Да. Кажано е ова уште пред некое време и повторено неколку пати. Не е ништо ново.Прегледај го приврзокот 448859
значи Гоце и ќеркаму на Палчо се трети братучеди .
каов јак влашко еврејски стајлинг има плус тетоважи икони тетоважи .точно го имат погодено балканското ,се гледа како власите се интегрират во опшеството ,.When in Rome, do as the Romans do.Трајковски не е несекојдневен, имал јаки познанства и од асфалтот и од институциите.
Башка не е неинтелигентен, напротив.
А зошто како надлежните, тоа е друго прашање.
Ова како некое фамилјарно проклетство ,Палчо Царот не стигна до тронот од фанаријотите.Трајковски не е несекојдневен, имал јаки познанства и од асфалтот и од институциите.
Башка не е неинтелигентен, напротив.
А зошто како надлежните, тоа е друго прашање.
Да. Кажано е ова уште пред некое време и повторено неколку пати. Не е ништо ново.
Штом Гоце не можел да го најде, тоа е. Не очекувај од другитеНов и досега неспоменат детаљ е лицето што Гоце го спомна, оној што зборел на телефон, постојано гледал кон зградата на Вања, се врткал околу пешачкиот од Маџо кон Парк, и по некое време некој со БМВ го собрал. Чудно ми е што Васко не се задржа повеќе на ова и не го прашуваше подетално. Ако веќе праќал скриншоти од возила за проверка во Сејф Сити, дали испратиле нешто и за тоа БМВ? И овој момент е доста важен во целата ситуација. Тоа значи дека можеби имало уште најмалку две лица присутни на самото место при киднапирањето.
нормално си има методи други полициата ,гоце г пуштиле намерно кај сестраму на александар да не смета,Јас не глеам некој голем сомнеж во тој човек што чекал карши зградата. Времето е 7.30 наутро,можда чекал колега да го собере за да одат на работа.
Друга работа што ми падна на ум,можеби полицајциве веќе биле во трага на царот,ама не гледам обврска дека мора да им кажат на Гоце и Сашко се,и да им откријат детали во врска со истрагата кога веќе тие го сомничеле таткото.
Можда играле обратна психологија...
И јас да сум полицаец би ми паднало чудно што детето се пријавува за исчезнато 15 20 минути откога дознале дека ја нема во школо,особено што се работи за девојче во тинејџерски години.
Како и да е,случајов е пречуден,и мислам дека никогаш нема да ја дознаеме вистината во сето ова.
Cudno ti e zaso si eden tipicen primerok, vernik na nasite institucii, u sekoja mozna tema.Да, ќе се ангажирам секако. Морално и човечки е да се ангажирам. И не само за блиска личност, туку за било кој човек, ако нешто е во моја моќ секако дека максимално би се ангажирала со сите свои капацитети да помогнам.
Јас не ја спорам неговата хуманост и желба да помогне, туку некако преедноставно ми е претставен начинот на кој што он го разоткрива сето ова, а дваесет и кусур инспектори не можеле ништо да направат. Во систем каде што институциите и цели тимови од инспектори не успеале да стигнат до некаква суштинска вистина, еден поединец “лесно” открива сè. Мене тоа ми е чудно. Ама веројатно Македонија и се е можно. И ако навистина се покаже на крај дека ова е така како што е, тогаш Гоце според мене е ултра, мега, гига паметен лик, што треба да биде прв човек одговорен за вакви ситуации. А полицијата? Тоа е друга тема за која има многу да се пишува после сето она што ни се случува во државава. Секоја чест за поединци и исклучоци.
законите се комплицирани неможи полицаец на своја рака да бара снимки да влегва ко гоце апаансас во сите дуќани си има процедури барање согласнос и сл ,.што одузима време.зато и му рекоја на тој од бензиската да ми ја дај од гоце оти ако ја барат од свр велес треба процедури.друго е слуќбено и лаиќки и политички ,нели видовте со преседателката ко го виканја пајако на керим полицајците ги суспендираја за ништо,.Cudno ti e zaso si eden tipicen primerok, vernik na nasite institucii, u sekoja mozna tema.
Ne treba da si mega giga pameten lik, za da bides intelektualna velicina pokraj prosecen dzandar u Makedonija. Ne se tamu vraboteni zaso se mnogu bistri.
Извини што не сум дел од елитатниот клуб на оние кои одбиваат да веруваат во принципиелност и правилно функционирање на системот.Cudno ti e zaso si eden tipicen primerok, vernik na nasite institucii, u sekoja mozna tema.
Ne treba da si mega giga pameten lik, za da bides intelektualna velicina pokraj prosecen dzandar u Makedonija. Ne se tamu vraboteni zaso se mnogu bistri.
Со оглед на се што е презентирано до сега, излегува дека и јас и ти и било кој понормален човек сме можеле да дојдеме до сличен заклучок како Гоце. Зошто? Затоа што не е ова квантна физика, едноставно е, Вања ја следеле родителите преку апликација, трагот и се губи во толку и толку саат, мајката потврдува во колку искочила, тргаш од почеток нели и идеш од локал до локал каде што има камери и прашуваш за снимките во тој одреден период (се ова нормално откако прво утврдиле дека пешки не е замината затоа што невозможно е за толку кратко време да стигне од точка А до точка Б). Не бил огромен периодот за барање, ако добро разбрав 15-20 минути. Тука проблемот е што инспекторите не си ја завршиле работата, а не што Гоце забележал сомнителна кола и практично им ги отворил очите. Зашо реално од тоа што го кажа Гоце апла е очигледно која кола е сомнителна и верувам дека и обичен човек би го приметил тоа ако уклучи мозок барем малце, а на ова секако да го додадеме и фактот што Гоце е јака фаца и од фамилијарен аспект (со оглед на тоа чив син е) и од аспект на градскиот асфалт па му се можело да дојде полесно и до одредени снимки и слично.Јас не ја спорам неговата хуманост и желба да помогне, туку некако преедноставно ми е претставен начинот на кој што он го разоткрива сето ова, а дваесет и кусур инспектори не можеле ништо да направат.
Да, ама Оливер Спасовски на прес-конференцијата изјави дека кога Љупчо Палевски ја напуштил државата (30ти ноември) сеуште полицијата немала никаква поврзаност на неговото име со овој случај, па затоа било невозможно некој од полицијата да му кажал на Палчо да бега.Друга работа што ми падна на ум,можеби полицајциве веќе биле во трага на царот,ама не гледам обврска дека мора да им кажат на Гоце и Сашко се,и да им откријат детали во врска со истрагата кога веќе тие го сомничеле таткото.
Можда играле обратна психологија...