- Член од
- 20 март 2007
- Мислења
- 8.493
- Поени од реакции
- 308
...Детството моЈе...
by Jovan IvanovskiБелешка за писателот
Роден на 04.10 во сега веќе далечната 1988 година, во градот Битола под планината Баба. Учел во основното училиште ЕлпиДа Караманди место каде започнале неговите згоди и незгоди...
(Забавиште ќе го скокниме ме мрзи сеа)
Први септември 1995, првиот школски ден. ПWваче, си ја запознав учителката, имав нови другарчиња, нова чанта, нова тетратка и ново стило/пенкало(Миризливо)... среќен, весел, насмеан. Интересно ми се виде столчето, и почнав да се клацкам (и ден денес си имам навика да се клАцкам). И онака оддеднаш трас, се лизна столчето, со главата во клупа, аркадата парче... крв насекаде(хорор од Хичкок). Несвесен што се случи ја кревам главата девојчето спроти мене цело во крв, клупата плива во крв, цела училница пишти(се надевам не ве згрозив и мирно ќе спиете, плус помина 12 така да ќе продолжам да пишам ).
На болница ме носеа директорката и мојата учителка(уште прв ден со врски), таму испаничени моите абе лудила. Ај помина тоа ден денес ме памтат учителките во Елпида за тоа.
Имаше уште милион згоди и незгоди во основно, ајде уште една две ќе издвојам. This one time, at band camp... професорката по музичко,LOOOL секогаш ме тераше да и варам кафе и еднаш на грешка наместо шеќер и турив сол. Географија: Професорот Лука по географија(еден од најдобрите во училиштето), секогаш имавме обичај да се инаетиме... но откако му најдов доказ(скроз офтопик со географија) дека тојота е подобра/поекономична/продавана кола од Мерцедесот, во сите класови ме однесе и кажуваше дека конечно за нешто го надмудриле(плус имав петка доживотно и ослободен од писмени). МакедонскиКласен ми беше, закон професор(нон-стоп ме ослободуваше) цела недела не одев на училиште и ќе се оправдав со 5 тулумби, за секој ден неодење на училиште 1 тулумба. Биологија Иди професорот на час и само: Koj од вас е најдобар спортист?- И сите викаат Јас јас!!! и ми вика...епа Јован ти брзо трчаш? И јас епа да...ај тркни купи две гевречиња од пекара!!!
Утре ќе пишам за во гимназија, и онака случки од детство.
to be continued.