Економски факултет (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Anne.

~ Happiness In Slavery.
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.628
Поени од реакции
10.284
Би сакала некој да ми одговори (хехе).Имам едно прашање..На конечните ранг листи за новозапишаните на економски пишуваше дека во рок од 24 сати треба да дадиме изјава,и треба да одам утре изјава да давам дека се согласувам да бидам во државна??
Пиши им маил, мада кој знае дали ке ти одговорат и кога. И да, чиста формалност тие тоа, ја не се сеќавам дека сум била посебно за тоа.
 
Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
dobro tolku li ne se naoga nekoj da kaze neso za ispitot statistika kakov bese vo juni sto se padna od koi temi zadacii
Маријанче во тестот ти се опфатени сите теми, од секоја тема има едно прашање теорија и после имаш и задача за истата тема. Незнам колку ќе ти биде лесен тестот, тоа зависи колку си учела, но сепак според мене прашањата теорија ги имаш поедноставни, а во некои има некои ситници но таквите се поретки. Дава најчесто Драги што кажал на вежби или пак таков тип на задачи. Имаше на форумов едни тестови по статистика и тој првиот беше многу сличен на тој што го даде, дури се паднаа 2 или 3 прашања од таму. Побарај на форумов, ама поназад. Се надевам дека ти помогнав колку толку. И јас полагам и знам како ти е :pipi:
 
Член од
10 март 2010
Мислења
61
Поени од реакции
0
pa tesko mi e kako moze a ne mi se uc:(a tie sea kaj ke gi baram treba se da prelistuvam aj ako se najde nekoj dobar neka gi stavi pak jas imam edni doma ama neznam dali se tie:)fala vo skeoj slucaj
 
Член од
16 август 2010
Мислења
147
Поени од реакции
3
Е, да малку е потежок статистика, ама на сите ние тешко што имаме испити, види тестот дали е тој треба да пишува дека е од 20.06.2007 со повеќе одговори под а) под б) под в) под г) и под д), тој е тој.
 
Член од
16 октомври 2009
Мислења
26
Поени од реакции
1
полага некој банкарски менаџмент ? или тешко, има некој што полагал па да каже некое искуство т.е. некое прашање ?????
 
Член од
29 јануари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
ke moze nekoj da mi kaze vo kolku sat se polaga EKONOMIJA NA JAVEN SEKTOR fala mnogy
 
Член од
7 мај 2010
Мислења
40
Поени од реакции
0
Здраво јас сеа се запишав на економски/менаџмент општ и влегов државна квота ако може некој да ми каже коа почнуваат предавања,што како се плаќа и најбитно што е со ектс кредитите?? мн збунува тоа нешто.
Благодарам :smir:
 
Член од
22 мај 2008
Мислења
83
Поени од реакции
6
dobro be lugje nema nekoj so polagase matematika sea i znae dali ima rezultati????????? ko so gleam site ste zainteresirani za prezapisuvanje predmeti, semestri, bla bla a nikoj nema da se najde so sea polagal matematika?!?!?

--- надополнето ---

za tie sto se od skopje: dodeka razglabate tuka sto kako ke idevte na faks i ke doznaevte sto e so ekts
Нема сеуште резултати, другарка денес беше до факултет и немало сеуште ставено. Ќе биде за едно недела дена за жал....

--- надополнето ---

Бев во јуни учев туку така.. очекував повеќе теорија, а всушност скоро сите прашања беа како задачи... А викаа без теорија не се положува?! Така да сите задачи добро извежбај си ги од темите што ни беа за колоквиумите.
 
Член од
29 јануари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
ima nekoj online koj ke polaga JAVEN SEKTOR utre da mi kaze vo kolky sat se polaga, da ne idam za dzabe u 8 pleaseeeee

--- надополнето ---

:toe: ili site SPIJETE ,AJ i ja da begam vo krevet onda
 
Член од
17 јули 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
ja sega se zapisav ne ekonomski potocno na fin.men. i bi sakala sovet od postarite studenti vo vrska so izbornite. neam pojma sto da izbieram pa ako mozete nes da mi preporacate koj bi bil polesen ili podobar nz. i kolku treba da izberema posto kaa so gleam ima mnoooogu :nesvest:
 
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.089
Поени од реакции
807
Луѓе слушам имало некоја професорка Славица што држела часови по финансиски менаџмент, наводно ги знаела задачите што ќе се паднат?
Некој да одел кај неа на часови, да сподели искуство дали стварно е така?

И уште нешто, ова со ЕКТС колку шо разбрав јас - од 3-та имам неположени 2 предмета. Ако тие 2 не ги положам сега, ги презапишувам и сосе нив треба да имам 30 или 35 кредити сеа?
 
Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
Hah,gospogice pisatelke ve molam ne izigravajte osnoven sud 1 ili 2 i ostavete go kolegata da go ostvari svoeto pravo na sloboda vo izrazuvanjeto,nie sme demokratsko opstestvo,hehehehe:):):):):)))))))
Ок, како кажеш!

--- надополнето ---

Не е препуцавање, нема право она да кажува ние од Скопје да идеме да гледаме и пази тоа додека тука сме расправале. Изгледа ја мрзело да прочита од почеток и да види дека неколку луѓе веќе биле и кажуваа тоа што им беше кажувано... А и плус нова си на форумов, сигурно нема лоша репутација од тоа што постовите и вредат.
Ок, sorry шо се вмешав..
 
Член од
17 јули 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
i da ne znae nekoj slucajno za onaa izjavata sto ja pise kaj konecnite rezultati za primenite na ekonomski dali treba da odime vo ksopje do fakultetot ili... nekade mozeme da popolnime nesto ... ili sto ne me e jasno :toe: :kesa:
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom