Зошто мажите се плашат од брак?

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Не е сето во сексуалниот живот, а како мислиш "ако не те бива?" ?! Ако не ме бива зошто се омажила со мене ? поради пари? да има кој да ја храни?
Не бе многу си и убав па да те гледа од сабајле, не те зема таа само за секс не бери гајле :D

П

Пепси_

Гостин
Не бе многу си и убав па да те гледа од сабајле, не те зема таа само за секс не бери гајле :D
Ауф ова ќе испадне сите бракови се од корист не од љубов бравоС. Сексајте се вие ако нема љубов важно ќе има е*9& (и ви задоволни и комшијата)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Не е сето во сексуалниот живот, а како мислиш "ако не те бива?" ?! Ако не ме бива зошто се омажила со мене ? поради пари? да има кој да ја храни?
значи зашто си ги сфаќате мојте постови како ви одговараат??? ај убаво прочитај уште еднаш те молам.... кај пишува ако не те бива во секс???? луѓето со времето се менуваат. ако станеш ти мрцина и единствената активност што ја правиш во животот е да менуваш канали на телевизија ќе те бива??? шо ќе и е на една жена мрцина?? да ми праи дупки со газот по мебелот??? кај ќе седне да не стане цел ден....

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Ауф ова ќе испадне сите бракови се од корист не од љубов бравоС. Сексајте се вие ако нема љубов важно ќе има е*9& (и ви задоволни и комшијата)
o_O о море мајко колку не свати што сакав да кажам

А

Антоние

Гостин
Дечкото најчесто се жени затоа што е уморен... ох толку уморен... Не може да издржи да биде сингл и не може да ги издржи предизвиците на животот. Тој скока во бракот како верверичка што скока насред пат, пред да ја смачкам со мојата кола.

Многу дечки се вакви. Зависни и уплашени, немајќи страст во животот која што ги задоволува нивните амбиции и идеали. Размислуваат како жени и затоа умираат никогаш недознавајќи што значи да се биде маж.

Друга работа. Правните слова кои што се однесуваат на бракот во денешно време (Закон за Семејство 1992, Закон за Вонпарнична Постапка 2008) се ужасни и треба да се сменат под итно.

Затоа, треба да се прави разлика помеѓу ПРАВЕН БРАК и ОПШТЕСТВЕН БРАК. ПРАВНИОТ БРАК е дефиниран од владата. ОПШТЕСТВЕНИОТ БРАК доаѓа од заедницата, како едно јавно лице на општеството.

Во постаро време, религиозните закони (кои што ја формираат заедницата) биле користени за да "праведно" ја венчаат двојката. Значи, ако си нашол женичка што ја сакаш и све тоа, остануваш со неа и све тоа, тогаш, тоа е брак. ЛЕГАЛНО можеби и не е, но сепак е брак.

Но не ги мешајте правните проблеми со самиот брак. Да се има животен партнер може да биде нешто најпрекрасно на светот.

Кога ќе кажеш "Нема да се женам, меѓутоа ќе си имам животен партнер", у суштина кажуваш "Нема да си ги наместам владините канџи на плеќи, меѓутоа ќе си имам животен партнер, со кој сум венчан (употребено во најстара смисла на зборот)".

Вие дечки не можете да бидете среќни само ако скокате од една женска на друга засекогаш.
Запамтете, вие не живеете за да дупите, вие дупите за да живеете! :)

ANTIKMAKKEDON

Патриот
Член од
6 јуни 2011
Мислења
27
Поени од реакции
6
Леле мајко...На многу жени им растат рогови штом стапнат во брак.За бодење.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
не е точно да мажите се плашат од брак:rolleyes:
но, за да стапиш во брак треба да се увериш дали дотичната личност е онаа вистинската- бидејќи само љубовта не е доволна за да еден брак биде успешен и да опстои ,бракот значи делење на остатокот од животот со таа избрана личност,и токму заради тоа треба човек да биде сигурен дека го направил вистинскиот потег ,дека всушност тој ќе биде среќен покрај неа секој нареден ден,
затоам очи ширум отворени и бистар ум пред донесување на ваква одлука(y)

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Mazi-zeni site sme isti samo nesto ni nedostasuva, se nesto se zalime, se nesto kukame, ova treba da se napravi ona treba da se napravi ama ne sum bil/bila tamu, nemam dobra rabota. Po cel den samo toa i toa i se toa isto nikoj ne e resitelen nikoj ne saka da rizikuva sto ke bide ako mi se sluci toa premnogu se plasime za da ne naravime greska a vsusnost kako ke znaes dali si napravil greska ako ne probas. Isto kako sto si se resil da probas od malo dete da naucis da cekoris taka ke pagas ke te boli ke stanes ke trcas ke se raduvas ama pak si se naucil da cekoris bidejki si probal isto i so brakot ke pagas i ke te boli ama i ke trcas i ke se raduvas. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Бре, на темата ,,Зошто модерните жени се плашат од брак,, копја се кршеа, тука само 9 страни.
Зошто?
Дали е нормално мажите да го избегнуваат или пролонгираат бракот?
Јас мислам дека мажите не се плашат од брак, ниту жените.
Само чекаат вистинско време.

Мажите поверојатно се плашат од жените, не од бракот. Уште повеќе од успешните жени. Се плашат дека нема кој да ја замени мајка им.
Жените пак се плашат од мажите. Дека ќе им пречи ако се успешни, дека ќе биде побарано од нив да заменат нечии мајки.

Во суштина, слаба комуникација.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Еве... скоро осум години сум во брак и супер ми е :)
Ич не му се плашам, нити се плашев пред да стапам во брак.
Единствено тогаш ме плашеа малце финансиите, ама во многу брзо време се среди и тоа...
Секој период во животот си има убавини.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Мажите воглавно не се плашат од брак. Ако жената е домаќинка...Плус има секс колку сака...кога се му е спастрено, нема зашто да се плаши.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
neli zenite se plasea od brak sea i muzite?? epa se iskurnazija i tie vidoa sve poskapuva samo pickite poevtinuvaat i sto ke ti e zena?? he he

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Мажите воглавно не се плашат од брак. Ако жената е домаќинка...Плус има секс колку сака...кога се му е спастрено, нема зашто да се плаши.
Ако жената е домаќинка... колку глупаво звучи.
Па санки жените од уплав по бајачи одат. Само ако заработува 1000 евричи минимум... иначе...

Не е убаво да се генерализира. Има секакви мажи, и секакви жени. Зависи од поднебје, од финансии, од еманципација.
Има многу фактори.
Да речеме, мене ич не ми е фуфка. Од ништо поврзано со брак.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не се плашам од брак ,не гледам дека тоа е нешто којзнае колку страшно и опасно чекам само вистинско време и таа што по мој критериум мислам дека ќе биде правата а до тогаш ќе уживам.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Не се плашам од брак ,не гледам дека тоа е нешто којзнае колку страшно и опасно чекам само вистинско време и таа што по мој критериум мислам дека ќе биде правата а до тогаш ќе уживам.
И после тоа ќе уживаш!
Аман луѓе, бракот не е робија :)

Kajgana Shop

На врв Bottom