Кадрава или права коса?

Кадрава или права коса?

• Права

Гласови: 200 65,6%
  • Кадрава

Гласови: 105 34,4%

• Вкупно гласачи
    305

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Женски....Што повеќе ви се допаѓа...Кадрава или права коса? Каква коса имате вие и дали би сакале да ви биде поинаква?
Дали важи она дека оној кој има права, сака кадрава и обратно? Дали и кај вас е така? Долга или кратка? Јас имам кадрава долга коса и задоволна сум :smir: Зависи понекогаш ја правам да сменам малку.
Машки... Какви девојки повеќе ви се допаѓаат? Ве привлекуваат повеќе оние со кадрава, или права коса? Долга или кратка?
Повелете...:salut:

Вака кај мојата коса има цело патешествие.
Значи сум имала ко мала,кадрава,ама ете сум ја ишишала и после ми се исправи.После тоа направив мини - вал или ладна и одкога падна минивалот,косата сама почна да ми се витка,ама страшното е што не ми се довитка и сега е измеѓу.:toe:

Јас повеќе си ја сакам кога ми е права косата и се нервирам што ми се витка.
А кога имав права сакав виткана.:lud:
Ама добро не се важи тоа,не знаев тогаш што ми стои добро.:toe:

Значи јас сакам ПРАВА коса.

Кај женските сакам и права и виткана коса, по можност нели еден период да е права, па после виткана, не сакам едноличност - кога цело време само еден тип на фризура!

Подеднакво сум за двете предложени варијанти! Сепак за во различни пригоди, треба различен вид на фризура.

Dopaga mi poveke prava kosa,isto i jas imam prava kosa i ne sakam kadrava :toe:

Имам долга кадрава коса и не ја менувам за ништо. Си ја обожавам косата. Нормално ја пеглам повремено (уствари мнооогу ретко) колку да сменам малце ама пак си ја сакам кадрава.
А порано ко бев мала цело време ја чешлав за да ми се исправи и бев ко струја да ме фатила :pos: . Сега веќе не, сега си ја обожавам каква што ми е. :pipi:

И јас имам кадрава коса:) Порано имав права ама во осмо се ишишав многу кратко и ми порасна извиткана... Со тоа што повеќе си ја сакам сега, после капење ги имам најубавите локни на свет:)
Кај машките сакам долга коса:) Не е особено битно дали е права или кадрава и не е особено битна ни бојата се додека е долга и чиста и убава.:)

Jas imam iskrshena kosa i dosta mi e gusta, taka da izgleda po vitkana od sho e. Ali definitivno mrazam prava kosa, mislam deka e ednodimenzionalna, nemozhesh nishto salam da napravis so prava kosa, a so vitkana mnogu povekje se pravi. A i plus, polesno e da stignish od vitkana do priroden izgled na prava, otkolku od prava pa da ti izgleda ko da ti e vitkana.
Kaj mashkite isto taka sakam iskrshena kosa. Definitivno po atraktivno mi e...

Сакам кадрава коса.Имам полу виткана ама сакам повиткана повеке ми се допаѓа и полесна ми е за одржување.Јес да сега ми е кратка косата ама ја пуштам да сменам имиџ.

Со каква коса ми се допаѓаат??? хмммм.... формата не ми е најбитна, истотака и должината. Се додека и` стои убаво, нема проблем.

Виткана. Дугачка. Како мојата. Која ja шишнав малку повеќе патем (кој ѓавол ме натера :lut: ), ама сега не ја шишам додека не порасне колку што сакам. :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom