Живот и работа во Русија

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Моментално учам руски веќе неколку месеци... не сум во план таму да го учам јазикот и да губам време за учење јазик :)
Кога викаш дека остануваат балканци на црно.. во план сум да е се легално, но доколку неуспеам после 3 месец да се снајдам за работна виза.. дали одма ќе дојдат и ќе ме соберат и вратат назад?

Не. Освен ако не направиш проблеми, и ако не се движиш во кругови со припадници од кавкаскиот регион кои доста се криминални.

Поздрав до сите, пред две-ипол години имам пишувано на темава, но тогаш го учев сеуште рускиот и дојде време до самиот крај. Сега остана само да се распрашам што како/можности и да се оди во Русија.
Прашањето ми е како може да се остане повеќе од 3 дозволени месеци со виза на легален начин?
Прашањето се однесува повеќе на луѓе што имаат такво животно искуство и би ве замолил останатите да не трескате оф-топици затоа што ниту јас, а не верувам дека и друг би имал некаков ќар од такви мислења.
Со почит

dali mozebi nekoj poznava nekoj madekonec so zivee i raboti vo rusija-moskva ili sank peterburg

Има ли можност да се најде студентска работа во Русија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom