- Член од
- 2 септември 2008
- Мислења
- 997
- Поени од реакции
- 22
Една поинаква Б`лгарија, европски настроена, и се напредната економија..Само односот кон Македонското малцинство ви е на рамниште со робовладетелството и феудализмот..
Просто неповервах кога видјах позитивна статиа за Б'лгарија в Утрински.Тоа си е прецедент. јавно на коледа стават чудеса :smir:Една поинаква Б`лгарија, европски настроена, и се напредната економија..Само односот кон Македонското малцинство ви е на рамниште со робовладетелството и феудализмот..
C.R.E.A.M. (CashRulelEverythingAroundMe) и ќе ти стани појасно...Просто неповервах кога видјах позитивна статиа за Б'лгарија в Утрински.Тоа си е прецедент. јавно на коледа стават чудеса :smir:
Па баш тоа значи европска.Која Европска,кога негираат постоење на Македонска нација=фашизам
:smir:Па баш тоа значи европска.
Тоа во ред..Така е, рака на срце..Бугарија од руини, и дупки, се претвори токму во спротивното, ама уште и нивните навики кон Македонското малцинство да ги претворат во спротивно, тогаш можам да кажам дека работата таму се подобрила целосно..96 bev sofija edna nedela...bese uzas, levot sekoj den go menuvase kursot, uste se naogja prodavnici od komunizmot vo koi nemase skoro nisto, taksi vozila bea poveke nekoj star tip na ruska koli, facite na lugjeto bea onaka zguzvani......doduse imase nekoi taverni doterani ama na vrata so detektori za oruzje ne proveruvaa. so 200 gm ne mozev da gi dotrosam onaka za provod.
98 god skoo ista slucka vo blagoevrad....( piev caj pobaavr limun mi donesoja limunava kiselina za supa)
99/2000 za nova god pak blagoevgrad....se oseti od strana gledano nekoi promeni, porazdvizeno, taxite pomoderni, poskapo, nemozese da se razlavame so parite so gi imavme, i lugjeto nekako podrski mi se vidoa
2007 izgor be skapo, svetski bendovi na dukjani i restorani po sofija, povedri facite posebno na devojkite ( doduse bugarkite odsekogas bile sexy), ulicite napraveni, fasadive na objektive osvezeni..dfinitivno mnogu podobra slika
e sega kako e e toa ne znam!
Бугариja почна да се гради след 1998 година от нула.1997-1998 година државата беше фалирала.96 bev sofija edna nedela...bese uzas, levot sekoj den go menuvase kursot, uste se naogja prodavnici od komunizmot vo koi nemase skoro nisto, taksi vozila bea poveke nekoj star tip na ruska koli, facite na lugjeto bea onaka zguzvani......doduse imase nekoi taverni doterani ama na vrata so detektori za oruzje ne proveruvaa. so 200 gm ne mozev da gi dotrosam onaka za provod.
98 god skoo ista slucka vo blagoevrad....( piev caj pobaavr limun mi donesoja limunava kiselina za supa)
99/2000 za nova god pak blagoevgrad....se oseti od strana gledano nekoi promeni, porazdvizeno, taxite pomoderni, poskapo, nemozese da se razlavame so parite so gi imavme, i lugjeto nekako podrski mi se vidoa
2007 izgor be skapo, svetski bendovi na dukjani i restorani po sofija, povedri facite posebno na devojkite ( doduse bugarkite odsekogas bile sexy), ulicite napraveni, fasadive na objektive osvezeni..dfinitivno mnogu podobra slika
e sega kako e e toa ne znam!
Европејци сте сега, кој е како вас.. Кај вас се роди еден нов вид државно уредување наречено:европскодемократско робовладетело-феудален поредок... Општество во кое важат економските правила на Унијата, а односите кон Македонското малцинство се исти како во пред нашата ера, феудализмот и робовладетелството... 21 век, а не почитувате малцински права, па кога ќе размислам подлабоко, богами и европејците не се многу различни почнувајќи од јужниов сосед...Бугариja почна да се гради след 1998 година от нула.1997-1998 година државата беше фалирала.
Мислам дека за права сме зборували веке много.Тези,които се определат како македонци имат права каквито имат сите малцинства во БГ.Тоа во ред..Така е, рака на срце..Бугарија од руини, и дупки, се претвори токму во спротивното, ама уште и нивните навики кон Македонското малцинство да ги претворат во спротивно, тогаш можам да кажам дека работата таму се подобрила целосно..
Во БГ има див капитализам.Ова е самата вистина.Европејци сте сега, кој е како вас.. Кај вас се роди еден нов вид државно уредување наречено:европскодемократско робовладетело-феудален поредок... Општество во кое важат економските правила на Унијата, а односите кон Македонското малцинство се исти како во пред нашата ера...
Исто право како мојот другар кој сакаше да се запиши на студии во Бугарија, каде во графата национална припадност му беше чкртнато тоа Македонец кој го имаше сам напишано, и му беше додадено б`лгарин, со објаснение дека ако не се пиши така фино ќе биде одбиен од факултет? За такви права зборуваш? Кога на еден човек, кој патем и не е државјанин на РБ му се забранува да си се изјасни како што сака,и е уценуван дека ако не се пише бугарин дека нема да се запише на факултет, што да мислам за Македонското малцинство во Бугарија??Мислам дека за права сме зборували веке много.Тези,които се определат како македонци имат права каквито имат сите малцинства во БГ.
Во БГ има микс од див капитализам, и робовладетелство и феудализам...Во БГ има див капитализам.Ова е самата вистина.