Па види вака јас студирам вонредно на финансиски менаџмент и до сега сум бил на сите колоквиуми затоа што и ние вонредните имаме право,секоја семинарска сам ја изработувам и носи 20 поени плус поени од колоквиумите ,е сега кога имам време одам на предавања а понекогаш и на вежби,по некои предмети дури имам добивано и по цели 10 поени за присуство се зависи од асистентот,додека по други предмети сум добивал и по 2 до 5 поени,но тие поени не ми се толку битни бидејќи се трудам на колоквиумите да извадам максимален број поени,така да слободно оди на колоквиуми,пред полагање на колоквиум оди таму кај што се полага и кога читаат ако те нема на список почекај сите да влезат ипосле кажи му на тој/таа што ве чита дека си вонреден студент,ќе ти запише име и презиме,број на индекс,и обавезно на тестот да назначиш дека си вонреден.За семинарските надобро е да ги исконтактираш асистентите за да ти дадат тема,обично кога имаат вежби обиди се да стапиш во контакт со нив,ќе ти дадат тема,ќе ти кажат до кога треба да ја предадеш и ништо страшно