PIRATIC
diplomiran klozetar
- Член од
- 26 јануари 2012
- Мислења
- 7.854
- Поени од реакции
- 6.497
Грешка си ако така мислиш, рекетот не прашува за партиска припадност, девојко !Битен фактор е газдата на кафичот да не биде во политика вмешан, односно да не биде партиски определен...Пошто ако го насетат дека е опозициска фирма ништо не го спасува...Џабе е колку и да ги почитува сите закони и да работи прописно има да му дојдат илјадници иснпекции и ќе го изгорат начисто...Има сам да бара да го затвори кафичот (или било каква друга фирма...) Имам за ова слушано во Скопје многу...
А за тие што се од другата страна е обратното...Еве на пример, пошто јас често во Палма идам на сладолед во Аеродром, тука во близина има еден кафич што се вика Маска и зборат луѓето дека газдата бил во МВР нешто вработен некој инспектор...Во кафичот е урнебес...Пејачки и танчерки до сабајле (ако на некој смета во околните згради нека се пресели бе од тука...), мењава вработени кога ќе му текне, внатре се пуши итн...Јас не сум стапнала таму, затоа не можам да тврдам дали дава фискални на сите...Му се може бе!
Значи не генерализирам за сите туку кажувам од она јас што сум го видела тука во Скопје и што сум слушала од блиски луѓе...
Од друга страна пак еве Тренд кафичот па цел живот работи...Го затвараа порано, ги казнуваа ама еве ги работат и тоа на најурбаната локација во Скопје...
Ако газдата бил лице на некаква повисока функција самата функција како функција го прави моќен и недопирлив, инаку што се однесува до партиската определеност или пак неопределеност нема врска ........... и некој да е член на владината партија ако е ситна риба т.е. не е функционер и него ќе го рекетираат, има и такви случаи !