statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.616
Знаеш дека преку Wubi не работи добри ниеден линукс? (под добро мислам на максимумот)Може ли и овој да се инсталира во Windows со Wubi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знаеш дека преку Wubi не работи добри ниеден линукс? (под добро мислам на максимумот)Може ли и овој да се инсталира во Windows со Wubi ?
Мене не ми треба којзнае колкава брзина од него и сите поволности. Доволно ми е да го инсталирам како Ubuntu со dual-boot Windows 7 и Linux Mint без да се избрише нешто од хард дискот, и да биде лесно за бришењеЗнаеш дека преку Wubi не работи добри ниеден линукс? (под добро мислам на максимумот)
ондак гуглај virtual boxМене не ми треба којзнае колкава брзина од него и сите поволности. Доволно ми е да го инсталирам како Ubuntu со dual-boot Windows 7 и Linux Mint без да се избрише нешто од хард дискот, и да биде лесно за бришењеНе го инсталирам по потреба, туку колку да видам шо како е
![]()
Излезе Linux Mint 13 со кодно име Maya. Има две основни работни околини, MATE и новиот Cinnamon.
Дистрото има долгорочна поддршка до 2017 година.
Користам Минт 12 на компјутер и Убунту 12.04 на лаптоп.go ima nekoj probano ova distro? pofalbi, poplaki?
jas koristam ubuntu 12.04 so cinnamon okolina, i od vreme na vreme ima problemi. prilicno sum nov so linux-ot i me interesira dali e podobar "Mint" ili "Ubuntu".
go ima nekoj probano ova distro? pofalbi, poplaki?
j me interesira dali e podobar "Mint" ili "Ubuntu".