ДК
Симит е институција. Прочитав некој мрч поназад.
Има многу музички хејтови во светов. Мислам дека хејтот за Ајрон Мејден нема да го сфатам никогаш, години уназад пробувам. По мене најкомплетниот бенд евр. Зборувам за хејтери што слушаат гитарска музика. Пример за Металика хејтот го сфаќам, за Нирвана до негде ќе го сфатам, за ГНР секако ќе го сфатам and so on... Истакнувам позвучни имиња зашто за нив хејтовите се позвучни, не зборам за поединец-двајца ако слушнам дека хејтаат збориме за екипа хејтери, и ти викам за сите горенаведени бендови и уште многу други ќе го сфатам ова, ама за Ајрон јебени Мејден, не можам да го сварам (и сфатам) хејтот што доаѓа од луѓе што уствари и ги слушаат останативе бендови што ги набројав (арно за тоа нека продолжат) и многу други покрај нив, луѓе не што викаат дека онака се или пример слаби гитари или слаб вокал, нешто да наведат туку у крајности од стилот - Мејден се тапа, Мејден се најлошиот бенд и слично. Знаеш и јас хејтам по нешто или поточно кажано ценам и сакам нешто друго повеќе, ама за музички квалитетен бенд чак и да не ми лежи на уво нема да кажам а и не сметам дека е срање или тапа или катастрофа. Ригорозноста со која металци/рокери го серат Мејден ми пречи одамна, мислам дека од инает серат. Crucifixion at once за сите нив.