- Член од
- 20 март 2012
- Мислења
- 1.465
- Поени од реакции
- 2.366
Во врска со болдираново, клучната разлика е: порано жените немале никакво право на избор, денес имаат слобода сите и поарно што е така. Односно, ако јас се заебам, изборот е МОЈ и само мој, немам алиби да ја обвинувам потесната фамилија што ме присилиле да се мажам за едикојси.Да .
Денес завршуваат факултет околу една деценија , излегуваат до касно стануваат во 12.00 или поручек и на крај одкако девојчињата (па и некои момци) ќе го завршат факсот и ќе прошетаат по светот и најчесто од премногу слободниот живот ќе земат некоја погрешна личност за маж и пак ќе си го зацрнат животот .(само на стари години)
Не дека сум носталгичар но денес не постои ред дисциплина , систематичност и систем на вредности (барем не општо прифатен).Тогаш барем откако ќе отиделе во војска( мажите нормално) добивале основна и здрава доза на дисциплина .
Денешнава младина е како пивтија , мобилни поскапи од кола во џеб а во главата слабо со концепт за животот.
Ред, дисциплина и систематичност се бара во војска, не во љубовна врска. Систем на вредности постои, обратнопропорционален од поранешниот. Не го оправдувам, но тоа е цената на слободата. Според тоа, секој може да избере каков живот, односно брак ќе има.
П.С. Не секој од денешнава младина е разгалено мамино и татино галениче. Сето тоа е релативно.