коцка
Curiouser and curiouser!
2-3 недели?!?! Јас одам на 10 дена кога го имам фестивалот инљче 2-3 дена и сакам назад домаМене последниве неколку пати ми беше досадно... 2-3 недели ми се сега доста, порано со месеци останував.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
2-3 недели?!?! Јас одам на 10 дена кога го имам фестивалот инљче 2-3 дена и сакам назад домаМене последниве неколку пати ми беше досадно... 2-3 недели ми се сега доста, порано со месеци останував.
Мене последниве неколку пати ми беше досадно... 2-3 недели ми се сега доста, порано со месеци останував.
2-3 дена мене ми е патот нагоре надоле... 2-3 недели ми се ок да се видам со сите, ти си пак многу поблиску ако сакаш можеш почесто.2-3 недели?!?! Јас одам на 10 дена кога го имам фестивалот инљче 2-3 дена и сакам назад дома![]()
Да да, не рљзмислив за тоа2-3 дена мене ми е патот нагоре надоле... 2-3 недели ми се ок да се видам со сите, ти си пак многу поблиску ако сакаш можеш почесто.
Не знам Франкфурт, ама Минхен зимно време после 18:00 навечер само трамваи, автобуси и доставувачи по улица ќе најдеш.Ова претпоставувам во помали места, бидејќи во градови од типот на Минхен и Франкфурт имам поинакво сеќавање.
Не е толку до местото, колку што е до луѓето. Се тоа што го праиш таму, можеш и во Скопје да го праиш, али ако ги немаш правите луѓе до тебе џабе е се. И затоа се кажува среќата е состојба на умот, не на локацијата.
potpishuvam za ova. generalno si idam na nedela do dve max, sega od x prichini ostanav povekje od mesec, i premnogu e, sredinata ti vlijae.Колку време си надвор?
мене искрено ми е напнато во мк кога се враќам.
go pravevme muabetot, ama se pomalku ima dobri prichini za ostanuvanje podolgo.Мене последниве неколку пати ми беше досадно... 2-3 недели ми се сега доста, порано со месеци останував.
Не знам Франкфурт, ама Минхен зимно време после 18:00 навечер само трамваи, автобуси и доставувачи по улица ќе најдеш.
А за каква дружба и муабет во Македонија праиме муабет?
Идење на бесцелно кафе во досадните и све едни исти кафичи, праење бош муабет и зјапање у телефон?
За идење у кафана кај што ќе пиеш, ќе јадеш скара и ќе ги праиш истите бош муабети и пак ќе зјапаш у телефон?
За идење у диско да гледаш пренашмркани тинејџери и разголестрени девојчиња без памет, со тоа сељачката музика што е актуелна и да пазиш да не погледнеш погрешно некој нашмрканко па не дај боже да изедеш флаша у стомак или нож.
Апсолутно ништо интересно нема у Македонија, ова погоре е 90% од секојдневиоето на еден просечен северно македонец.
Лесно е да дојдеш од странство да се испукаш тука еден месец со другарите и со шемите што сте ги праеле порано, да се пијанчиш по кафани, викенд два у Охрид, натака навака, ќе ги прочастиш хиенчињата околу тебе и ќе си се вратиш Горе и си викаш еххххх Македонијо слободо, птицо распеана, цвету расцутен, сонце мое сјајно, античко.
Мрш бе![]()
@Del Boy прецизно кажа ама ти не разбара (прочитај уште еднаш ако ти треба за да разбереш), не кажа дека има кој знае каква дружба во МКД туку дека таму каде што бил немало никаква, дека во МКД на гробишта повесело било, така да ти ептен ја утна.А за каква дружба и муабет во Македонија праиме муабет?
Идење на бесцелно кафе во досадните и све едни исти кафичи, праење бош муабет и зјапање у телефон?
За идење у кафана кај што ќе пиеш, ќе јадеш скара и ќе ги праиш истите бош муабети и пак ќе зјапаш у телефон?
За идење у диско да гледаш пренашмркани тинејџери и разголестрени девојчиња без памет, со тоа сељачката музика што е актуелна и да пазиш да не погледнеш погрешно некој нашмрканко па не дај боже да изедеш флаша у стомак или нож.
Апсолутно ништо интересно нема у Македонија, ова погоре е 90% од секојдневиоето на еден просечен северно македонец.
Лесно е да дојдеш од странство да се испукаш тука еден месец со другарите и со шемите што сте ги праеле порано, да се пијанчиш по кафани, викенд два у Охрид, натака навака, ќе ги прочастиш хиенчињата околу тебе и ќе си се вратиш Горе и си викаш еххххх Македонијо слободо, птицо распеана, цвету расцутен, сонце мое сјајно, античко.
Мрш бе![]()
@Del Boy прецизно кажа ама ти не разбара, не кажа дека има кој знае каква дружба во МКД туку дека таму каде што бил немало никаква, дека во МКД на гробишта повесело било, така да ти ептен ја утна.
Не сум ја утнал, општо зборам, генералното мислење за странство од луѓе што живеат во Македонија или од луѓе што се тазе преселени е дека таму горе немало никаква дружба комшиите не ти викале добар ден и слично, за разлика од Македонија.@Del Boy прецизно кажа ама ти не разбара (прочитај уште еднаш ако ти треба за да разбереш), не кажа дека има кој знае каква дружба во МКД туку дека таму каде што бил немало никаква, дека во МКД на гробишта повесело било, така да ти ептен ја утна.
@kano и ти ова што го пишуваш е индивидуално, генерално тие што се избегани како што ти викаш плешки да вртат, ако тераат живот во голем град ќе цркнат за јадење а не па нешто друго за нив да им остане.
@Del Boy прецизно кажа ама ти не разбара (прочитај уште еднаш ако ти треба за да разбереш), не кажа дека има кој знае каква дружба во МКД туку дека таму каде што бил немало никаква, дека во МКД на гробишта повесело било, така да ти ептен ја утна.
@kano и ти ова што го пишуваш е индивидуално, генерално тие што се избегани како што ти викаш плешки да вртат, ако тераат живот во голем град ќе цркнат за јадење а не па нешто друго за нив да им остане.
абе дружбата секој сам си ја прави на свој начин, ако не ти се свиѓа што прават 90% од луѓето не прави го, терај си друг филм, не мора да одиш во некое ебано село во Гераманија да тераш твој филм.Не сум ја утнал, општо зборам, генералното мислење за странство од луѓе што живеат во Македонија или од луѓе што се тазе преселени е дека таму горе немало никаква дружба комшиите не ти викале добар ден и слично, за разлика од Македонија.
Јас само кажав што има у Македонија и каква е дружбата кај 90% од народот.
Кој ти брани во МКД да правиш што сакаш ?Па у случајов подобро никаква отколку како што кажа Џонтра - седење секој ден на кафе по 2 саата и гледање у телефон, муабет за колку е тежок животот "доле" а "горе" се е 5ка, на искачање од еден кафич да грми Теа Таирович од друг Нучи Гучи Мучи.. Ќе си седам у странство, со партнерка, имам слобода да правам шо сакам, повремено ми доаѓаат гости од МК, си одам почесто пошто не сум толку далеку за да се видам со моите.
Во СК и поголемите градови можда има некој живот, малите градови се жива депресија, секојдневно гледаш исти фаци во исти кафичи, ќе помислиш дека секој ден и на иста маса седат. Си одат ли од кафичот всушност или корења имаат пуштено?
Во маркети плаќаш цени што се скоро исти како во многу по развиените земји, са што они имаат три пати повисоки плати. Кој по кој ебе овде?