Живеење заедно без брак

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.397
Зарем мора љубов да има? Не е задолжителна.
Да, во тој случај целиов муабет има смисла.

Каде е овде нежноста, разбирањето и желбата за живеење заеднички живот......каде е заклетвата дека никогаш нема да се разделиш од саканиот/саканата?
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.724
Поени од реакции
12.155
Каде е овде нежноста, разбирањето и желбата за живеење заеднички живот......каде е заклетвата дека никогаш нема да се разделиш од саканиот/саканата?
освен ако не расфрла чорапи, тоа треба да стои во заклетва. Кога сум веќе кај чорапите, добро би било некој да измисли не збирач на чорапи него упарувач на чорапи по дезен и боја, хаос :)


На страна чорапите, само 1-2 одмори од по 10тина дена и неколкумесечно дружење дома, низ град, пак дома, каде се гледаат секојдневно навиките на човек, се потребни да се види со каков лик се земаш и му изјавуваш вечна љубов. Ако збориме за долгорочно исчуручување, постои, луѓе ради работа, обврски, деца, проблеми психички се менуваат. Но за 1-2 години као што сега се случуваат разводи, очигледно треба да се прават подобри процени или да не се иде со тој памет -ќе издржам ама ќе го превоспитам овој мачо типов.
25-30 годишен да превоспиташ мало морген. Друга работа, еднострано "превоспитување" е најлоша опција у брак.

Ама вие за без брак зборевте па тогаш ни чорапи и вечна љубов ни тањири не се проблем.
 
Последно уредено:

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.397
освен ако не расфрла чорапи, тоа треба да стои во заклетва. Кога сум веќе кај чорапите, добро би било некој да измисли не збирач на чорапи него упарувач на чорапи по дезен и боја, хаос :)


На страна чорапите, само 1-2 одмори од по 10тина дена и неколкумесечно дружење дома, низ град, пак дома, каде се гледаат секојдневно навиките на човек, се потребни да се види со каков лик се земаш и му изјавуваш вечна љубов. Ако збориме за долгорочно исчуручување, постои, луѓе ради работа, обврски, деца, проблеми психички се менуваат. Но за 1-2 години као што сега се случуваат разводи, очигледно треба да се прават подобри процени или да не се иде со тој памет -ќе издржам ама ќе го превоспитам овој мачо типов.
25-30 годишен да превоспиташ мало морген. Друга работа, еднострано "превоспитување" е најлоша опција у брак.

Ама вие за без брак зборевте па тогаш ни чорапи и вечна љубов ни тањири не се проблем.
Јас не можам да разберам ситуација....ќе го земам другар ми од Немачка, каде зема жена за папири и од љубов и љ нема. Не разбирам зошто би се замарал со некоја што не ја сакам, и зошто некој да ме трпи зошто не ме сака.
Еден од клучните зборови е трпи....во секоја заедница постои. Само кога постои љубов тоа трпи не постои, спремен си за жртва заради чувството што го имаш со тој/таа што го сакаш. Толку е сложена работата што и самата ствар наречена љубов не ја разбираме, а за чорапи и дресови овде се расправа.
 

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
11.758
Поени од реакции
11.827
Читам овде и се чудам како не го сфаќате првиот дел од насловот на оваа тема:
Живеење!
А потоа и заедно!

Последното е небитно ако го имате ова првото: Живеење заедно!

Читам и постојано гледам дека вие и без брак и со брак нема да живеете ниту својот ниту заедничкиот живот заради... глупости!

А ова без брак, во брак, разведен, со дете, без дете и сето останато е мамка на општеството и „другите што ќе кажат и како“. Ви е грижа? :)
Само-почитување и почитување на другиот гради здрава врска чија основа ако е љубов - ете ви го небото and beyond. И ова „без брак“ нема ниту да ви е на крај ум...

П.С. И постојано се коментира тука за негативни ствари поврзано со ова „Живеење заедно“ кое нема врска со брак... чудни луѓе :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom