"Заборавени" играчи

Член од
17 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
19
А Хонвед ми се мене познати колку и втората постава на Млекар Коњари :)
Далеку е дечкото од тоа што можеше да биде за жал.

Апсолутно се согласувам ако се земе во предвид дека му се даде шанса да игра во Фиорентина,Јувентус па и Манчестер Сити откаде мислам дека кариерата почна да му оди во надолна линија каде потоа му се даде шанса да ја оживее кариерата во Спортинг Лисабон,но тој таму уште повеќе пропадна и на крај стигна да игра во тим од средината на Серија Б за на крај да заврши во просечниот шампионат на Унгарија во тимот на Хонвед небаре е на залезот на кариерата ,а да не заборавиме дека тој се уште е млад и има 27 години .

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Како бе заборавен Давидс милион години има хаха. Играч менаџер е на Барнет, лудило е да играш во non-league football лигиве во Англија, ќе се изнагледаш вакви ствари.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.594
Давид Трезеге сеуште играл активно фудбал :eek:

Си мислев дека после сезоната во Херкулес се пензионирал.
А тој направил трансфер во Бани Јас (ОАЕ), па потоа две сезони играл во Ривер Плејт, а сега има статус на позајмен играч во Њуелс Олд Бојс.

Не пратам Јужно Американски фудбал, инаку ќе се најде уште некое звучно име по тимовите таму :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.115
Давид Трезеге сеуште играл активно фудбал :eek:

Си мислев дека после сезоната во Херкулес се пензионирал.
А тој направил трансфер во Бани Јас (ОАЕ), па потоа две сезони играл во Ривер Плејт, а сега има статус на позајмен играч во Њуелс Олд Бојс.

Не пратам Јужно Американски фудбал, инаку ќе се најде уште некое звучно име по тимовите таму :)
Рикелме игра во Бока, Верон освои Копа Либертадорес со Естудијантес пред 2 години и уште игра, Гаго е во Бока исто така. :D Има уште некои.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.594
Рикелме игра во Бока, Верон освои Копа Либертадорес со Естудијантес пред 2 години и уште игра, Гаго е во Бока исто така. :D Има уште некои.
Ај нив можам да ги разберам, се вратиле во родната земја да играат... но Французинов :D
Најмалку очекував дека неговото име ќе го прочитам.
А незнам ни што ме натера да кликам на резултатот :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.804
Поени од реакции
44.115
Ај нив можам да ги разберам, се вратиле во родната земја да играат... но Французинов :D
Абе и ти си у право, ама јебига. Иначе Трезеге отиде во Ривер кога испаднаа мислам. :) Таму играше уште еден таа познат напаѓач, тој мислам им донесе победа за враќање во прва лига, сеа ќе прогуглам. :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.691
Поени од реакции
88.677
Татко му е Аргентинец

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Полно Французи во текот и по втората светска војна најдоа засолниште во јужноамериканските републики, во случајов Аргентина. Таков случај е и со Игуаин.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Полно Французи во текот и по втората светска војна најдоа засолниште во јужноамериканските републики, во случајов Аргентина. Таков случај е и со Игуаин.

Татко му на Трезеге е оригинал аргентинец, кој играл во Аргентина, па кога направил трансфер во Руен, се родил Давид, за потоа пак да се вратат во Аргентина, каде што го поминал детството и каде што почнал да игра фудбал за потоа да се пресели во Монако. Трезеге и тоа како е Аргентинец али ете, за Франција играл сепак. :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.594
Татко му на Трезеге е оригинал аргентинец, кој играл во Аргентина, па кога направил трансфер во Руен, се родил Давид, за потоа пак да се вратат во Аргентина, каде што го поминал детството и каде што почнал да игра фудбал за потоа да се пресели во Монако. Трезеге и тоа како е Аргентинец али ете, за Франција играл сепак. :D
Многу нешто ќе научи човек од вас :)
А презимето од кај му е ? Мене Трезеге ми звучи оригинал француско презиме...

Ако татко му е оригинал аргентинец, презимето би му било Родригез Гонзалез Фернандез :D

Испреплетена била работава кај овој...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Многу нешто ќе научи човек од вас :)
А презимето од кај му е ? Мене Трезеге ми звучи оригинал француско презиме...

Ако татко му е оригинал аргентинец, презимето би му било Родригез Гонзалез Фернандез :D

Испреплетена била работава кај овој...

Jorge Ernesto Trezeguet е татко му, па сеа толку знам. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom