Иран привремено го блокираше летот на Меркел до Индија

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Авионот кружел 2 саати додека не добил дозвола да лета низ иранскиот воздушен простор кон Индија каде што Меркел одела на официјална посета.

Иранскиот амбасадор во Германија е викнат да објасни зошто Иран покажува “непочитување спрема Германија кое ние не можеме да го прифатиме“.

Патем, ептен се развиваат односите Германија-Индија.

http://www.reuters.com/article/2011/05/31/india-merkel-iran-idUSLDE74U0AV20110531

T

Tetro

Гостин
Е добро де, они мислат дека Иран е како Македонија, па ќе се најавуваат откако ќе ги праша некој?
Иран е држава бре, за се` си има процедури.
--- надополнето: May 31, 2011 3:45 PM ---
Е добро де, они мислат дека Иран е како Македонија, па ќе се најавуваат откако ќе ги праша некој?
Иран е држава бре, за се` си има процедури.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Море ја да бев на место од Махмудчо ќе ги остаев швабиве да кружат ко чавки дур не им се истроши керозинот па да молат да се ’’приземјат’’ у персиски залив.

V

Vollstandig

Гостин
Море ја да бев на место од Махмудчо ќе ги остаев швабиве да кружат ко чавки дур не им се истроши керозинот па да молат да се ’’приземјат’’ у персиски залив.
Зашо бе, јас па на пример баеѓи ја ценам ѓерманија оти е глупа земја со високи принципи:)

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Германија глупа? по што ти ова го заклучи жити Господ,а?

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
а ха, значи така било..не сум знаел, фала што ми ги отвори очите..значи, уште еднаш да ја повториме домашната, германците се сите глупи, а Германија е паметна.. :) паметно размислување.. :)

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
Глуп народ - јака држава. :)

Подлабока игра има тука. Германија со години беше најголемиот противник на нуклеарната прогама на Иран, а Индија, со која Германија многу интензивно соработуува, му должи пари на Иран за гориво.

Ќе им вратат Германциве но баш ме интресира како?

V

Vollstandig

Гостин
а ха, значи така било..не сум знаел, фала што ми ги отвори очите..значи, уште еднаш да ја повториме домашната, германците се сите глупи, а Германија е паметна.. :) паметно размислување.. :)
Сакаше да ти кажи дека германците му се глуп народ а местото, земјата, природниот амбиент му е супер.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
germanija glupa ?? ne znajte so zboruvate... Germanija imat edna od najobrazovanite i najkonkuretnite rabotni sili na svet... gi ima najdobrite hemi4ari, elektrashi i mehani4ari...

ima del sto vrska nemaat od zivotot i se vozat na tugiot prosperitet.. ama da re4es deka narodot vo germanija e glup e stvarno ludo.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
germanija glupa ?? ne znajte so zboruvate... Germanija imat edna od najobrazovanite i najkonkuretnite rabotni sili na svet... gi ima najdobrite hemi4ari, elektrashi i mehani4ari...

ima del sto vrska nemaat od zivotot i se vozat na tugiot prosperitet.. ama da re4es deka narodot vo germanija e glup e stvarno ludo.
Можеби мешаат нивната неприродност со глупавост.
Повеќето се фрижидери кои се обидуваат да бидат луѓе ...
Додуша има и еден друг феномен. Они ја плаќаат сметката а се французи добиваат места во заедничките институции ...:cautious:

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.005
Поени од реакции
1.219
Е па нормално, ти да си против мене, а јас да те оставам слободно да минеш преку мојата територија,, ма немој.!!!

Не ги опрадвудам политиките на иранците, ама тука се во право...

Kajgana Shop

На врв Bottom