако умра ил загина, Билјана платно белеше, јовано јованке, Македонско девојче, Назад назад моме Калино, Охридското езеро, и многу други... Нема б'лгарин којто да не ги знае, нема б'лгарин којто да не ги сака и пее со целата си душа. Од современната македонска музика знам за Каролина Гочева, Елена Ристевска и Тошето Проески. Каролинчето особено ми допада и ке гласувам со SMS на Евовизиjа за неја!

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
ubava muzika e,so znam slusam nekogas chat pat

The General

A Slight Case of Overbombing
Член од
6 мај 2007
Мислења
478
Поени од реакции
13
enurion напиша:
Jaс сум од Бургас. Планета не е популарна телевизија в градовите. Дури мислам дека се слуша повеке во Македонија. Бил сум гостенин во Струмица и Охрид и знам това многу добре. Се разбира дека селанството во Блгарија сешто се големи фенови на таа музика. Има ги и многу турбо фолк дискотеки. Клиповите и музиката мислам дека са квалитетни, ама не са крадени потоа што сите авторски права са добро-заплатени! Но ова дека под "блгарска музика" разбирате Планета ТВ е многу погрешно. Во Блгарија има многу други стилови и турбо фолка е само околу 50% от целата музикална продукција. Имаме и добри ТВ Канали како MMTV MMTV2 CityTV, кои ги немате во Македонија - они не пускат турбо фолк, само ПОП, РАП, ДЕНС, ХАУС.
Некоj каза дека блгарите сме ви мразили?! Ова е апсолутна глупост. Нема народ коj да ви сака повеке от нас. Половин Блгарија потекнува од Македоснките земли. Вие за нас сте бракja и сестри и всекогаш ке биде така, дури некоj од вас да ни мрази.

Побараjte во Youtube за:
Gravity co empty world
Santra i Kristo
AVA Make me high
Karizma

Поздрав от морето.

Како можев да ги заборавам Каризма??? Тие ми се свиѓаат :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom