Информатички/програмерски фирми кои вработуваат?

Член од
6 јули 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали знаете кои програмерски фирми вработуваат моментално?

Оставете контакти ако има.
 

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Сите, ама баш сите, софтверски фирми во Скопје вработуваат секогаш :)
Има толку многу работа, а толку малку квалитетен кадар, што, без разлика дали има оглас или не, ако стапат во контакт со квалитетен човек ќе се обидат да го вработат.
 
Член од
10 јули 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
Vnuce e vo pravo , site softverski firmi vrabotuvaat megutoa problemot e slednoto , za da se vrabotis moras da bides kako neskafe 3 vo 1 ili pak 7-8 vo 1 ako ne ti e jasno da ti objasnam , eve na primer konkuriraj nekade za web developer se na se ke treba da gi izvrsuvas slednite funkcii , Coder , Database Administrator , Implementator , Support , obuka na klientot i sigurno ke ti dodadat uste nesto plus , pari ima vo software development , no problemot e toa sto programerite nema nikogas da gi vidat iako se ke zavrsat , parite odat kaj menadzerite i gazdite na firmite. Pozdrav bato i so sreka ke ti treba ;)
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
parite odat kaj menadzerite i gazdite na firmite.
А во која фирма парите не одат кај менаџерите и газдите? : )

Примарната цел на секој претприемач (океј, секој менаџер не е претприемач, а секој претприемач е менаџер) е да оствари лична добивка, или профит. Сигурно не вложувале во фирма и нејзин развој за да не остварат добивка : )

На шега малку ова, знам што сакаш да кажеш - дека не се доволно платени. Но, не е тоа случај само во ИТ браншата, во сите индустрии има такви примери, кај што лешперски фирми цедат вработени до даска, ги убиваат од работа за некоја смешна плата а прават огромен профит, но има и такви кои солидно ги вреднуваат своите вработени.

Но, да не бегаме од темата, нека остане за тоа што е наменета.
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
А може ли јас да прашам нешто, сепак на некој начин е поврзано со вработување?

Значи, ме интересира кои програмски јазици се најмногу барани за да се запослиш во една фирма?
 
Член од
10 јули 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
:) mistik vo pravo si da ne zabeguvame od temata se sto sakav na alabama e da mu kazam sto se slucuva za da bide podgotven. Zosto siguren sum deka e decko sega svezo izlezen od fakultet inaku ne bi pustal post tuka so takvo prasanje.Alabama bi ti preporacal da poglednis na najdirabota.com imas nekolku oglasi za vrabotuvanje ako ne sekogas ti e tuka goldenbook.com.mk pa pogledni gi linkovite od web stranicite na firmite , poveketo imaat interni oglasi za vrabotuvanje.

Значи, ме интересира кои програмски јазици се најмногу барани за да се запослиш во една фирма?
hmmmmm ne znam sto da ti kazam goddess na toa prasanje , prvo moras da se resis sto sakas da rabotis ti , mobile , desktop ili web , pa potoa sto treba da znaes , inaku .NET ili Java , koe ime ti izgleda po kul toa odberi :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom