Експлодира бомба пред Атински суд

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348

Go anarchist goooo

едвај го чекам денот кога феудалните кланови ќе паднат како воената хунта и конечно Грција ќе биде анархистичка :)
Треба сите да се радуваат за разлика од феудалните кланови овие не создаваат имагинарни проблеми ниту водат наци политика, ако дојдат они проблемот со името ќе биде решен експресно :)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Народот е појак од државата кога сака, штета е само што народот тешко се буди...

L

Liberation

Гостин
Ако анархистите употребуваат бомби за да стигнат до целта, можам да претпоставам кон што се стремат.

Амархизмот како идеја е одлична. Но не е прашање на револуција, туку на еволуција на свеста кај секој.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.369
Поени од реакции
84.604
едвај го чекам денот кога феудалните кланови ќе паднат како воената хунта и конечно Грција ќе биде анархистичка :)
Дури и да веруваш во реинкарнација - нема тој ден да го дочекаш.
Единствена шанса за анархистичка држава* во светов е пропуштена во 1936 и таа шанса беше упропастена заради нивните браќа - другите левичари: социјалистите и комунистите.

*контрадикторност

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Ако анархистите употребуваат бомби за да стигнат до целта, можам да претпоставам кон што се стремат.

Амархизмот како идеја е одлична. Но не е прашање на револуција, туку на еволуција на свеста кај секој.
Анархизмот ти е другото име на комунизмот...ако не си знаел!!!

Инаку денес неможеш ти да предлагаш смена на системот додека се живи америте....така да за да го внесеш комунизмот во игра мораш да настапиш прикриено во форма на анархизам:toe:

Така да свиркајте си и уживајте си додека не се најде некој будала па да испотепа се со нуклеарки...инаку друго решение јок :tv:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Анархизмот ти е другото име на комунизмот...ако не си знаел!!!
Абе стварно ова а? -.-

Значи добро што е никој не збори за дегенериран анархизам туку добро е што зборите за анархизам со организација. Но сепак има разлика од комунизам.
Ај ме мрзи сеа да ти пишам, утре сабајле подлабоко ке ти навлезам на темава и да ги решиме проблемиве со идентификацијата на анархизмот. :)

Г

Господ

Гостин
Нема еволуција без револуција...методите диференцираат.Ни јас не сум баш љубител на насилство,радо би идел со идеите на Кропотктин и Алтруизам.Анархијата едноставно е способноста на секој човек самостојно да се држи во ред.
Анархија ќе постои само кога ќе се загуби потребата за било кое друго уредување,и не не е исто со комунизмот.
Крај краева и двете философии имаат милион разгранувања,пример тоа на Кропоткин како и Ленин,Маркс,Троцки и слично...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Абе стварно ова а? -.-

Значи добро што е никој не збори за дегенериран анархизам туку добро е што зборите за анархизам со организација. Но сепак има разлика од комунизам.
Ај ме мрзи сеа да ти пишам, утре сабајле подлабоко ке ти навлезам на темава и да ги решиме проблемиве со идентификацијата на анархизмот. :)
Немора да ми пишуваш добро сум упатен за анархизмот,така да ако сакаш поштеди се самиот од твоите изјави и признај го следново :..колку повеќе ќе навлезеш во анархизмот,толку повеќе ќе сватиш дека идеологијата се доближува до комунизот!!!

Ако и за ова пробуваш да ме разубедиш,ќе те упатам да си прочиташ литература која ќе те донесе до заклучок дека и самите анархисти до ден денес неможат да се одделат од комунистичките врски интегрирани во идеологијата!!!

ај позз

Дете признај дека деновиве си слушнал нешто за анархизам па затоа никако неможеш да доловиш колку си само неписмен кога ти делува смешно анархизам-комунизам!!!

Г

Господ

Гостин
Дете признај дека деновиве си слушнал нешто за анархизам па затоа никако неможеш да доловиш колку си само неписмен кога ти делува смешно анархизам-комунизам!!!
ЧИЧКО,комунизмот е структурирано уредување.Во анархиска земја не постои уредување.Infact комунизмот е повеќе насочен према економијата додека анархизмот према целото уредување.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Немора да ми пишуваш добро сум упатен за анархизмот,така да ако сакаш поштеди се самиот од твоите изјави и признај го следново :..колку повеќе ќе навлезеш во анархизмот,толку повеќе ќе сватиш дека идеологијата се доближува до комунизот!!!

Ако и за ова пробуваш да ме разубедиш,ќе те упатам да си прочиташ литература која ќе те донесе до заклучок дека и самите анархисти до ден денес неможат да се одделат од комунистичките врски интегрирани во идеологијата!!!

ај позз
Денешниве анархисти и изворните анархисти има разлика. Денешниве сме смешки живи. Ако е слично - не значи дека е исто. Монархијата и тоталитаризмот имаат скоро исти обележја па не се исто. А и да. Добро сум образуван околу оваа тематика па така нема да избегаш од мое поголемо мислење наутро. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom