Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Некој од Е-бизнис 1ва година? Задолжително е присуството на предметиве од втор семестар?

Организациско однесување само од скриптата треба за прв колоквиум или и некоја глава од Лидерство?
За прв колоквиум сигурно треба цела скрипта од зоки/либро и веројатно втора глава од книгата лидерство, зошто фалат страни во скриптата за втората глава .... Има некој што сигурно знае?????

Некој од Е-бизнис 1ва година? Задолжително е присуството на предметиве од втор семестар?
И уште нешто. Е-бизнис сум, но имам избрано да бидам кај Драган, не кај професорката (Калина?). Ќе биде ова проблем?

Помагаат ли скриптите од Зоки и Либро за Економика на претпријатија ?
Полагал ли некој Деловно комуницирање, каков е тој предмет ?

Помагаат ли скриптите од Зоки и Либро за Економика на претпријатија ?
Земи си ги, не губиш ништо. За повторување се добри :)
П.С. Да не ви има спомнато каков ќе биде колоквиумот економика и до која страна?

Знае ли некој до каде треба за прв колоквиум по ЈАВНИ ФИНАНСИИ

Едно прашање,дали ке може да се сликам за табло(со апсолвентите од оваа година) иако немам запишано предмети од четврта година?

Знае ли некој до каде треба за прв колоквиум по ЈАВНИ ФИНАНСИИ

Елена рече дека 4та сигурно ќе биде цела. Дали ќе треба 5та или не, дополнително ќе ни кажат.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 19:59 ---
И уште нешто. Е-бизнис сум, но имам избрано да бидам кај Драган, не кај професорката (Калина?). Ќе биде ова проблем?

Да, голем проблем ти е тоа. Оди си кај Калина, малце поинаква е статистиката на вас од останатите смерови. Само ќе се зезнеш ако одиш кај Драган. Драган е супер, ама џабе кога има некои поинакви работи - ќе учиш нешто што не треба, а нема да учиш нешто што треба.

Да, голем проблем ти е тоа. Оди си кај Калина, малце поинаква е статистиката на вас од останатите смерови. Само ќе се зезнеш ако одиш кај Драган. Драган е супер, ама џабе кога има некои поинакви работи - ќе учиш нешто што не треба, а нема да учиш нешто што треба.

Океј е тоа, ќе научам за кај неа, но работата е што имам избрано на iKnow да бидам кај Драган...и не знам како ќе се префрлам.
Второ, немам отидено кај Калина на предавање, а без присуство не давала потпис, но слушнав дека може да се плати казна за да се добие потпис?

1.Океј е тоа, ќе научам за кај неа, но работата е што имам избрано на iKnow да бидам кај Драган...и не знам како ќе се префрлам.
2. немам отидено кај Калина на предавање, а без присуство не давала потпис, но слушнав дека може да се плати казна за да се добие потпис?

1. Најдобро ќе биде да си прашаш на студентски веднаш штом завршат уписите, за ден-два, за да го средат тоа на време. Залудно ќе ти биде одењето на вежби кај Драган кога материјалот мислам дека е поразличен.
2. Не ја знам Калина, ама објасни и како стојат работите и зошто не си бил кај нејзе на предавања, сепак само 2 недели се во прашање, има уште минимум 7-8 недели до крај, не би требало да ти прави проблем. Во секој случај, можеш да си платиш потпис, 500 денари, и ќе немаш проблем со тоа.

Луѓе дај ве молам упатете ме на што да се обрнува повеќе внимание од теоријата за Статистика за бизнис и економија? Трета глава не треба, од петта велат имало исто повеќе теорија но ме интересира што поточно барат, дали само тоа што е со здебелени букви поимите или и некои пресметки теорија?

:unsure: го полагаме прв на 12-ти... па што знам теоријата не ми е баш најцелосно јасна, задачите лесни ми идат некако, а и стварно ли давал додатни 10 поени ако поминеш на колоквиум?

Луѓе дај ве молам упатете ме на што да се обрнува повеќе внимание од теоријата за Статистика за бизнис и економија? Трета глава не треба, од петта велат имало исто повеќе теорија но ме интересира што поточно барат, дали само тоа што е со здебелени букви поимите или и некои пресметки теорија?

:unsure: го полагаме прв на 12-ти... па што знам теоријата не ми е баш најцелосно јасна, задачите лесни ми идат некако, а и стварно ли давал додатни 10 поени ако поминеш на колоквиум?

Кај Драган не одиш на предавања?
Ако не, почни, ти го џвака материјалот, се ќе ти биде јасно, само ќе повторуваш после тоа што се вика.

Инаку, од теоријата, знам дека е малце повеќе глупава, али читај ја, посебно баш тие затемнетите букви, не оди премногу во детали да памтиш.
Дава 10 поени плус ако поминеш на колоквиум. Со среќа. :)

Осигурување - Дали некој беше денес на вежбите? Дали некој знае воопшто каков ќе биде колоквиумот и која книга е за годинава оти мене во Либро ми дадоа една мала збиркичка од 150 стр, плус теорија.
Точно ли е дека е на 29ти преместен?

Кај Драган не одиш на предавања?
Ако не, почни, ти го џвака материјалот, се ќе ти биде јасно, само ќе повторуваш после тоа што се вика.

Не сум испуштил предавање, но сепак сакав да знам што ќе дава од теоријата. Предобар е, со милина да го слушаш. Одам и кај Баже на часеви, но можам да кажам дека повеќе учам од предавање него таму. :D

Тоа ми беше значи само најбитните ствари (y)

Осигурување - Дали некој беше денес на вежбите? Дали некој знае воопшто каков ќе биде колоквиумот и која книга е за годинава оти мене во Либро ми дадоа една мала збиркичка од 150 стр, плус теорија.
Точно ли е дека е на 29ти преместен?

Значи што се однесува на осигурување, вежби нема ни да има, само предавањата и да навистина го премести на 29 март, т.е. во време на одржување на наредното предавање по колоквиумска недела. Денес, кажа дека на колоквиум ќе има, едно прашања (тоа теоријата), плус едно изведување на некоја формула и задача, вкупно 50 бода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom