Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
"MOBI","TELEKABEL","ROBI","TELENET","IMAGE" i "CITY" се дел од КТВ РОБИ од Штип, и сите имаат исти услови за интернет(2048/512kbs;1024/256kbs после 15-20гб traffic неограничен-1500ден месечно без обврзувачки договор).
А „Зора”, „Зора кабел”, „Кабелскоп”, „Максат и Наумоски”, „Кабелсат”, „Галакси”, „Кабел фокс”, „Кадис 200”, „Астра 99”, „Старкс”, „Спринг”, „Мултиком” и „Сат медија” стануваат од овој месец дел од бугарскиот CABEL TEL, и веројатно ке понудат кај и да е подобри услови за интернет од овие кој во моментов ги имаат, бидејки CABEL TEL планира да ги спои сите со Софија преку оптички кабел (backbone capacity is STM 16 (2.5 Gbps), built over the ONS platform of Cisco Systems).Во Бугарија нудат пакети од 512,1024 ,1536,2048 kbs download 256,512kbs upload од 20,25,30,35 евра месечно со неограничен traffic.

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
angelce1 напиша:
Posto planiram da se prefrlam na Zora, me intresira kakva e stabilnosta? Dali se slucuva da snemuva internet na podolg period?
Интернетот на Зора... скоро никогаш не паѓа, многу ретко. Можеби во некој период од денот ќе падне али се врака во рок од 5 мин макс...:smir:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Swifty напиша:
1500 ден. неограничен интернет пристап. Иако пишува дека после 6 гб намалуваат брзина мене никад не ми намалиле колку и да терам. Задоволен сум ептен. :smir:

Еве го резултатот кај мене. :wink: КТВ Зора FTW! :smir:
чекај, што значи Зора, а што Телекабел ( пошто не сум од Скопје, па не знам ) "btw" колку е брзината на тој од 1500 денари? :)

Член од
1 февруари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
1
Луѓе кај мене последниве две недели телекабел е ужасен исто како dail up не знам што е. Дали некој друг ги има истите проблеми или ова е само кај мене ? Пошо кога пуштија 2048 интернетот леташе али тоа траеше неколку дена и после тоа ептен споро. На speettest.net ми јавува брзина од 367 kb/s што е далеку од она за што плаќам.

Дали некој има информација што е работата?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
xmidpoe напиша:
Луѓе кај мене последниве две недели телекабел е ужасен исто како dail up не знам што е. Дали некој друг ги има истите проблеми или ова е само кај мене ? Пошо кога пуштија 2048 интернетот леташе али тоа траеше неколку дена и после тоа ептен споро. На speettest.net ми јавува брзина од 367 kb/s што е далеку од она за што плаќам.

Дали некој има информација што е работата?
Cabel is the future!!!

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13

kaj mene se si e ok,i ne paga i konstantno si fura so ovaa brzina.
xmidpoe;probaj javi se voTK, kolku sto znam nema problemi vo nivnata mrezata.

Член од
1 февруари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
1
Ова е денеска што тестирав:

Вчера беше уште поспоро, немав ни 128

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не бе, како, никогаш не е кај нив проблемот.. дури и кога мрежата е преоптеретена, никако не е до нив.. секогаш ние корисниците имаме закачено некој вирус, спајвер итн итн - нешто што е карактеристично за корисничка поддршка за секој провајдер во Македонија. Како само да им објаснам на тие таму дека Linux-ов не фаќа вируси за Windows? :)

Факт: мрежата во одредени делови им е преоптеретена. Преку ден брзината е очајна, со загуба на пакети, а тек навечер (кога повеќето корисници ги гасат компјутерите) брзината рипа до мегабит.

Член од
1 февруари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
1
Е баш тоа P.Overdrive, и јас сум под Linux, што значи вирус не е!!!
А тоа е вистина дека денски а и навечер до 1 саат мрежата им е преоптоварена....али во недела на сабајле посебно да си станат кон 7 саат брзина лудница :vozbud: на човек да му е мерак да сурфа и да спушта!!! Иначе да видиме кеко ќе се соочат со конкуренцијата од бугарскава мрежа кога ќе дојде кај нас... Како што разбрав веќе почнале да купуваат оператор (не ме држите за збор али така наслушнав што може и да не е вистина).....

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Нови пакети на Tелекабел:

1024/256кбс -1500 ден( овој пакет стартува со 2048/512кбс до 5гб трафик и после се спушта на 1024/256кбс)

2048/512кбс-3000ден( овој пакет стартува со 4Мбс/512kbс до 5гб трафик и после се спушта на 2048/512кбс)

4Мбс/512kbs-6000ден

сите со неограничен трафик

наместо 600мб - 1гб за 500ден за првиот пакет.

Со тоа што претпоставувам ке им пагаат цените кога ке почне КабелТел за 3 месеци со работа, и ке имаат рекламна кампања во стил "..Ново намалување на цените од Телекабел... "

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Џабе појаки пакети кога јас ни сега не го добивам тоа за што плаќам.. се јавив во техничка поддршка 2 пати за 3 дена, добив 2 различни објаснувања - првиот пат демек серверите во Европа имале проблеми.. му реков на тој таму дека мерев на софиски сервер, се збуни; вториот пат добив одговор во стил "да да, знаеме за проблемите, ќе се реши за ден-два". Еве, после недела дена уште е исто - добивам реални 256/128, а модемот го покажува ова:
QoS max upstream bandwidth = 128000 bps
QoS max downstream bandwidth = 1024000 bps

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
ми го ограничиле п2п-то, мамицата...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
kolize напиша:
Со тоа што претпоставувам ке им пагаат цените кога ке почне КабелТел за 3 месеци со работа, и ке имаат рекламна кампања во стил "..Ново намалување на цените од Телекабел... "
Kolize, togas koga KejblTel ke pocne so rabota kasno ke im bide za reklami na Telekabel zatoa sto ke ostanat bez kup korisnici :helou:
A koga sme kaj reklamite na Telekabel, najjaka reklama im e ovaa t.e koga ke se obidam da go posetam FORUMOT na Telekabel i ke go dobijam slednoto:
"Sorry, but this board is currently unavailable. Please try again later."

Mu se svigjalo toa ili ne na TK, mislam deka ozbilen Internet provajder treba da se grizi za svoite korisnici a ne da im ja zatvara ustata so gasenje na svojot Forum...na nivna zalost (bi rekol i glupost) ima i drugi poseteni forumi na netov (primer ovoj) taka da vistinata za toa kakov e Internetot na TK sepak ke izleze na videlo.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Strelec напиша:
Kolize, togas koga KejblTel ke pocne so rabota kasno ke im bide za reklami na Telekabel zatoa sto ke ostanat bez kup korisnici :helou:
A koga sme kaj reklamite na Telekabel, najjaka reklama im e ovaa t.e koga ke se obidam da go posetam FORUMOT na Telekabel i ke go dobijam slednoto:
"Sorry, but this board is currently unavailable. Please try again later."

Mu se svigjalo toa ili ne na TK, mislam deka ozbilen Internet provajder treba da se grizi za svoite korisnici a ne da im ja zatvara ustata so gasenje na svojot Forum...na nivna zalost (bi rekol i glupost) ima i drugi poseteni forumi na netov (primer ovoj) taka da vistinata za toa kakov e Internetot na TK sepak ke izleze na videlo.
Се согласувам со тебе, иако јас не сум имал никакви проблеми со Телекабел напротив -се најдобро.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom