Каква вода пиете дома?

Каква вода (најмногу) пиете?

• Вкупно гласачи
    319

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Секогаш од чешма! Никогаш не сум се замарала да купувам посебна флаширана вода. Секогаш си пијам од чешма.:smir:

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
За по дома си е дефолт чешма. Се случува надвор кога сум само флаширана да земам ако нема вблизина чешмичка некоја. А за цевки рѓосани и слично кој може да потврди како е кај овие што ја флашираат какви им се цевките и процесот на кој што ја обработуваат водата па толку да сте сигурни. Секаде е мистерија.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Живеам Охрид и иам ‘‘ЖИВА‘‘ вода...80 метри под земја пикната цевка, преку зима топла, преку лето ладна. :)

Член од
21 јуни 2007
Мислења
183
Поени од реакции
2
Јас по дома сеа од пред неколку месеци пијам вода од чешма но предходно исчистена...видела мајка ми имало на тв нешо VIVA TAP т.е.кесички ко од чај и се става една кесичка во 2л вода и треба да отстои мин.5 часа а максим.24 часа и кесичката се фрла и веќе не се употребува. А иначе кесичката ја прочистувала водата од хлор,бигор,бактерии,пестициди и све уствари шое штетно. А надвор пијам секаква од чешма од чаша од флаша од све.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Во последно време пијам Левисима:

Кога сум дома пијам Горска:

Troublemaker

Guilty as Charged
Член од
1 септември 2008
Мислења
76
Поени од реакции
0
Од чешма природното си е најубаво. Може и флаширана ама многу ретко.

Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Чешма рулз бе, флашираниве ич не ги бидува. Од немајкаде некогаш купувам флаширана вода, ама повеќето ми се гадни, ко на пример Горска, Ладна и Роса. Ми чинат само Вода Вода, и донекаде Пелистерка-обична. Сепак чешмарскава ми е најубава, тука во Скопје. Во Охрид и по други градови купувам вода, пошто обичната таму не ми е убава.

alek34

Многу искусен форумџија
Член од
23 јуни 2009
Мислења
451
Поени од реакции
25
пијам вода од чешма, а пошто Македонија не се снабдува само од Рашче, гласав за „друга“ и тоа Студенчица

студенчица и сите други македонски извори за вода во чешма ми се во трите точки (...), пред затворањето на заградата :)

требало да гласаш за првата, која гледам апсолутно победува.
големо е тоа богатство, што не можат да си го дозволат мноооогу луѓе.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
студенчица и сите други македонски извори за вода во чешма ми се во трите точки (...), пред затворањето на заградата :)

требало да гласаш за првата, која гледам апсолутно победува.
големо е тоа богатство, што не можат да си го дозволат мноооогу луѓе.
зошто да гласам за Рашче кога пијам вода од Студенчица чија вода е далеку поубава од онаа на Рашче
за мене Студенчица е богатство кое можам да си го дозволам, а и секој во мојот крај ;)

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Кога сум дома си пијам вода од чешма, а кога сум излезен некаде пијам Роса.
Никогаш не пијам купена вода кога сум дома златна чешма имам ќе купувам вода нема смисла:)

Kajgana Shop

На врв Bottom