Жива бламажа

V

Vlad II Draculea

Гостин
Macedalien напиша:
Jas samo prasuvam : koja budala vrabotena vo Svajcarska banka nekoja ke ima hrabrost da izdade informacija - akt kojsto debelo e kaznet so zakon :raz:
КОга се работи за дипломатски прашања,криминални досиеа, може да се дознае, но тоа трае со месеци, некогаш стасува до години... :wink:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Vlad II Draculea напиша:
КОга се работи за дипломатски прашања,криминални досиеа, може да се дознае, но тоа трае со месеци, некогаш стасува до години... :wink:

Е да де - ама во случајот ептен брзо се случија работиве... Да беше до толку ефикасна нашата власт досега ќе немаше проблем ниту во EU да се влезе... :pos:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
а бе јасно е ко ден дека „аферата” со сметките некако многу го тргна вниманието од една пострашна работа - ЕСМ

ама Македонци...

офци

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Serdarot напиша:
а бе јасно е ко ден дека „аферата” со сметките некако многу го тргна вниманието од една пострашна работа - ЕСМ

ама Македонци...

офци = FYR-офци????? :):)!!!:):):)!!!
A sto si mislese pa ti?????.......se si e pod kontrola :):)!!!
Sega pa koga ke pocne novo molzenje...samo sedi i gledaj.......
Uste da go donesat onoj angliskiot pedofil so plasticniot Roskop saat pred Sobranie da go naviva
i da objasnuva zosto treba pastrma офци-ve da gi praat:):)!!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
phoenix напиша:
абе човече...ти изгледа мераклија си за конфликти...
не дрндај граматика. Не си ни сфатил што прашувам.
Мене ме интересира размислувањето на сите,нормално и твоето, во случај Бранко и Хари навистина да имаат тајни сметки во странски банки...
-Дали ти навистина мислиш дека постоои начин тоа да се докаже? Ако постоеше, не ќе имаше веста таква конотација како што ја доби. Авторите сосема поинаку ќе ја пласираа.
-Доколку воопшто може да се докаже тогаш би пукнал резил невиден, дефинитивно сите наведени актери ќе ги јадеше заборав затоа што многумина им ги „меркаат“ местата.

Член од
18 ноември 2005
Мислења
19
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
-Дали ти навистина мислиш дека постоои начин тоа да се докаже? Ако постоеше, не ќе имаше веста таква конотација како што ја доби. Авторите сосема поинаку ќе ја пласираа.
-Доколку воопшто може да се докаже тогаш би пукнал резил невиден, дефинитивно сите наведени актери ќе ги јадеше заборав затоа што многумина им ги „меркаат“ местата.
По последниве случувања, Николче или е луд или кај што е димот навистина тлее и некакво оганче....

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Macedalien: agenciite na amerikanskata vlada bez problem dobivaat informacii od svajcarski banki vo sekoe vreme. Isto taka mokjni inersni grupi za svoi potrebi (na primer Evrejskite organizacii za potrebi na sud protiv istite tie banki). Mnogu ja idealiziras rabotata za "tajnosta" na sistemot. Denes vo svetot ne postoi tajnost nitu pak privatnost. Samo krajno naivni stedat vo Svajcarski banki so uveruvanje deka toa e tajna rabota.

Ostanuva deka del od ukradenite pari Branko & Co. gi imaat prefrleno na smetki vo Svajcarija. Tie od TAT na primer, medju drugite. Dali ovoj fakt e upotrebliv za prikrivanje drugi raboti e isto taka predmet za diskusija.

Kopucite vo "Forum" mi e pod chest da gi komentiram. "Fokus" e druga prikazna i ne e bez pricina najcitan politicki nedelnik vo Makedonija.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
А по која логика Македонија и УСА ќе ги имаат истите привилегии ? По аналогијата дека сме педесет и некоја американска територија. Дајте бре луѓе смешни сте :pos:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Celata sluchka treba samo da ti ukaze deka Branko pocnuva da im prechi na se povekje lugje. Sega poleka se rushi negovata pozicija, toj vo ochite na "ovcite" pagja kako semokjen dribler koj pokraj mnogugodisnite lagi i kriminal ete sega deluva kako prizemen, "obichen" hohshtapler.

A sto se odnesuva do "povlastenata pozicija", sluzhbite na SAD imaat ustanovena praksa da gi frlat tie sto gi upotrebile ako istite pochnat da prechat (kako na primer Hari Kostov vo momentov). Razliras li zosto ne im odi vo prilog na Branko i Hari krevanje prashina?

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Sega da vidime kako ke reagira antikorupciska komisija otkako Nikola Maldenov im dostavi dokumenti! Se nadevam deka ovaa rabota ke se rascisti zosto ne e mala rabota ova. Ne mi se veruva deka ima uste luge koi veruvaat vo nevinosta na Branko, mene me interesira dali se 300.000 ili 3 milioni ili malce poveke, e toa e predmet na diskusija.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Misirkov напиша:
A sto se odnesuva do "povlastenata pozicija", sluzhbite na SAD imaat ustanovena praksa da gi frlat tie sto gi upotrebile ako istite pochnat da prechat (kako na primer Hari Kostov vo momentov). Razliras li zosto ne im odi vo prilog na Branko i Hari krevanje prashina?
ТОКМУ заради тоа што не им оди во прилог пред неколкиу години потпишаа декларација за меѓусебна соработка И ПОЧИТ со Швајцарија којашто востановуваше клаузула за немешање на интегритетот меѓу двете земји. А немешање на интегритетот е почитување на уставниот поредок во којшто е дефинирана и банкарската тајна. Пребарај, консолидирај закон и реалност, раздели го од обична новинарска патка наречена шпекулација и ќе видиш колку се 2+2 во Швајцарија а колку во Македонија.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Zakon i realnost? Realnost e deka SAD ne pocituvaat nikakvi zakoni vo megunarodnite odnosi.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
SLaCk напиша:
Zakon i realnost? Realnost e deka SAD ne pocituvaat nikakvi zakoni vo megunarodnite odnosi.
Заради тоа што им се може. Да бевме и ние прв светски полицаец може и Македонија немаше да ги почитува ама реално гледано Македонија не може да си ги нарани 2 000 000 - те македонци а не пак да плаќа разузнавачи за тајните сметки на некој и некого.

Kajgana Shop

На врв Bottom