Излезе нов Linux Mint

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш дека преку Wubi не работи добри ниеден линукс? (под добро мислам на максимумот)
Мене не ми треба којзнае колкава брзина од него и сите поволности. Доволно ми е да го инсталирам како Ubuntu со dual-boot Windows 7 и Linux Mint без да се избрише нешто од хард дискот, и да биде лесно за бришење :) Не го инсталирам по потреба, туку колку да видам шо како е :D

Мене не ми треба којзнае колкава брзина од него и сите поволности. Доволно ми е да го инсталирам како Ubuntu со dual-boot Windows 7 и Linux Mint без да се избрише нешто од хард дискот, и да биде лесно за бришење :) Не го инсталирам по потреба, туку колку да видам шо како е :D
ондак гуглај virtual box

Излезе Linux Mint 13 со кодно име Maya. Има две основни работни околини, MATE и новиот Cinnamon.
Дистрото има долгорочна поддршка до 2017 година.
cinnamon.png

Излезе Linux Mint 13 со кодно име Maya. Има две основни работни околини, MATE и новиот Cinnamon.
Дистрото има долгорочна поддршка до 2017 година.

go ima nekoj probano ova distro? pofalbi, poplaki?
jas koristam ubuntu 12.04 so cinnamon okolina, i od vreme na vreme ima problemi. prilicno sum nov so linux-ot i me interesira dali e podobar "Mint" ili "Ubuntu".

go ima nekoj probano ova distro? pofalbi, poplaki?
jas koristam ubuntu 12.04 so cinnamon okolina, i od vreme na vreme ima problemi. prilicno sum nov so linux-ot i me interesira dali e podobar "Mint" ili "Ubuntu".
Користам Минт 12 на компјутер и Убунту 12.04 на лаптоп.
Минт всушност е Убунту со екстра 3rd party support и изглед поблизок на Window$ :icon_lol: У софтвер центарот има некои пукачки игри екстра.
Ubuntu со Cinnamon кај мене е спор за разлика од Unity...
Инаку кој е подобар, не можам да кажам, тука некаде се. Зависи од личен вкус, иако од искуство Минт на нетбук не препорачувам воопшто.

Јас го користев поприличо време и е доста добар за обичен корисник - интернет, чат пат некое сличе, музика... Мое мислење е дека е далеку поарен од Убунту, особено во апликациите и маркетот, а исто така менаџментот на ресурси е подобар (читај срка помалку рам, и зафаќа помалку диск). Најновата верзија ја немам пробано, вака од прв поглед изгледа доста интересно.

Лично мене, неможи да ми го замени Windows...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom