Исчезнати лица

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.600
Поени од реакции
1.046
1744701848006.png
значи Гоце и ќеркаму на Палчо се трети братучеди .

Член од
28 март 2006
Мислења
18.036
Поени од реакции
12.814
Трајковски не е несекојдневен, имал јаки познанства и од асфалтот и од институциите.
Башка не е неинтелигентен, напротив.

А зошто како надлежните, тоа е друго прашање.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.818
Поени од реакции
23.151
Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.600
Поени од реакции
1.046
Трајковски не е несекојдневен, имал јаки познанства и од асфалтот и од институциите.

каов јак влашко еврејски стајлинг има плус тетоважи икони тетоважи .точно го имат погодено балканското ,се гледа како власите се интегрират во опшеството ,.When in Rome, do as the Romans do.
Автоматски споено мислење:

Ова како некое фамилјарно проклетство ,Палчо Царот не стигна до тронот од фанаријотите.
Автоматски споено мислење:

Да. Кажано е ова уште пред некое време и повторено неколку пати. Не е ништо ново.

Последно уредено:
Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.782
Поени од реакции
11.815
Нов и досега неспоменат детаљ е лицето што Гоце го спомна, оној што зборел на телефон, постојано гледал кон зградата на Вања, се врткал околу пешачкиот од Маџо кон Парк, и по некое време некој со БМВ го собрал. Чудно ми е што Васко не се задржа повеќе на ова и не го прашуваше подетално. Ако веќе праќал скриншоти од возила за проверка во Сејф Сити, дали испратиле нешто и за тоа БМВ? И овој момент е доста важен во целата ситуација. Тоа значи дека можеби имало уште најмалку две лица присутни на самото место при киднапирањето.

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.245
Поени од реакции
3.057
Нов и досега неспоменат детаљ е лицето што Гоце го спомна, оној што зборел на телефон, постојано гледал кон зградата на Вања, се врткал околу пешачкиот од Маџо кон Парк, и по некое време некој со БМВ го собрал. Чудно ми е што Васко не се задржа повеќе на ова и не го прашуваше подетално. Ако веќе праќал скриншоти од возила за проверка во Сејф Сити, дали испратиле нешто и за тоа БМВ? И овој момент е доста важен во целата ситуација. Тоа значи дека можеби имало уште најмалку две лица присутни на самото место при киднапирањето.
Штом Гоце не можел да го најде, тоа е. Не очекувај од другите :D

KajzerS

Учителот од Кукуш
Член од
18 февруари 2015
Мислења
107
Поени од реакции
174
Јас не глеам некој голем сомнеж во тој човек што чекал карши зградата. Времето е 7.30 наутро,можда чекал колега да го собере за да одат на работа.

Друга работа што ми падна на ум,можеби полицајциве веќе биле во трага на царот,ама не гледам обврска дека мора да им кажат на Гоце и Сашко се,и да им откријат детали во врска со истрагата кога веќе тие го сомничеле таткото.
Можда играле обратна психологија...

И јас да сум полицаец би ми паднало чудно што детето се пријавува за исчезнато 15 20 минути откога дознале дека ја нема во школо,особено што се работи за девојче во тинејџерски години.

Како и да е,случајов е пречуден,и мислам дека никогаш нема да ја дознаеме вистината во сето ова.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.600
Поени од реакции
1.046
Јас не глеам некој голем сомнеж во тој човек што чекал карши зградата. Времето е 7.30 наутро,можда чекал колега да го собере за да одат на работа.

Друга работа што ми падна на ум,можеби полицајциве веќе биле во трага на царот,ама не гледам обврска дека мора да им кажат на Гоце и Сашко се,и да им откријат детали во врска со истрагата кога веќе тие го сомничеле таткото.

И јас да сум полицаец би ми паднало чудно што детето се пријавува за исчезнато 15 20 минути откога дознале дека ја нема во школо,особено што се работи за девојче во тинејџерски години.

Како и да е,случајов е пречуден,и мислам дека никогаш нема да ја дознаеме вистината во сето ова.
нормално си има методи други полициата ,гоце г пуштиле намерно кај сестраму на александар да не смета,

Член од
17 август 2011
Мислења
10.546
Поени од реакции
18.954
Да, ќе се ангажирам секако. Морално и човечки е да се ангажирам. И не само за блиска личност, туку за било кој човек, ако нешто е во моја моќ секако дека максимално би се ангажирала со сите свои капацитети да помогнам.

Јас не ја спорам неговата хуманост и желба да помогне, туку некако преедноставно ми е претставен начинот на кој што он го разоткрива сето ова, а дваесет и кусур инспектори не можеле ништо да направат. Во систем каде што институциите и цели тимови од инспектори не успеале да стигнат до некаква суштинска вистина, еден поединец “лесно” открива сè. Мене тоа ми е чудно. Ама веројатно Македонија и се е можно. И ако навистина се покаже на крај дека ова е така како што е, тогаш Гоце според мене е ултра, мега, гига паметен лик, што треба да биде прв човек одговорен за вакви ситуации. А полицијата? Тоа е друга тема за која има многу да се пишува после сето она што ни се случува во државава. Секоја чест за поединци и исклучоци.
Cudno ti e zaso si eden tipicen primerok, vernik na nasite institucii, u sekoja mozna tema.

Ne treba da si mega giga pameten lik, za da bides intelektualna velicina pokraj prosecen dzandar u Makedonija. Ne se tamu vraboteni zaso se mnogu bistri.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.600
Поени од реакции
1.046
Cudno ti e zaso si eden tipicen primerok, vernik na nasite institucii, u sekoja mozna tema.

Ne treba da si mega giga pameten lik, za da bides intelektualna velicina pokraj prosecen dzandar u Makedonija. Ne se tamu vraboteni zaso se mnogu bistri.
законите се комплицирани неможи полицаец на своја рака да бара снимки да влегва ко гоце апаансас во сите дуќани си има процедури барање согласнос и сл ,.што одузима време.зато и му рекоја на тој од бензиската да ми ја дај од гоце оти ако ја барат од свр велес треба процедури.друго е слуќбено и лаиќки и политички ,нели видовте со преседателката ко го виканја пајако на керим полицајците ги суспендираја за ништо,.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.688
Поени од реакции
12.037

Извини што не сум дел од елитатниот клуб на оние кои одбиваат да веруваат во принципиелност и правилно функционирање на системот.

Ако мислиш дека критичко размислување значи автоматски да сум антииституционална и да ја сведам дискусијата на ниво на “ сите џандари се глупи”, “сите доктори не чинат”, “сите судии се корумпирани”, тогаш стварно треба да се спакуваме сите до еден и да ја напуштиме државава.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.278
Поени од реакции
118.313
Јас не ја спорам неговата хуманост и желба да помогне, туку некако преедноставно ми е претставен начинот на кој што он го разоткрива сето ова, а дваесет и кусур инспектори не можеле ништо да направат.
Со оглед на се што е презентирано до сега, излегува дека и јас и ти и било кој понормален човек сме можеле да дојдеме до сличен заклучок како Гоце. Зошто? Затоа што не е ова квантна физика, едноставно е, Вања ја следеле родителите преку апликација, трагот и се губи во толку и толку саат, мајката потврдува во колку искочила, тргаш од почеток нели и идеш од локал до локал каде што има камери и прашуваш за снимките во тој одреден период (се ова нормално откако прво утврдиле дека пешки не е замината затоа што невозможно е за толку кратко време да стигне од точка А до точка Б). Не бил огромен периодот за барање, ако добро разбрав 15-20 минути. Тука проблемот е што инспекторите не си ја завршиле работата, а не што Гоце забележал сомнителна кола и практично им ги отворил очите. Зашо реално од тоа што го кажа Гоце апла е очигледно која кола е сомнителна и верувам дека и обичен човек би го приметил тоа ако уклучи мозок барем малце, а на ова секако да го додадеме и фактот што Гоце е јака фаца и од фамилијарен аспект (со оглед на тоа чив син е) и од аспект на градскиот асфалт па му се можело да дојде полесно и до одредени снимки и слично.

Првично и јас мислев дека Гоце нешто е вмешан зашо ми беше чудно како дошол до снимките толку брзо, разоткрил се живо и диво, башка тогаш се спомна нели дека е син на Кираца на темава и се тоа ми изгледаше сомнително, ама од денешен аспект кристално јасно ми е зошто го открил сево ова пред умрената полиција. Човече, го прашале Гоце дали таткото на Вања има исто куче како Палчо-КАНГАЛ........ :facepalm: Кангалот е најголемо куче на свет, 100 кила тежи и 2 метра е високо, секако дека у стан од 50-60 квадрати ќе ти чува некој такво магаре.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.717
Поени од реакции
14.751
Се пресмеав кога кажа: Ме прашаа за куче од 2 метра на 1 дали чува во стан.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.818
Поени од реакции
23.151
Да, ама Оливер Спасовски на прес-конференцијата изјави дека кога Љупчо Палевски ја напуштил државата (30ти ноември) сеуште полицијата немала никаква поврзаност на неговото име со овој случај, па затоа било невозможно некој од полицијата да му кажал на Палчо да бега.
Сега гледаме дека не било баш така најверојатно.

Kajgana Shop

На врв Bottom