Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Одличен артикл на Мартин , но лижењето на .. на нашите “сојузници“ и нема баш да помогне!
Во мојот артикл кажав се што е реално ниту пак мислам да им се подметнувам (лижењето) што го нарече ти ни пак планирам некогаш.. и да не окупираат кога тогаш ќе се вратиме пак во игра тоа само ќе ни помогне за бејби бум но притоа не е лошо да се трудиме да бидеме во подобри односи со нив.
Не се однесуваше посебно на тебе туку на сите нас кои пишавме на тој артикл... Се гледа дека со формирањето на Македонија, Србија гледа шанса да се прошири кога веќе тоа не го може со Хрватска, а гледам се плашат и на Босна...
еСрбија не се плаши да тргне на босна.Тие чекаат да дојде ова ново со MPP-вите и тогаш да ја освојат славонија и босна. А за македонија незнам ,македонија ке е во PEACE и ке е сигурна.Србија сега не ја напаѓа босна затоа што хрватска лесно ке може да се прошири со своите сојузници кон босна и србија пак ке си остане во старите граници.
И да ги освои регионите на Босна , тоа нема да има им биде економско исплатливо од причина што босна има само хај жито регион кој не им е потребен зашто веќе имаат таков... единствено со напад на босна и нејзино освојување србите би имале можност да ја нападнат Хрватска од друга страна , но во моментов мислам дека Хрватска е воени појака од Србија, а и ЕДЕН зема замав така да...
П.С - Пис ќе се растури додека ја додадат Македонија најверојатно!
Индонезија го напушта ПИС...
http://www.erepublik.com/en/article...sia-to-say-goodbye-from-peacegc--1030808/1/20