Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Чаирчани што финти им правите на апаратите за цело време да паѓа миниџекпотот да паѓа во СЛ кај стадионот во Чаир?
Давајте некој совет :icon_mrgr:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.297
ДК

Симит е институција. Прочитав некој мрч поназад.

Има многу музички хејтови во светов. Мислам дека хејтот за Ајрон Мејден нема да го сфатам никогаш, години уназад пробувам. По мене најкомплетниот бенд евр. Зборувам за хејтери што слушаат гитарска музика. Пример за Металика хејтот го сфаќам, за Нирвана до негде ќе го сфатам, за ГНР секако ќе го сфатам and so on... Истакнувам позвучни имиња зашто за нив хејтовите се позвучни, не зборам за поединец-двајца ако слушнам дека хејтаат збориме за екипа хејтери, и ти викам за сите горенаведени бендови и уште многу други ќе го сфатам ова, ама за Ајрон јебени Мејден, не можам да го сварам (и сфатам) хејтот што доаѓа од луѓе што уствари и ги слушаат останативе бендови што ги набројав (арно за тоа нека продолжат) и многу други покрај нив, луѓе не што викаат дека онака се или пример слаби гитари или слаб вокал, нешто да наведат туку у крајности од стилот - Мејден се тапа, Мејден се најлошиот бенд и слично. Знаеш и јас хејтам по нешто или поточно кажано ценам и сакам нешто друго повеќе, ама за музички квалитетен бенд чак и да не ми лежи на уво нема да кажам а и не сметам дека е срање или тапа или катастрофа. Ригорозноста со која металци/рокери го серат Мејден ми пречи одамна, мислам дека од инает серат. Crucifixion at once за сите нив.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Добро џамииве у Скопје сабајлево беа на најјако ради Велики Петок или што е работава? Одамна е пројдено нивото на безобразлук со кој се провоцира намерно со пуштаље емпетројки од џамиите рано сабајле. Нигде ама нигде не го праат тоа со систем и звучници. Ако е мангуп оџата нека искочи да рика ко магаре па да видиме до кај ќе го слушнат, ко порано. Па у Кандахар да живееш ваљда ќе се наспиеш поише.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.920
Поени од реакции
67.617
Добро било да направиш рекапитулар кај си бил пред 10 години, какви размислување си имал, и кај си денес.

Puts things into perspective.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Koga igrash i protiv publika i protiv Federer u polufinale us open i gi tepash na kraj.

Последно уредено:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.682
Поени од реакции
88.605
Пред една недела цената на доматите беше негде 70 до кај 80 денари, додека пак сега пред Велигден гледам скокнала на 110 до кај 120 денари.
Абе цела година работите и не сте се збогатиле, па сега мислете дека на празников ќе земете некој денар +? Само ги бркате муштериите, и лошо си правите на самите себе, кај ќе ви скапи робата, па и без пари ќе останете.

Кај Албанциве пример кога им е Рамазан Бајрам цените се тие што се, дури и на некои места ги спуштаат се со цел да има и посиромавиот народ да прибере нешто дома...а ние? Ние сме ѓубриња бре, кај сме отепани како народ, па уште се изживуваме самите врз себе.

Пу!!! :mad:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ако дипломираш, ако отидеш во странство или било што да е некој друг доживљај а не објавиш на социјална мрежа, исто како да не ти се случило.

И друга работа, а заврне капка дожд - сите забораваат да возат. Што магија ќе имаа облаците? Абе у кружен тек прееска ми влезе во лента и ќе ми ја натегаше десната страна од колата да не закочев и да не се поткачев. И не е ова еднаш на сто години, да земеш да посматраш на секој можен кружен тек на секои две минути има вакви пациенти. Сфаќам луѓе што им треба повеќе време да се паркираат, да завртат, ова - она тоа не ме нервира и си почекувам ама ЛЕНТА ДА ДРЖИШ ДА ТИ Е ПРОБЛЕМ И ДА ШАЛТАШ ДЕСНО ЕЈ, ЛЕНТА, па кучиња кога дресираат прво нешто е што ги учат право да одат по линија, за животни значи правиме муабет. Извинете за мелтдаунов ама женско сум, максимумот ми е ова, не можев скотот неписмен да го извадам од кола и ауспухот од глава да му го мавнам. :tapp:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
ДК,

утре треба да положам нешто од кое ми зависи иднината, се пореметив од работа и учење периодов. Aко го поминам успешно ова правам пауза од учење неколку недели и активно ќе надополнам се она што запоставив во поглед на спортување и дружење со семејството и пријателите. Wish me luck :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ја објавуваш сликата на фејсбук, па ја објавуваш на инста, ја лупаш на она фејк фб стори, па на инста стори и на крај на снеп. У реду е курво, не умарај.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.941
Поени од реакции
18.012
Овие периоди најлоши се овие дуели верници вс атеисти, кога едни други меѓусебно се плукаат, се исмеваат итн. А уште полоши се овие по социјалните мрежи што делат лекции како "Не смееш да одиш во црква, ако не си верник", "Не смееш да се причестиш, ако не си постел толку и толку дена". OК народе, почни да си гледаш во твојот двор и да си ја гледаш својата черга. Ако некому оди грев или ако некого го гризе совест, тоа сигурно нема да ти биде тебе

Kajgana Shop

На врв Bottom