Журка на погреб

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.484
Поени од реакции
6.272
А можеби тоа било желба на починатиот? Вие не би испочитувале желба на татко ви или дедо ви дури и ако не е веќе меѓу првите?
Шо ак при последната желба не бил бил при потполна свест ?Ќе се прави исклучок или не ?

Иначе се знајт за шо се модерниве погреби, за све освен не за почит кон починатиот, освен ретки исклучоци каде достоинствено се збогувет со личноста. И уште нешо да додадам, многу мразам некои личности шо никаде ги немат кога ти се потребни али кога ќе те немат од земскиот свет ќе дојдет и ќе те "испоштовет" ...да мојш некако и да ги земиш со тебе.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
а недај Боже да ти почине некој близок ? ќе се забавуваш ?
размисли

Ако знам дека тој сака така да го "испратиме" тогаш да.
Инаку не сум јас тип на човек кој жали многу. И не ми пречи да има веселба место погреб, а ако има веселба не значи дека личноста не ми значела, туку напротив, го правам тоа што на него му било желба.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ако знам дека тој сака така да го "испратиме" тогаш да.
Инаку не сум јас тип на човек кој жали многу. И не ми пречи да има веселба место погреб, а ако има веселба не значи дека личноста не ми значела, туку напротив, го правам тоа што на него му било желба.
во право си..
секој си има свој карактер ;)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Па нашите погреби на се наликуваат само на достоинствено жалење не. Се претвораат во вистински фешти, лумперајки, јадење, пиење и мување. Да не знаеш дека е погреб, ќе си помислиш свадбаo_O Уште полошо, гледано отстрана делува како да се веселат што некого испратиле на оној свет:facepalm:

Иако знам дека темава е во ЧДА, морбидно ми е да терам црн хумор во врска со покојниците и погребите, лесна им земја.

Онтопик, мора ли на погребите да се јаде и пие како во кафана? Доволно е да се однесе цвеќе и да се запали свеќа за душа на покојниот.
I muvanje ima na pogrebi?Kade toa?:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom