Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Види го третиот цитат, таму објаснувам дека не е точно дека повеќе се трошат отколку што се внесуваат (базирано на податоците што ми беа дадени од аква и стеф ангел). Што ти е контра аргумент на тоа?
Ги следиш ли браќата на јутуб ? Они знаеш ли што викаат ?

that's God food man,that can't be wrong

контра аргумент ми се браќава,а исто така и поговорката

слушај паталец,а не гаталец.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Ти од прееска се обидуваш да кажеш дека едно влакно има 4 калории, односно ако внесеш 10 влакна да кажеме ќе согориш 40 калории?

Потврди го ова пред да продолжам со поентата...
Не знам точно колку калории ќе потроши организмот да ги согори влакната тоа зависи од типот на храната и количината и мн мн други фактори, но колку и да содржи калории 1 влакно ти нема да добиеш ништо од тие калории ако ме разбираш, нема да добиеш калории па да согориш повеќе, него само ќе согориш додека телото пробува да го процесира,апсорбира,елиминира влакното, не добиваш никаква енергија затоа што неможе да биде дигестирано од страна на човекот, сликата ти е убаво објаснето ако ја разбираш, само проаѓа низ телото и помага во движењето на другите хранливи состојки, притоа при тоа проаѓање телото пробува да го процесира,апсорбира,елиминира влакното но едноставно неможе за да ги постигне тие 3 функции мора да потроши калории, било што да голтнеш телото пробува да ги извлече храниливите состојки и да го отфрли, но како што кажав 10 пати влакното неможе да биде дигестирано од човекот и неможе да добие калории од него, туку само троши калории обидувајќи се да го разработи, како не разбираш не ми е јасно
--- надополнето: 31 август 2012 во 21:11 ---
Ги следиш ли браќата на јутуб ? Они знаеш ли што викаат ?

that's God food man,that can't be wrong

контра аргумент ми се браќава,а исто така и поговорката

слушај паталец,а не гаталец.
Браќата имаат некои корисни информации колку што сум гледал но повеќето им се глупости кои немаат врска, не се основувај на нив.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Не знам точно колку калории ќе потроши организмот да ги согори влакната тоа зависи од типот на храната и количината и мн мн други фактори, но колку и да содржи калории 1 влакно ти нема да добиеш ништо од тие калории ако ме разбираш, нема да добиеш калории па да согориш повеќе, него само ќе согориш додека телото пробува да го процесира,апсорбира,елиминира влакното, не добиваш никаква енергија затоа што неможе да биде дигестирано од страна на човекот, сликата ти е убаво објаснето ако ја разбираш, само проаѓа низ телото и помага во движењето на другите хранливи состојки, притоа при тоа проаѓање телото пробува да го процесира,апсорбира,елиминира влакното но едноставно неможе за да ги постигне тие 3 функции мора да потроши калории, било што да голтнеш телото пробува да ги извлече храниливите состојки и да го отфрли, но како што кажав 10 пати влакното неможе да биде дигестирано од човекот и неможе да добие калории од него, туку само троши калории обидувајќи се да го разработи, како не разбираш не ми е јасно
По што познаваш дека не разбирам? 5 поста пишав после тој каде што се гледа дека сум разбрал и твојов факт за влакната всушност го употребив за да докажам дека треба да се бројат калориите од зеленчукот. Што е тука нејасно?

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
1 gram dietalno vlakno ima 2 kcal ne 4
Грешка 1г има 4калории
--- надополнето: 31 август 2012 во 21:20 ---
По што познаваш дека не разбирам? 5 поста пишав после тој каде што се гледа дека сум разбрал и твојов факт за влакната всушност го употребив за да докажам дека треба да се бројат калориите од зеленчукот. Што е тука нејасно?
Добро број си ги ти ако мислиш дека така треба, ама нешто што неможе да биде апсорбирано туку само проаѓа низ телото е апсурдно да се брои па сега кој е луд нека брои, можете и нафта да пиете од тоа има калории

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Браќата имаат некои корисни информации колку што сум гледал но повеќето им се глупости кои немаат врска, не се основувај на нив.[/quote]

На кои работи мислиш дека се глупости ? јас па,баш ги сматрам како добри и како искусни...и декак ажуваат паметни работи...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Имаат 2000 клипови не памтам што све кажале па сега да ти кажам но имаше еден клип каде што советуваат 4-5 саати да не се јаде после тренинг со цел да се губеле масти па тоа ако не е глупост ја незнам.
Најубаво да завршиме со дискусијава за диеталниве влакна затоа што сите стоиме зад тоа дека не се бројат тие калории, освен омгвтф кој тврди дека треба да се бројат па ќе го оставиме него немаме потреба да убедуваме некого кој што сака нека праи, а него како домашна еден експеримент ако сака да ги брои калориите нека проба да внесува доволна количина протеин дневно, јаглехидратите и мастите може да ги исклучи за да биде поефективен експериментот и нека се храни само со пченично брашно кое содржи 79г влакна на 100г и дневната количина нека му се базира на потребната доза протеин, останатото исклучиво од влакна, ако преживее 2 недели супер, а после тоа ако е солидарен нека ни ги сподели резултатите или пак може да го открие еликсирот на слабеењето и да се напуни пари :)

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Добро број си ги ти ако мислиш дека така треба, ама нешто што неможе да биде апсорбирано туку само проаѓа низ телото е апсурдно да се брои па сега кој е луд нека брои, можете и нафта да пиете од тоа има калории
Според тебе тоа што неможе да биде апсорбирано се калориите од влакната, а ете во марулата тие претставуваат однос од 1:13 со калориите. Така да тоа значи дека ќе внесеш повеќе калории отколку што ќе согориш. Единствените овошја/зеленчуци каде што ќе согоруваш повеќе калории отколку што ќе внесуваш ќе бидат оние каде што односот помеѓу влакната и калориите е помал од 1:4, а такви не верувам дека постојат.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
ај кажете некој протеински житарици,мусли некој такви производи што ги има во супер маркетиве

Член од
4 октомври 2008
Мислења
653
Поени од реакции
434
ај кажете некој протеински житарици,мусли некој такви производи што ги има во супер маркетиве
Јас јадам Fitness - Whole Grain, без никакви додатоци. На 30г порција има: 112калории, 5.12г шеќери, 0.4г масти, 0.4г сол и 1.8г влакна. Доста е скапо, 190-200 денари за 375 грама. Па пишете ако има некое слично, а поефтино.

п.с. Еве го: http://www.nestle.com/Common/NestleImages/PublishingImages/Brands/Cereal/fitness_detail.jpg

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
од виталија црвената опаковка 30 лес калорис што пишува пробај одлични се :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Јас јадам Fitness - Whole Grain, без никакви додатоци. На 30г порција има: 112калории, 5.12г шеќери, 0.4г масти, 0.4г сол и 1.8г влакна. Доста е скапо, 190-200 денари за 375 грама. Па пишете ако има некое слично, а поефтино.

п.с. Еве го: http://www.nestle.com/Common/NestleImages/PublishingImages/Brands/Cereal/fitness_detail.jpg
500 грама овес + мед +млеко = уживање
овес 35 ден мед 200 ден млеко 1л 40 ден.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Овие од "Pionir" енергетскиве житарки добри се за оброк? Едно е 100 калории, има и од 70К. 7 денари се во КАМ

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Овие од "Pionir" енергетскиве житарки добри се за оброк? Едно е 100 калории, има и од 70К. 7 денари се во КАМ

Состав? Подобро Protein&Energу Bar земи дури и поефтино излегуваат по грам.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Состав? Подобро Protein&Energу Bar земи дури и поефтино излегуваат по грам.
Какви се тие..?
--- надополнето: 2 септември 2012 во 18:51 ---
бтњ-како би склопиле 4000 калории,само од исхрана ?

во нив не ги рачунам протеинот...

Kajgana Shop

На врв Bottom