Интернационална возачка дозвола

Ambasadorka.G

Poliglota
Член од
20 јуни 2009
Мислења
56
Поени од реакции
14
dali nekoj znae dali se polaga i kolku pari e da se zeme od makedonija? fala.

--- надополнето ---

imam samo makedonska mi treba internacionalna? dali se polaga pak ili vrz osnova na makedonskata vadish i internacionalna.thanks

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ама не ти треба ни меѓународна возачка тоа ти се фрлање пари зашто и како побарај имаше веќе ваква тема таму тие се објаснето

M

macgowan

Гостин
Треба треба и тоа како!!!Мене лани ми ја побара гркот полицаец на Турско-Грчка граница беше нервозен и бараше рачка за да гњави,турците гастарбајтери ги тераше настрана јас културно поминав.Кој носи не проси.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Треба треба и тоа како!!!Мене лани ми ја побара гркот полицаец на Турско-Грчка граница беше нервозен и бараше рачка за да гњави,турците гастарбајтери ги тераше настрана јас културно поминав.Кој носи не проси.
А ти дали поседуваш од новите возачки дозволи.... имам слушнато дека со новата не мора да поседуваш меѓународна.

Ама не ти треба ни меѓународна возачка тоа ти се фрлање пари зашто и како побарај имаше веќе ваква тема таму тие се објаснето
можеш ли да ми кажеш линк до таа тема ..... неможев да ја најдам.

--- надополнето ---

M

macgowan

Гостин
А ти дали поседуваш од новите возачки дозволи.... имам слушнато дека со новата не мора да поседуваш меѓународна.

можеш ли да ми кажеш линк до таа тема ..... неможев да ја најдам.

--- надополнето ---
Nova vozacka imam i nema vrska pak mi ja baraa megjunarodnata...a novata...ne znam kade ke vazi i kade i koj mozi da ti ja pobara pa da ti rece aaaa ok nema problem ...megjunarodna si e megjunarodna ne se zaebhavajte be lugje...demek ke odis stranstvo,na pr. vo italija,te zastanuva kontrola ti ja davas novata mk vozacka i pasoshot...malku mi e somnitelno...mnogu imam cekano na vremeto pred ambasadi za da veruvam vo toa so go plasiraat naokolu

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Мене пред 2 седмици на Унгарска граница ми побараа и возачка и им ја дадов НОВАТА (не извадив меѓународна оти не ми се даваа пари) и поминав без коментар. Друга полиција на ме запре никаде.

M

macgowan

Гостин
Izgleda kako ke se pogodi,koj gi znaj...na moj poznat vo Germanija go zastanale pred Munchen i mu pobarale...

Член од
30 мај 2010
Мислења
131
Поени од реакции
3
мн често одам грција и ниту еднаш не ми ја имат побарано меЃународната дозвола иако 100 пати ме имат застанато е сега дали така се има погодено или стварно не се замарт кој знај а за на друго место незнам баш како е

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
По правило ако имаш од новите возачки дозволи не ти треба да вадиш меѓународна, ја сум сеуште со старата возачка и морав да извадам меѓународна која се вади за 5 мин во амсм, како што кажаа горе.

Kajgana Shop

На врв Bottom