Есен е - крушите почнаа да паѓаат...

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
Ne si pravite seir so necija depresivna sostojba i obid za samoubistvo.
Ne sum ni vo dpmne ni vo narodna, ama znam deka koga Vojo beshe direktor na Fondot za zdravstvo mozev da si kupuvam lekarstva od apteka na recepta. I medicinskite centri bea opremeni, i citostatici imashe........ako neshto i ne napravil legalno (za shto seushte nema sudska izvrshna presuda), se pocekame toa da se pokaze i dokaze i togash da receme - vinoven e! Dodeka ne go proglasi sudot za vinoven - toj e nevin.
A i ako se utvrdi nekoja nelegalna aktivnost od negova strana (kao "zloupotreba na sluzbena dolznost" ziti izrazot), nemojte so toa da se obiduvate da zamaskirate nekoi poteshki zlopuotrebi od funkcionerite koi sega se na vlast!

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
A eve....padna i sneg....
Kakvi krushi, kakvi tikvi! Se e smrznato.
:))))))))))))))

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Innocent until proven guilty. Тука само се напаѓаат, дури и црниот ѓаол да е на суд, додека не се прогласи за виновен се смета за невин.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
intel напиша:
Тоа е оној кој плаќаше маус 65.000 денари и пиџами по 35000. Шуклева на првото судење кажа дека кога ги примила фактурите не сакала да ги потпише ама Војо телефонски и рекол дека ќе спакува во црна вреќа.Има запис и беше на ТВ патем ова.
Дали ти ни ги нудиш овие проверени кадри за наредната есен.
Како не ви е срам па на вас да се јавите за дискусија?
Intel , aj ne se pravi naiven............... maus 65.000 denari!!!!!!...pa normalno, ako me drzi sekavanje od eden nesakan uvid vo edna hartija........................edno prefrlanje na dva tri kontejnera od edna lokacija ( vo krugot na kasarnata Petrovec ,pomalku od 50 m.) na druga so temelenje i sl. cca 3 dena rabota na 5 rabotnici Brajan i Rut go naplati na Amerikanskata armija cca 550-560.000 Dolari , Amerikanski..........(bilo koj bi go napravil toa za edno 20 pati pomala suma).I mislis birokrative na Amerikanskata armija nafta pijat namesto burbon ?????
Sto mislis ti kako se pravat "crnite budzeti"....prasaj gi odgovornite prijateli vo "besprekornata" SDSM........Vojo????? Pa dobro tolku cini kusata slava i dogovorot so Gavolot..ke lapa sega apcinja , sto da pravi..ne e jadni Vojo od toj materijal. Prasaj na primer Staninov dali lapa....ili Cado ili he,he!!!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
venera001 напиша:
A i ako se utvrdi nekoja nelegalna aktivnost od negova strana (kao "zloupotreba na sluzbena dolznost" ziti izrazot), nemojte so toa da se obiduvate da zamaskirate nekoi poteshki zlopuotrebi od funkcionerite koi sega se na vlast!
ZA koi dodeka ne se dokaze deka kradat i deka se vinovni se nevini neli? Ili ne se vazi taka.

Член од
30 април 2005
Мислења
361
Поени од реакции
21
intel напиша:
ZA koi dodeka ne se dokaze deka kradat i deka se vinovni se nevini neli? Ili ne se vazi taka.
Точно така.
-Злоупотреба на службените телефони во мин. за одбрана за местење на анкетата на Чуму
-договарање во четири (шест,осум.....шеснаесет) очи, без тендери
- јавни набавки мо мин.за образование и мин. за одбрана
-доделување на државно земјиште од мин. за земјоделие
- цем дозволите од мин. за транспорт и врски
....... се сеќава ли сеуште некој на секретарот во министерството кој зема поткуп....како му беше името....како беше пресудата.....како беше случајот воопшто???......?????...Или синот на високиот функционер во мин. за внатрешни кој секогаш се провлекува елегантно низ институциите на системот....????
..............................................

Никој не бил држен во притвор 3 години.
А сеуште не е осуден. Може покасно ќе се испостави дека неговите „злодела“ заслужуваат казна од две години. Кој ќе му ја исплати таа една година бесмисленост?!
И нели е тоа одолговлечување на агонијата стресно и депресивно? Човекот кренал рака на себе, а вие се потсмевате со тоа.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
venera001 , mozes slobodno da go prodolzis spisokot , uste edno 20 stranici...pak dzabe ti e , ova e sepak zemjata na FYR-ovcite...od site boi, golemini i formi......

GUSAR-VMRO

МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!
Член од
27 јануари 2005
Мислења
635
Поени од реакции
7
Додека има овци ќе има ВОЛНА!
П.С. Подобро еден ден ЛАВ, отколку цел живот ОВЦА!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Ех, боси коментари, ам нека ви се.
Инаку некој доказ(судски) за се она што го наведе Венера има или ??????
Бетон не го тупи со слики, не си интересен.
Гусар, подобро цел живот оФца отколку еден ден партиски војник е подобар ПиЕс.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
intel напиша:
Ех, боси коментари, ам нека ви се.
Инаку некој доказ(судски) за се она што го наведе Венера има или ??????
Бетон не го тупи со слики, не си интересен.
Гусар, подобро цел живот оФца отколку еден ден партиски војник е подобар ПиЕс.
Nemam ni namera!!!!!....betonska cigla pa interesna, toa mi bea samo nostalgicni fotki od Islaana :):)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Падна тиква за СДСМ
Педесетина члена беа револтирани што централата ги поништила претходните избори за претседател и што преку врски биле избрани нови делегати

Социјалдемократот Пано Митрев-Тиката падна на подот откако беше истуркан и два пати удрен при обид да влезе на изборната конференција на разгранокот на СДСМ во Кавадарци.

- Му се слоши од нервоза и му се качи притисокот - рекоа неговите сопартијци, кои го изнесоа од толпата и го однесоа дома, обидувајќи се да го скријат скандалот. Во турканиците, негова партиска колешка се здоби со повреди на раката. Двајцата беа дел од педесетина незадоволни социјалдемократи, кои се спротивставија на одлуката на врвот на СДСМ за поништување на изборите од 21 јули и за замена на старите делегати со нови. Незадоволните тврдат дека некои од новите делегати биле избрани преку врски, бидејќи не биле свикани состаноци во сите месни одбори.

Членот на СДСМ Јанаќи Тотовски беше крајно огорчен од постоењето на две струи меѓу кавадаречките социјалдемократи.

- Ќе ја фрлам партиската книшка иако во 2000 година кршев кутии во корист на СДСМ - коментираше револтирано тој.

Социјалдемократите што останаа надвор, беа решени и сосила да влезат во просторијата каде што се одржуваше изборната конференција. Тие со пцовки и викотници обвинија дека меѓу новите делегати има непотизам, бидејќи имало случаи од едно семејство да бидат избрани повеќе делегати.

Социјалдемократот Љупчо Мелов со себе носеше слика на која е фотографиран со Бранко Црвенковски.

- Кога ги изгубивме изборите и кога сите се плашеа, јас се сликав со тогашниот лидер на партијата. А сега не ме пуштаат внатре и не кажуваат како ги избрале новите делегати - рече Мелов.

Револтот не го криеше ни Здраве Ѓорчев, кој бил претседател на изборната единица 670.

- Седум автомобили и еден автобус обезбедив кога одевме во Скопје и сите ги платив од мојот џеб. А гледате ли сега што ми прават мене? Ме бркаат и не ме пуштаат да влезам. Имам писмо-покана за да присуствувам на изборната конференција. Го добив преку пошта. Не знам која од двете спротивставени страни ми го испратила. Печатот е оригинален, ама телохранителите не ме пуштаат. Велат: "Не може, ти не си на нашиот список". Сите сега ќе одиме кај Тито Петковски. Овие овде нека си прават СДСМ со пет луѓе. Поединци, своевремено блиски со ВМРО, со војводи и со други партии, ни ја растурија партијата - рече Ѓорчев.

Подоцна незадоволните беа пуштени да влезат во салата, каде што се одржуваа изборите. Дел од нив и таму го изразија своето незадоволство, а еден се откажа од кандидатурата за член во претседателството на партијата. Претседателството беше изгласано, а за нов претседател беше избран Димитар Мукаетов.

Неговиот противкандидат Ефремчо Николов, кој за својата кандидатура дознал непосредно пред конференцијата, се откажа од трката за претседателското место.

- Секој добронамерен ќе биде добредојден во партијата - рече Мукаетов, а својот несуден противкандидат го опиша како "квалитетен младиќ".

Локални социјалдемократи од поодамна тврдеа дека претседателското место е резервирано токму за Мукаетов, чија сестра е вработена во кабинетот на Бучковски. Според партиски извори, токму од тие причини Ефремчо Николов не сакал да биде марионета и жртвено јагне.

По завршувањето на изборната конференција, министерот за здравство Владо Димов на кавадаречките социјалдемократи им порача:

"Да се обединиме и да ги оставиме несогласувањата зад нас".

Ефремчо Николов, членови на партијата и советници од општината Кавадарци не отидоа на коктелот организиран по изборната конференција. Некои од нив рекоа дека "немаат време за коктел", но заедно седнаа во кафуле, далеку од славеничкиот коктел на новиот претседател на кавадаречката организација на СДСМ.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
intel напиша:

Pa ubavo ti reche, za onie koi se NA VLAST. Ke dokazhesh vinoven nekoj shto e na vlast? Osobeno vo Makedonija!!! Proneveril 3-4 milioni evra, naprail kukja, kupuval umetnichki dela, za lichna korist {i kojznae chiva druga), big f####n deal!!! Vistinskite kriminalci iznesoa i iznesuvaat od drzhavata ogromni sredstva vo stranskite banki, za dobri provizii rasprodadoa i rasprodavaat se ona shto ovoj narod go gradel i stvaral poslednite 40 godini. A onie shto zakluchuvaat kupoprodazhni zdelki so stranski kupci na nedvizhnosti vo Makedonija, prodazhba na gradsko zemjishte "na popust" ili discount kako sho vikaat ovde jaa napravija Makedonija peralna na pari, El Dorado, jagma.
A ti so ona tipichno globalistichko "innocent untill proven guilty"(shto nema nikakva vrska so realnosta) frlash pepel vo ochi ili ne.... gjoa razmisluvash DEMOKRATSKI se razbira.
A narodot vo Makedonija se sogole od se shto poseduvashe kolektivno. Narodot se pretvara vo moderen "Lumper Proleterr" ama nema vrska seto toa, Evropa zdaj e rabotava.
Vistinskite kriminalci shto ja rasprodavaat Makedonija se dobro zashtiteni od taa majka Evropa i si ja vrshat rabotata.
A javnosta ke se s'ska so nekoi vaka marginalni sluchai so nekoj shto nasednal od alchnost ili naivnost, i normalno zasluzhuva osuda za se nezakonsko shto storil. Ama od vakov sluchaj da se pravi nekoja senzacija znaeme na koj najveke mu e od polza i saka da go drzhi vnimanieto na javnosta na vakvi sluchai. Toa e proverena Globalistichka taktika koja se koristi vo zapadniot svet.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Intel :
"Ех, боси коментари, ам нека ви се.
Инаку некој доказ(судски) за се она што го наведе Венера има или ??????"

Od sudot na SDS baras sudski dokument !!?
Ke ti posocam dva dokaza koi postojat ama .....ne se "validni" nitu za policijata a cuvaj boze pak za sud.
Direktorot na "Bucim" CIFLIGANEC od 93 do 95g za sekoja tona bakar koja trebase da pomine preku Makedonija zemase 2% plus 4%.Dva te posto bea za "Bucim" ,CETIRITE procenti odea za nego .Dokazot koj jas go poseduvam e za 300toni bakar vo vrednost od 27 000$ isplateni na Cifliganec.No za da informacijata ti bide celosna preku Makedonija pominale okolu 150 ILJADI TONI bakar a za toa Cifliganec zel pomedju 13 i 15 MILIONI DOLARI.Da ti pojasnam za NEGO.
Vtoriot e za direktorot na fabrikata za kabli od Negotino Georgiev .Kupuvac na kabli "KONTO JN"od Blagoevgrad se raboti za dvaeset kamioni za sekoj kamion isplateni po 18.000 GERMANSKI MARKI.Zdelkata e pravena 95 i 96god.

No nesto polesno za tebe INTEL:

"Членот на СДСМ Јанаќи Тотовски беше крајно огорчен од постоењето на две струи меѓу кавадаречките социјалдемократи.

- Ќе ја фрлам партиската книшка иако во 2000 година кршев кутии во корист на СДСМ - коментираше револтирано тој. "

Ili ovoj e ufrlen vo SDSM Intel???

Pina :
"A javnosta ke se s'ska so nekoi vaka marginalni sluchai so nekoj shto nasednal od alchnost ili naivnost, i normalno zasluzhuva osuda za se nezakonsko shto storil."

Vojo a i Lambe se medju malkuminata ludje koj ne stanaa KRADCI od togasnoto rakovodstvo na VMRO DPMNE.Nivnite potpisi stojat na eden kup dokumenti koi gi tovarat za zloupotreba na sluzbenata dolznost no ne od alcnost i naivnost.Nivniot motiv go razbiraat za zal mnogu malku ludje vo Makedonija.
Vojo i Lambe napravile zloupotreba na sluzbenata dolznost,no nivnata odgovornost e za potpomaganje.Vistinskite vinovnici Ljupco,Dosta ,Tome i Daravelski kako i pogore spomenatite Cifliganec i Georgiev ni muva ne gi lazi.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Spored statistikata najmnogu od site vo bivshite politicki strukturi nastradaa "ergenite"!E sega Lambe se ozeni pa zatoa beshe "amnestiran" so najnovite dokazi koj morashe da gi izlozi SDSM&Co.,za toa deka nitu edna od parcelite na ESM ne bile katastarski evidentirani pa zatoa Ljambe toa go pravel od "opravdani" pricini posle shto go krknaa pritvor.

Kajgana Shop

На врв Bottom