Живеј го животот до последната секунда, иаку е суров, Биди благодарен за секој сончев зрак и дури и во болката не заборавај на насмевката. ЖИВОТОТ Е УБАВ
За ништо не вреди да се нервираш!Ако имаш проблем и можеш да го решиш,не се нервирај туку реши го!А ако имаш проблем и не можеш да го решиш,воопшто не се нервирај бидејки и онака неможеш да го решиш.
имам еден другар мото му е : „ одам, јадам, пијам, не плаќам и бегам„ :pos2::pos2:
он: шо знам никогаш не сум седнал да размислам па да добијам некој слоган шо ќе ми биди животно мото ... не можам туку така во неколку збора да го опишам
Пред некое време го гледав Џим Кери во шоуто на Опра и рече дека неговото животно мото е I'm heaven (Јас сум рај).Па оттогаш се трудам тоа да биде и моето, бидејќи немав некое посебно свое мото дотогаш.
Мислам дека не е лесно да се живее според некое одредено мото или барем не секогаш е лесно, поради сите негативни мисли и објективни проблеми со кои се соочуваме, но вреди да се има и да се сетиш на него понекогаш, а особено кога си разочаран.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.