Една поинаква, европска Бугарија

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.483
Поени од реакции
1.854
Која Европска,кога негираат постоење на Македонска нација=фашизам

Член од
2 септември 2008
Мислења
997
Поени од реакции
22
Една поинаква Б`лгарија, европски настроена, и се напредната економија..Само односот кон Македонското малцинство ви е на рамниште со робовладетелството и феудализмот..:tapp:
Просто неповервах кога видјах позитивна статиа за Б'лгарија в Утрински.Тоа си е прецедент. јавно на коледа стават чудеса :smir:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Просто неповервах кога видјах позитивна статиа за Б'лгарија в Утрински.Тоа си е прецедент. јавно на коледа стават чудеса :smir:
C.R.E.A.M. (CashRulelEverythingAroundMe) и ќе ти стани појасно...:toe:

Член од
3 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Па можеби е европска ако мислат на европското лицемерие кон помалите народи како нашиот. Ние сме народот кој на Европа, стариот континент и го даде писмото, ја заснова цивилизацијата. Македонија е земјата која даде премногу за севкупниот човечки поредок, а е прегазена од истиот. Тоа е можеби нашето проклетство.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
96 bev sofija edna nedela...bese uzas, levot sekoj den go menuvase kursot, uste se naogja prodavnici od komunizmot vo koi nemase skoro nisto, taksi vozila bea poveke nekoj star tip na ruska koli, facite na lugjeto bea onaka zguzvani......doduse imase nekoi taverni doterani ama na vrata so detektori za oruzje ne proveruvaa. so 200 gm ne mozev da gi dotrosam onaka za provod.

98 god skoo ista slucka vo blagoevrad....( piev caj pobaavr limun mi donesoja limunava kiselina za supa)

99/2000 za nova god pak blagoevgrad....se oseti od strana gledano nekoi promeni, porazdvizeno, taxite pomoderni, poskapo, nemozese da se razlavame so parite so gi imavme, i lugjeto nekako podrski mi se vidoa

2007 izgor be skapo, svetski bendovi na dukjani i restorani po sofija, povedri facite posebno na devojkite ( doduse bugarkite odsekogas bile sexy), ulicite napraveni, fasadive na objektive osvezeni..dfinitivno mnogu podobra slika

e sega kako e e toa ne znam!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
96 bev sofija edna nedela...bese uzas, levot sekoj den go menuvase kursot, uste se naogja prodavnici od komunizmot vo koi nemase skoro nisto, taksi vozila bea poveke nekoj star tip na ruska koli, facite na lugjeto bea onaka zguzvani......doduse imase nekoi taverni doterani ama na vrata so detektori za oruzje ne proveruvaa. so 200 gm ne mozev da gi dotrosam onaka za provod.

98 god skoo ista slucka vo blagoevrad....( piev caj pobaavr limun mi donesoja limunava kiselina za supa)

99/2000 za nova god pak blagoevgrad....se oseti od strana gledano nekoi promeni, porazdvizeno, taxite pomoderni, poskapo, nemozese da se razlavame so parite so gi imavme, i lugjeto nekako podrski mi se vidoa

2007 izgor be skapo, svetski bendovi na dukjani i restorani po sofija, povedri facite posebno na devojkite ( doduse bugarkite odsekogas bile sexy), ulicite napraveni, fasadive na objektive osvezeni..dfinitivno mnogu podobra slika

Тоа во ред..Така е, рака на срце..Бугарија од руини, и дупки, се претвори токму во спротивното, ама уште и нивните навики кон Македонското малцинство да ги претворат во спротивно, тогаш можам да кажам дека работата таму се подобрила целосно..

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Абе исти ѓупци ќе останат какви шо биле.Можи од бугарин чоек да биди?Последно гојдо на балканот.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

Бугариja почна да се гради след 1998 година от нула.1997-1998 година државата беше фалирала.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Бугариja почна да се гради след 1998 година от нула.1997-1998 година државата беше фалирала.
Европејци сте сега, кој е како вас.. Кај вас се роди еден нов вид државно уредување наречено:европскодемократско робовладетело-феудален поредок... Општество во кое важат економските правила на Унијата, а односите кон Македонското малцинство се исти како во пред нашата ера, феудализмот и робовладетелството... 21 век, а не почитувате малцински права, па кога ќе размислам подлабоко, богами и европејците не се многу различни почнувајќи од јужниов сосед...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тоа во ред..Така е, рака на срце..Бугарија од руини, и дупки, се претвори токму во спротивното, ама уште и нивните навики кон Македонското малцинство да ги претворат во спротивно, тогаш можам да кажам дека работата таму се подобрила целосно..
Мислам дека за права сме зборували веке много.Тези,които се определат како македонци имат права каквито имат сите малцинства во БГ.

Европејци сте сега, кој е како вас.. Кај вас се роди еден нов вид државно уредување наречено:европскодемократско робовладетело-феудален поредок... Општество во кое важат економските правила на Унијата, а односите кон Македонското малцинство се исти како во пред нашата ера...
Во БГ има див капитализам.Ова е самата вистина.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Мислам дека за права сме зборували веке много.Тези,които се определат како македонци имат права каквито имат сите малцинства во БГ.
Исто право како мојот другар кој сакаше да се запиши на студии во Бугарија, каде во графата национална припадност му беше чкртнато тоа Македонец кој го имаше сам напишано, и му беше додадено б`лгарин, со објаснение дека ако не се пиши така фино ќе биде одбиен од факултет? За такви права зборуваш? Кога на еден човек, кој патем и не е државјанин на РБ му се забранува да си се изјасни како што сака,и е уценуван дека ако не се пише бугарин дека нема да се запише на факултет, што да мислам за Македонското малцинство во Бугарија??

Во БГ има див капитализам.Ова е самата вистина.
Во БГ има микс од див капитализам, и робовладетелство и феудализам...

Kajgana Shop

На врв Bottom