Задоволни со просечност?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Никој не се задоволува со просечност. Оние луѓе кои изгледаат како да се задоволиле само ги потиснуваат своите желби заради општествени правила, туѓи желби и нивната моќ. Сите мечтаат секојдневно за повеќе, и никој не е задоволен ниту со парите кои во моментот ги има, ниту со среќата, љубовта, адреналинот, силата, знаењето... you name it. Дури и да прифати да живее со тоа кое му е понудено и определено, навечер ќе си легне сам со своите мисли, сонови и мечти.
Е тоа е пораз, да знаеш дека нешто сакаш, ама да не се потрудиш да го добиеш зашто... ни сам не знаеш зошто?! :uvo:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Задоволен сум од просекот, но секогаш се радувам на нешто повеќе.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Дефинитивно НЕ! Мајка ми не ме родила за да бидам просечна!:pipi: Секогаш се борам за максимум

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Од секогаш сум сакала предизвик и колку и да изгледало невозможно, никогаш не сум помислила неможам....Го правам најдоброто што можам да го направам и без разлика какви се резултатите јас сум задоволна со себе, оставајќи си шанса и простор следниот пат да се докажам и да направам ако можам уште подобро. Идам чекор по чекор, полека но сигурно и секогаш си задавам нови цели кои што ќе ме извадат од таа просечност и ќе ме однесат до мојот врв. Сепак се зависи од човек до човек, различни се желбите и стремежите. Можеби за мене тоа што претставува просечност, за некој друг претставува негов/нејзин личен врв и големо постигнување, и обратно. Затоа неможам да се рамнам со другите, гледам за мене и моите можности.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Ако под просечно може да се нарече животот со личноста која ја сакам,неколку дечиња,куќичка доволна за да се чувствуваш среќно,кученце и просечна плата доволна за плаќање сметки ,храна ,облека и образование -тогаш ДА, сакам просечен живот и не тежнеам кон повеќе. Сакам совршенство и не прифаќам помалку од максимум кога станува збор за љубовта и семејните вредности ,а за материјалните -доволен ми е просекот ,затоа што парите го вратат умот на човекот ,создаваат зависност,го тераат да ја заборави причината заради која е дојден на овој свет, го тераат да ги игнорира сите тие мали убави нешта кои секогаш би требало да не направат среќни,едноставно го тераат да заборави кој е и што сака...Лакомоста на човекот го проголтува.
А ако духовните вредности не ми се на највисоко ниво, сите други паѓаат во вода...

S

smart ass

Гостин
Никој не се задоволува со просечност. Оние луѓе кои изгледаат како да се задоволиле само ги потиснуваат своите желби заради општествени правила, туѓи желби и нивната моќ. Сите мечтаат секојдневно за повеќе, и никој не е задоволен ниту со парите кои во моментот ги има, ниту со среќата, љубовта, адреналинот, силата, знаењето... you name it. Дури и да прифати да живее со тоа кое му е понудено и определено, навечер ќе си легне сам со своите мисли, сонови и мечти.
Е тоа е пораз, да знаеш дека нешто сакаш, ама да не се потрудиш да го добиеш зашто... ни сам не знаеш зошто?! :uvo:
Се додека постои тоа како такво односно наметнато од општествениот систем да се интерпретира така(...па за да го мисли и мечтае у превод џабе арчење на мозоко) ќе мечтае,оти психолошко социјалниот фактор влијае многу....кога би била еднаква или со разлика до 5% цената на Армани и на наш дизајнер очигледно не би се палеле и мечтаеле многу кон Армани.

Слично е и со францускиве парфеми....плаќаш амбалажа таксата е минимум 60%(како данок на луксуз првен во франција-па потоа кај нас) и така плаќате производ кој има напумпана цена.

Ама нее бе...на регалчето ќе стои амбалажа од оригинал француски парфем ТУЈЈЈЈЈ голем ***.

А желбата за знаењето е природна 100%

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Се додека постои тоа како такво односно наметнато од општествениот систем да се интерпретира така(...па за да го мисли и мечтае у превод џабе арчење на мозоко) ќе мечтае,оти психолошко социјалниот фактор влијае многу....кога би била еднаква или со разлика до 5% цената на Армани и на наш дизајнер очигледно не би се палеле и мечтаеле многу кон Армани.

Слично е и со францускиве парфеми....плаќаш амбалажа таксата е минимум 60%(како данок на луксуз првен во франција-па потоа кај нас) и така плаќате производ кој има напумпана цена.

Ама нее бе...на регалчето ќе стои амбалажа од оригинал француски парфем ТУЈЈЈЈЈ голем ***.

А желбата за знаењето е природна 100%

:salut::salut:

Г

Господ

Гостин
Не сум задоволен со ништо.
Секогаш трагам по нешто ново,ако не го најдам,го создавам.
Импровизирам.
Просечност сакс...
Значи дека си просечен...дека си...обичен...го мразам тој збор!
Обичен...а сакам да бидам се освен обичен.
Сакам да бидам се освен како другите.
Сакам луѓето кога ќе ме сретнат на улица да помислат"шо му е на овој бе:uvo:"
Заеби просечност.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Ако за просечен живот значи,да ти бидат задоволени сите основни човекови потреби....тогаш се друго е само алчност...

.......кој не го сфатил тоа сега,нека спореди периодот како се живееше пред транзицијата и сега,и врските и комуникацијата меѓу луѓето...трката за пари поеба се....

....ради тоа сега пола од децава незнаат кои им се 2ри братучеди...а нивните родители јаделе и растеле заедно со нивните 2ри!:nesum:

S

smart ass

Гостин
Не сум задоволен со ништо.
Секогаш трагам по нешто ново,ако не го најдам,го создавам.
Импровизирам.
Просечност сакс...
Значи дека си просечен...дека си...обичен...го мразам тој збор!
Обичен...а сакам да бидам се освен обичен.
Сакам да бидам се освен како другите.
Сакам луѓето кога ќе ме сретнат на улица да помислат"шо му е на овој бе:uvo:"
Заеби просечност.

А кога ќе бидеш прв на кантер мрежно има ли филинг...или како порано патиките за деци што светат...претпоставувам многу деци се радувале.

А дали сакаш еве да бидеш коцкар,фегит или тежок џанак...ете нема да бидеш обичен...па ќе речат она што сакаш

Г

Господ

Гостин
А кога ќе бидеш прв на кантер мрежно има ли филинг...или како порано патиките за деци што светат...претпоставувам многу деци се радувале.

А дали сакаш еве да бидеш коцкар,фегит или тежок џанак...ете нема да бидеш обичен...па ќе речат она што сакаш
Има милион начини како може да се разликуваш од толпата.
Можеби сакам да имам некој луд hairstyle или не знам сега да земам и да облечам од патикине што светеа(што btw беа ultra-kewl,имав пар:vozbud:)
или маица на која имаш испринтано навредлива содржина до секој што ја чита:toe:

Не секогаш unique=useful да,али ја би бил единствен дури и да ја жртвувам моја корист кон општеството.
Додуша баш и не сакам да му бидам роб на општеството.

Д

ДаркхарТ

Гостин
Јас не се замарам, ниту пак планирам да си го тупам мозокот. Таман ми е. А и половината овде "Што се стремат кон повеќе" се исти курац ко мене само се прават курнази на форум.

Ошо

I like to disturb people.
Член од
23 септември 2009
Мислења
73
Поени од реакции
5
Со просечност сум просечно задоволен...итн: :pos2:

M

marsovka

Гостин
Просечност?!
Категорија која не постои кај мене.
Постои задоволително и незадоволително . А другите нека го сватат како сакаат.
Јас кога сакам нешто да направам го ПРАВАМ, едноставно е. Се друго може да си ебе матер . :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom