Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
6 септември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
2
:( Па направив грешка што се запишав на на овој факултет но треба да чекам дури 1 година за да можам да почнам на Кирил и Методиј
--- надополнето: Oct 19, 2011 10:27 AM ---
Јас веке сум свесен за мојта грешка и сам са критикувам но само сакам да знам дали некој има некои информации што можам во Македонија да работам со овој факултет стрикно на струката

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пиши ги предметите да видам што изучуваш, вака ми делува како за траснпорт да те спремаат.

Член од
6 септември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
2
Значи сега имам трговско право, логистички менаџмент, статистички методи и економика на претпријатијата и тоа е тоа :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Значи сега имам трговско право, логистички менаџмент, статистички методи и економика на претпријатијата и тоа е тоа :)
Тие се општи економски предмети, а немаш во програмата стручни?
--- надополнето: Oct 19, 2011 10:47 AM ---
Тоа е поентата на бизнис логистика, транспорт и шпедиција, тоа е целната работна група.
Ако е ова што го пишуваш ти детето има отворени работни места во секоја фирма во Македонија во делот набавки, а исто така и во многу транспортни компании кој бараат вакви кадри.

Член од
6 септември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
2
Најдов некои предмети кои мислам дек ке ми бидат стручни и кои ке ги изучувам понатаму Менаџмент на мали и средни бизниси, производствен процес во угостителството , управување со ризик, и вовед во осигорување ама не сум сигурен дали се овие ...

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
фала на информацијата, а прашањата по финансии дали може од лани истите да се погодат? :)
Тоа не знам. До сега немам барано прашања по ниту еден предмет од претходните генерации, за да знам колку од нив се паѓаат, а колку не. Во секој случај ако некој ти има дадено прашања од порано, послужи се со нив т.е. научи ги, нема да ти бидат на одмет. И тие се од материјалот. Ако се паѓале предходно, зошто да не се паднат пак. ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што ви е смеров каша попара :icon_lol:
Економски+ Туризам+ Осигурување = Бизнис логистика.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
хахаха да си запишан и да не знаеш што е .
Ти си мојот идол .
Јас се смирив малку добро е што има други да ја дигат монотоноста на кајгана .

Член од
6 септември 2008
Мислења
40
Поени од реакции
2
Pa mora da postojat i takvi .....шала на страна стварно е за смеење работава али ке видам како е излезе :D

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Pa mora da postojat i takvi .....шала на страна стварно е за смеење работава али ке видам како е излезе :D
Повеќе е за плачење отколку за смеење искрено :D. Зошто не прашаш некои постари што го учат истиот смер, или некои колеги?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Програмава ме потсети на ФТУ Охрид. Осигурување е направен со мешавина на економски, царина и туризам. Овој бизнис логистика е истата комбинација само што го сменил името. Истите предмети.
Дечко ќе аплицираш за работа како економист за било што, зошто нема да си стручен конкретно за ништо.

Член од
24 јуни 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Па види вака јас студирам вонредно на финансиски менаџмент и до сега сум бил на сите колоквиуми затоа што и ние вонредните имаме право,секоја семинарска сам ја изработувам и носи 20 поени плус поени од колоквиумите ,е сега кога имам време одам на предавања а понекогаш и на вежби,по некои предмети дури имам добивано и по цели 10 поени за присуство се зависи од асистентот,додека по други предмети сум добивал и по 2 до 5 поени,но тие поени не ми се толку битни бидејќи се трудам на колоквиумите да извадам максимален број поени,така да слободно оди на колоквиуми,пред полагање на колоквиум оди таму кај што се полага и кога читаат ако те нема на список почекај сите да влезат ипосле кажи му на тој/таа што ве чита дека си вонреден студент,ќе ти запише име и презиме,број на индекс,и обавезно на тестот да назначиш дека си вонреден.За семинарските надобро е да ги исконтактираш асистентите за да ти дадат тема,обично кога имаат вежби обиди се да стапиш во контакт со нив,ќе ти дадат тема,ќе ти кажат до кога треба да ја предадеш и ништо страшно
Па добро. Мене лично не ми одговара да патувам 50 km да отидам на некое предавање така да тоа се отфрла. Истото важи и за вежби. Господинот ассистент e-mail не ми прака повратен, дамата од студентски прашања не крева телефонска слушалка, така да во кратки црти останува јас да си учам па во вторник на колоквиум. Па што даде господ тоа.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Па добро. Мене лично не ми одговара да патувам 50 km да отидам на некое предавање така да тоа се отфрла. Истото важи и за вежби. Господинот ассистент e-mail не ми прака повратен, дамата од студентски прашања не крева телефонска слушалка, така да во кратки црти останува јас да си учам па во вторник на колоквиум. Па што даде господ тоа.
па направи така,сигурен сум дека нема да те вратат

Kajgana Shop

На врв Bottom