Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ya know Kajg, многу чуден период. Досаден, монотон. Гпеам кој по пивофест, кој по плажи се сликаат. Ја овдека чекам да зајде сонце малку да се излади. Дома знам дека ќе е подосадно, ама и ова овде некако не се издржува. Али, јбг, индиферентност ти е заебана работа, онака седиш во една иста точка, предолг период, и гледаш како целиот све се движи околу тебе, но ти уште стоиш закован во една точка.
Или барем така изгледа. Не знам, понекогаш осеќам дека многу чудни и забавни работи сум направил во животот, па одеднаш исчезна тој период. Сега се осеќам како премногу работи да сум пропуштил...

Или е само некое балансирање на „мојот универзум“ кој е само лудило и чудна илузија на тоа да бидеш корисен. А вчера практично пола ден го сјебав гледајќи во таванот дури ме дуваше вентилаторот. Денес од толку шо ми беше безвезе играв некоја партија дота (шо не го имав то напраено скоро месец дена). Утре најверојатно ќе пробам сепуку со швајцарско ноже за да си го напрам животот поинтересен (yeah, u know, don't take me too serious :icon_mrgr: )

I've had my stopping point, I had a breaking point. I guess I need a starting point. I'll work on that (if I don't forget)

фала че извиниш, многу пријатно

Само што приметив оти десната рака ми е прилично поголема од левата. :cautious: Од утре ќе вежбам само со лева рака. :D

Ново обраќање кон самиот себе во раните утрински часови. Ден непознат, час рано, година двеипенајста (преодна ќе била, жими Тасета ранобудников), време џешко не се спијат нек си ебит мајката, уш малу ќе се акнит и осигурачов од уличново осветлување, ќе се кренит сонцево уш малу нит драпери помагет нит бутур ќе неможам да си легнам ко чоек да доспијам, а јас со испреплетени мисли и кошмари цела ноќ ево штракам на модернава дактилографска машина драга.
Работа имат, море се претурат без слободен ден до триеспрви Јули, распоред фул, претходно не ми дадоја слободни деној ти кажвев драга, пари малу поче Емин брачед, а не стигвет, барем да плаќаја ко шо требит немаше да ми е криво, вака за мизерни пари буфтај, барем научив да не се нервирам и се оперисав од то али ипак ме вајѓет некој работи од контакт.
Љубов имат, ал коме да је дам.
Здравје е уш то ми остана, се надевам. Е и трансакциска сметка ми остана, ама страв ми е да ја опуљам.
Земвиш даљинско, пушташ так, бап "Инвест ин Мацедонија" бегај ре нетуку се занесви, стегаш плуска само шо не почнала онаја со Радета таклаџијана со песнине ранобуднички иселенички австралијански Добро утро Палестино, скраја да е. Дупни уш некој плуска ето ти Анимал Планет, гледај си животинчиња и пејсажи, уш да се сменит да истурит времево надвор да ги слушам олуцине и ѓерамидине како тропет, ќе ми ослеснит и мирна ќе ми е глава.
Батери лоуу, полнач срчинг - нот фаунд, гарант е во долнион спрат забораен.
Не ми се сите овци на број драга, не не.
Ај здраво Драга, искрено твој М-1.

Едит- Лајт некој пес надвор, 4сатот и 44 минути, Климо пензионерон го истајл на улица ретриверон да го прошетат, ехх Климо бе лесно ти е тебе бе кукајца една. Ами лесно, и ти ко мене будала кизнајт шо мака имаш па врти со песон во рани зори ко нетокму.

Легендата вели дека еднаш човекот се наспал во недела сабајле и не го разбудила правосмукалка, бормашина, комшика и слично...

Ма, ги зезнав ја. На распуст сум, секој ден ми е недела. :D

draga lezam vo i si se prisekam na sluckite od detstvoto
Si sedime vo sirinka,i doaga eden drugar i vika abe aj so mene vo park ke se muvam so edna,ali imavne edni drugar i drugarka(brat i sestra)nevideni izdaici,i drugarot vika ali neka ne doagaat oni,i jas takov,abe ajde neka dojdat i oni greota se,i vikam ako ne dojdat ne doagam ni ja,i na kraj ne me zemaa i mene :pos:

Inace draga nekolku pati gi imam sinuvano rakata i nogata.Ali ovie dva nikad nema da gi zaboravam

Igrame fudbal vo park,i imavme golovi od kamenja,i ja pametniot zemanje sutiranje vo kamenot mesto topkata.Cel mesec i kusur nogata vo gips mi bese.

A za vtoriot pat.Imavme trafika vo ajrodrom,i cesto se desavase da odam so tatko mi na rabota,posto karsi trafikata imase edno igraliste i se sobiraa navecer da igraat fudbal.I im valese na deckite eden igrac i me prasuvaat mene ,dete dali bi sakal da igras so nas,ke stois samo na gol.I ja ajde,i igrame i samo eden decko sutiranje i ja praenje parada :D i otide rakata isto okolu eden mesec mi bese vo gips.

Inaku obicno koga i da igravme fudbal bev golman,bidejki bev debel(i se uste sum :D)i sekogas prv me izbiraa posto osven sto bev debel bev najdobar golman,stefan(zvani dida :D)

A,obicno koga igravme granica ili dzamija sekogas bev posleden biran,bidejki bev pospor i od zelka,i sekogas cuvav granica :D.

aaaa,ke zaboravev.Imam osvoeno i 4 od 6 takmicari :D,na turnir po plivanje vo olimpiski si otpadnav vo prvoto kolo,no za uteha mi e sto bev podobar od drugar mi koj go osvoi 5 mesto :D

Ne bidna od mene sportist,samo zaradi taa prokleta mrza,no se nadevam deka toa nema da bide slucaj i so moeto dete.

Драгичка,

Од шо ни се современи возоиве, петокот се возев од Скопје до Битола точно 9 саати!
Дури едно чиче, кондуктор, уз муабет вика, знаеш ли дека тој што ги праел возовиве, никоаш не се качил во воз? Му велам, оти им е испод ниво да се возат меѓу сопствениот народ. Они се научени во лимузина, со клима, со телевизори на седиштата...
Важно, ОСТВАРУВАМЕ!

Драга ...

I'm back :(
Скоро 20 дена без компјутер. И воопшто не ми фалеше :D
Каква уживанција беа овие 20 дена, не се опишува. Италија, па Амулијани! РАЈ за очи и душа.
И така конечно се прибрав. Сабајле се будам и слушам некој глас не прекинува да зборува. Папагалов е ко навиен, 40 збора во секунда кажува :D И го фатив како кажува "Ај у пичку матер". Ќе треба да пазам што зборам пред него :D
Ми фалеа некои луѓе, некои работи од дома ама се би дала да живеам на такво место ко Амулијани.

Драга Кајгана.
Ги мразам комарцине. Ме каснал завчера еден на нога и ми отече ногата. Се напив и Летизен и денес уште стои отечено, дури и ме боли.

За во соба имам среќа, покрај Раидот имам и лустер од оние како тањири/чинии што се. Внатре секакви лептири, стоногалки и останати летачки намќори влагаат и се горат од сјалицата. Да го извадам тој тањирот од лустер и да им го дадам на странцине, 100 години има да истражуваат видови на инсекти.

:coffee:

Драга,
времево само за на Бабуна, не за бањање, затоа што таму реката е ладна и е само за седење покрај река на летникот или доле каде што има камења во замена за столчиња и маса, ем свежина од реката, ем бистриш мисли, едноставно CHILL.

Од имбецилни трендови на фејсбук последниов со постирање слики од одмор ми е најинтересен.
Порано се враќаат од одмор и ќе спукаа еден албум LeTo 201x *<}[, со десет, дваесет, сто слики и тоа е тоа. Сега сватија дека тоа е one time deal, и за да бидат поинтересни и најверојатно полајкувани ставаат по една, две, три слики по ден :yid:

И што е пострашно не е еден или двајца туку тренд станува. Ти како корисник на фејсбук и што си одлучил да ги имаш во пријатели должен си секој ден да гледаш слики како им поминува одморот.
Што психопат треба да си секој ден слики да ставаш за да гледаат дека си на одмор и за лајк повеќе да собереш...

Јас не знам синоќа во Крушево како завршив, а требаше пред општина кај палмите во паркот да поминам :icon_lol:. Пријателот од Ношпал се плати нејќеше пари ни за бурекот на крајот да земи, инаку таа ебачицата негова не покани кога сакаме да одиме. Крушево во 3 саатот сабајле пусто сите или на Пивофест или спијаат. Викам овие од Ношпал многу црвени во косите еј, добив оодговор дека русинки се мајка и ќерка туристки кај оваа во Крушево престојуваат. Признавам признавам, тоа русинчето шеснаесет седумнаесет години многу убо, а бе делеше од гужвата тука, правеле комбинација неколку дена Крушево неколку дена Охрид. Мајката се разбираше од македонски, а ќерката ништо :icon_lol:. Ај да не сликаш не сме сликани :icon_lol:.

Драга,
5000-то мислење секако дека ќе ти го посветам тебе.
А сега, кратко но искрено:
На форумов се регистрирав кога бев прва година на факултет. Се регистрирав за да напишам некој пост бидејќи имаше некои препирки помеѓу студенти и професори. Помина драмата и целосно го баталив форумот (а у меѓувреме на странски форуми за дота си бев претежно активен кид спамер). Неколку години подоцна, секој втор муабет на Psyside беше „на кајгана ова, на кајгана она“. Па ајде се вклучив повторно да видам што е работата. Секако, филмовите ми се пасија и најмногу ме заинтересира тој под форум. НО ШТО ДА ВИДАМ? Модераторот на форумот (Јо Соно) ми го хејта еден од најдобрите филмови некогаш снимени, American Beauty. И тука му влагам со клизачи по пп, он некои полу форумџиски закани ми пушта и ми вика „олади, нов си, разгледаш што како е па ќе дискутираме“. It's exactly what I did and I fell in love with the sub-forum. Исто така тука секогаш беше и информатичкиот под форум во кој сум активен. Искрено, ми помогнале 1-2 пати, сум помогнал 100 пати (како што ми е и сегашнава работа). Спортот ми беше пасија тоа време; фудбалот најмногу, меѓутоа воопшто не бев активен, тие муабети ги правев во живо и не планирав да се повторувам тука. Beneamata на една собиранка ми рече „како тоа ти навиваш за Интер а не сум те видел ниту еднаш да постираш во темата“. Е, така.

Бев на неколку собиранки кои мислам дека беа „приватни“ и запознав прекрасни луѓе со кои воопшто немам контакт без посебна причина. Освен со Фросе чат-пат. За жал, а благодарение на Psyside, имав можност и да се запознам (неколку дена пред) со личноста што си го одзема животот (а и личноста која имала големо влијание во неговиот живот). Пцуев малце тој период ама тоа е...

Одвреме-навреме знам да се изгасам од форумот, поради некоја attention deficit депресија што знае да ме фати но се нема случено тоа одамна а и веќе ги надминав тие размислувања.

Паднаа и неколку мувања и љубовни драми...

Можам уште многу да пишувам но меморијата ми е слаба страна а и форумот го гледам на малце подруг начин последниве 2 години (rl changes).
Во секој случај, сакам да им се заблагодарам на администрација (админи, модератори, Бидиков итн) кои го држат во најдобар ред и не ги мрзи да го прават тоа доброволно.
Сакам да им се заблагодарам и на сите членови затоа што токму тие го прават најдобриот и најмасовниот форум во Македонија. Кое клише.
Бидете во добро здравје!

P.S. Уф, не беше кратко а и делува ко проштално. :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom