Интересни статии

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.292
Поени од реакции
499
Одличен артикл на Мартин , но лижењето на .. на нашите “сојузници“ и нема баш да помогне!
 
А

Ајсшутер

Гостин
Одличен артикл на Мартин , но лижењето на .. на нашите “сојузници“ и нема баш да помогне!
Во мојот артикл кажав се што е реално ниту пак мислам да им се подметнувам (лижењето) што го нарече ти ни пак планирам некогаш.. и да не окупираат кога тогаш ќе се вратиме пак во игра тоа само ќе ни помогне за бејби бум но притоа не е лошо да се трудиме да бидеме во подобри односи со нив.
 

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.292
Поени од реакции
499
Во мојот артикл кажав се што е реално ниту пак мислам да им се подметнувам (лижењето) што го нарече ти ни пак планирам некогаш.. и да не окупираат кога тогаш ќе се вратиме пак во игра тоа само ќе ни помогне за бејби бум но притоа не е лошо да се трудиме да бидеме во подобри односи со нив.
Не се однесуваше посебно на тебе туку на сите нас кои пишавме на тој артикл... Се гледа дека со формирањето на Македонија, Србија гледа шанса да се прошири кога веќе тоа не го може со Хрватска, а гледам се плашат и на Босна...
 
А

Ајсшутер

Гостин
Не се однесуваше посебно на тебе туку на сите нас кои пишавме на тој артикл... Се гледа дека со формирањето на Македонија, Србија гледа шанса да се прошири кога веќе тоа не го може со Хрватска, а гледам се плашат и на Босна...
Во EDEN не се Грција со тоа ќе се прават дека не можат да ни помогнат со тоа единствено ни останува во Peace а таму има гласање мора да гледаме да имаме добри односи оти во последно време се едни од највлијателните држави во алијанста, и Босна ќе ја окупираат деновиве неможе да ја обноват алијансата со некои други членки зошто 50 % држат србите а за 3 дена истекува MPP-то така да тогаш би останале алијансите со Малезија и Словачка (втората нема региони) така да останува само со Малезија :wink:

Босна во најмала рака ќе изгуби 2 региони, останатите најверојатно ќе ги предадат на Хрватска кога ќе нападне веднаш прават retreat ако знаете кога ќе бидат таквите работи кажувајте одлично место за Батл херо медали, ама и Србите кога ќе ги нападнат регионите на Босна ако бидат под Хрватско знаме ќе треба Хрватите да ги бранат сами а се многу послаби од Србите така да ништо не прават.
 

ACHQ

hawk
Член од
18 јули 2009
Мислења
702
Поени од реакции
73
еСрбија не се плаши да тргне на босна.Тие чекаат да дојде ова ново со MPP-вите и тогаш да ја освојат славонија и босна. А за македонија незнам ,македонија ке е во PEACE и ке е сигурна.Србија сега не ја напаѓа босна затоа што хрватска лесно ке може да се прошири со своите сојузници кон босна и србија пак ке си остане во старите граници.
 
А

Ајсшутер

Гостин
еСрбија не се плаши да тргне на босна.Тие чекаат да дојде ова ново со MPP-вите и тогаш да ја освојат славонија и босна. А за македонија незнам ,македонија ке е во PEACE и ке е сигурна.Србија сега не ја напаѓа босна затоа што хрватска лесно ке може да се прошири со своите сојузници кон босна и србија пак ке си остане во старите граници.
Од каде го знаеш ова мислам знаеш од член на владата или онака ти типуваш што може да биде, инаку Србија мислам дека сигурно ќе ја нападне Босна од проста причина што и она ако ги пропушти регионите после тоа Србија 1вс1 ќе и ги земе регионите на Хрватска кои им ги препуштила Босна, прават скоро дупло повеќе штета од нив... нема оригинални регионите да им бидат териториите коишто ќе ги земат од Босна и нема да се активираат MPP-овите.
 

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.509
Поени од реакции
898
Забегавте офтопик. Имате соодветна тема за вакви муабети, продолжете таму.
 

Alen_001

Недозволен тајтл, внимавај.
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.292
Поени од реакции
499
И да ги освои регионите на Босна , тоа нема да има им биде економско исплатливо од причина што босна има само хај жито регион кој не им е потребен зашто веќе имаат таков... единствено со напад на босна и нејзино освојување србите би имале можност да ја нападнат Хрватска од друга страна , но во моментов мислам дека Хрватска е воени појака од Србија, а и ЕДЕН зема замав така да...
П.С - Пис ќе се растури додека ја додадат Македонија најверојатно!

Индонезија го напушта ПИС...
http://www.erepublik.com/en/article/-with-pride-honor-and-tears-indonesia-to-say-goodbye-from-peacegc--1030808/1/20
 
А

Ајсшутер

Гостин
И да ги освои регионите на Босна , тоа нема да има им биде економско исплатливо од причина што босна има само хај жито регион кој не им е потребен зашто веќе имаат таков... единствено со напад на босна и нејзино освојување србите би имале можност да ја нападнат Хрватска од друга страна , но во моментов мислам дека Хрватска е воени појака од Србија, а и ЕДЕН зема замав така да...
П.С - Пис ќе се растури додека ја додадат Македонија најверојатно!

Индонезија го напушта ПИС...
http://www.erepublik.com/en/article/-with-pride-honor-and-tears-indonesia-to-say-goodbye-from-peacegc--1030808/1/20
Нема голема ама сепак има сите компании ќе работат и ќе плаќаат такса на нивната држава, сепак има исплатливост, и што е воени појака што прави 3 пати помала штета од неа ?

Ќе видите што ќе се случи намерно го прави ова Peace GC ќе видиш дека повеќето членки ќе го напуштат сега за подоцна да се формира нов сојуз во кои ќе бидат вклучени и неколку членки од EDEN да дојдат, попрво EDEN ќе се растури ќе видиш :helou:
 
На врв Bottom