Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

Статус
Затворена за нови мислења.

Топка

Генерал
Член од
21 април 2006
Мислења
1.220
Поени од реакции
2
Гижо напиша:
мене ми вика press any key и после се гаси
И мене. Нема врска програмчево! :star: Како може 128 кога ми симнува со поголема брзина?!

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
P.Overdrive напиша:
Што си го тргнал Configuration filename.. џабе е и да го знае некој (=
Инаку, и кај мене покажува 128/128.. порано, кога бевме на ОнНет, ги проверував config фајловите од време на време.. не можеше да се прочита брзината.

Сега пак проверив, пак не може.. бар директно.

Ама па, ако го земеш фајлот и го отвориш/декодираш кај тебе на компјутер..

Така да.. ќе видиме утре (=
Config fajlot mislam znaes zasto go trgnav, zatoa sto imeto na fajlot e isto so MAC adresata na modemot, taka da;)
I kaj mene isto javuva AsnNull koga proveruvam so OneStepZUP programot:
Current firmware = SB5100E-0.3.1.3-SCM01-NOSH
TFTP Firmware Server IP = 62.162.168.7
DHCP Server IP = 62.162.168.7
Time Server IP = 10.0.3.1
Download bandwidth = AsnNull
Upload bandwidth = AsnNull

Inace nikoko nemozam da go simnam kaj mene na kompjuter config fajlot, inace SB5100 imam a i na mtnet mi e TFTP serverov, pa neznam dali on blokira ili e do modemot neso zastiteno.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Топка напиша:
И мене. Нема врска програмчево! :star: Како може 128 кога ми симнува со поголема брзина?!
Procitaj go ova tuka ako ne ti raboti:http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/#runwin

Aj glej proraboti go zatoa sto bas me interesira kaj tebe sto pisuva za download limit posto kaj mene siminja tocno so tolku kolku sto javuva programcevo t.e. so 12-13kb. :(
Pred nekoi 5-6 dena mi downloadirase kako normalna 256ka so 30kb ama togas ne proveriv kolku mi javuva docsdiag.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
А работи за модемот за WADSL?

Топка

Генерал
Член од
21 април 2006
Мислења
1.220
Поени од реакции
2
Strelec напиша:
Procitaj go ova tuka ako ne ti raboti:http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/#runwin

Aj glej proraboti go zatoa sto bas me interesira kaj tebe sto pisuva za download limit posto kaj mene siminja tocno so tolku kolku sto javuva programcevo t.e. so 12-13kb. :(
Pred nekoi 5-6 dena mi downloadirase kako normalna 256ka so 30kb ama togas ne proveriv kolku mi javuva docsdiag.
Не работи и немам намера да губам време. Интернетот ми е ОК.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Strelec напиша:
Config fajlot mislam znaes zasto go trgnav, zatoa sto imeto na fajlot e isto so MAC adresata na modemot, taka da;)
I kaj mene isto javuva AsnNull koga proveruvam so OneStepZUP programot:
Current firmware = SB5100E-0.3.1.3-SCM01-NOSH
TFTP Firmware Server IP = 62.162.168.7
DHCP Server IP = 62.162.168.7
Time Server IP = 10.0.3.1
Download bandwidth = AsnNull
Upload bandwidth = AsnNull

Inace nikoko nemozam da go simnam kaj mene na kompjuter config fajlot, inace SB5100 imam a i na mtnet mi e TFTP serverov, pa neznam dali on blokira ili e do modemot neso zastiteno.
Само креирај фолдер auto во C:\ (ако таму си одбрал да го симне). Тргни му после MD5 (дури мислам и без ова дека работи), и декодирај го. Ако нејќе пак, стај слика што error ти дава..

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
P.Overdrive напиша:
Само креирај фолдер auto во C:\ (ако таму си одбрал да го симне). Тргни му после MD5 (дури мислам и без ова дека работи), и декодирај го. Ако нејќе пак, стај слика што error ти дава..
Ok e go simnav konacno :) 66 bajti e fajlcevo
Do folderot bilo, nemav kreirano "auto" podfolder.THX ! :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Telekabel Mystery Unveiled (PART 2) :bip:
Uoci ja razlikata :)
1.BEFORE (30Maj)

2. And AFTER (1Juni)

DocsDiag funkcionira ! a Telekabel ocigledno ima novi limiti za heavy downloaderi sto moze i na nivniot sajt da go procitate.
CopyPaste:
"УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА КАБЕЛСКИ ИНТЕРНЕТ
- Брзината која е наведена не е гарантирана бидејќи се работи за т.н. shared bandwidth односно одреден сегмент се дели на повеќе корисници. Доколку корисникот download-ира без прекин повеќе време брзината може да му биде намалена до 128/128 Кбпс."

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
србија има послаб интернет од нас ама затоа ниеден пакет нема лимит кај нив, ми се чудат како кај нас све има лимити

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Strelec напиша:
DocsDiag funkcionira ! a Telekabel ocigledno ima novi limiti za heavy downloaderi sto moze i na nivniot sajt da go procitate.
CopyPaste:
"УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА КАБЕЛСКИ ИНТЕРНЕТ
- Брзината која е наведена не е гарантирана бидејќи се работи за т.н. shared bandwidth односно одреден сегмент се дели на повеќе корисници. Доколку корисникот download-ира без прекин повеќе време брзината може да му биде намалена до 128/128 Кбпс."
Па нормално дека ќе имаат такви нови правила, поради таквите како Таргет. Е куров ми кој ти дава за 1500 денари=25 евра да исцицаш 100 гигабајти во месецот. Неможе некој што нормално си го користи интернетот да трпи поради таквите како него. Затоа не кукајте многу интернетот од Телекабел е супер.

П.С. до топка: Другпат ако немаш ништо да кажеш во врска со темата односно да продискутираш или да помогнеш не пишувај за да буташ постови оти ќе те бришам, се разбравме?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
od to so imam slusnato vikaat deka mnogu slab bil internetot ot telekabel zato poubo e da si zemite adsl doma ke e malce poskapo ama i se isplaka :)

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Crazy P0Y0L напиша:
od to so imam slusnato vikaat deka mnogu slab bil internetot ot telekabel zato poubo e da si zemite adsl doma ke e malce poskapo ama i se isplaka :)
Како да не те излажале. :wink: Стварно едно време интернетот на Телекабел беше лош (некој си месец дена) ама така беше поради тоа што направија многу корисници, а интернетот што го купуваа до тогаш беше слаб за да ги опслужи сите. Ама сега више не е така и може јас да кажам дека се доста добри во однос цена/перформанси иако не сум нивни корисник. Сепак факт е дека АДСЛ-от е најдобар интернет што се нуди кај нас ама пак затоа друго го ебава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom