До кога вака?

Член од
16 ноември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
За нив универзумот е стар само 6000 години! Затоа што библијата така кажува! :pos2:
Плус! Се е плански и по воља на бог, ама сепак сме грешни и ни треба божји суд! (Иако се е плански!) Абе генијалци, нема што! :)
A ti spored komentarite imas ateisticki staf.
I spored tebe evoluiravme taka li ?
Pa ne gledam deka nekoj majmun evoluira deneska vo covek.! Nitu pak covekot evoluira vo nesto poveke.
Ednostavno prifati go faktot deka sme sozdadeni od Bog.
Spored Bedniot naucen fakt, " Od Nisto Nastanalo Nesto" Taka tvrdat.
Biblijata kazuva deka " Od Nevidlivoto stana Vidlivoto"
A po volja na Bog ne e da sme gresni vika deka " Na bog ne mu e mila smrtta na Gresnikot" Za toa i go Isprati Isus
Ako ne si Cital vika deka " Uste pred sozdavanjeto na svetot Jagneto bese na KRSTOT
A Sudot se ceka zosto ne si edinstven so se izjasnuva vaka
Pozdrav

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
A ti spored komentarite imas ateisticki staf.
I spored tebe evoluiravme taka li ?
Pa ne gledam deka nekoj majmun evoluira deneska vo covek.! Nitu pak covekot evoluira vo nesto poveke.
Ednostavno prifati go faktot deka sme sozdadeni od Bog.
Spored Bedniot naucen fakt, " Od Nisto Nastanalo Nesto" Taka tvrdat.
Biblijata kazuva deka " Od Nevidlivoto stana Vidlivoto"
A po volja na Bog ne e da sme gresni vika deka " Na bog ne mu e mila smrtta na Gresnikot" Za toa i go Isprati Isus
Ako ne si Cital vika deka " Uste pred sozdavanjeto na svetot Jagneto bese na KRSTOT
A Sudot se ceka zosto ne si edinstven so se izjasnuva vaka
Pozdrav
Ај оди на темава креационизам наспроти еволуционизам и следи ја дискусијата! Инаку во врска со делот кој го болдирав! Гледам дека немаш ниту основни познавања што е еволуцијата ниту пак си прочитал било што во врска со тоа штом мислиш дека преку ноќ од еден вид настанува нов! Дали е до вашиот екстремно низок капацитет да сватите некој работи, или едноставно така ви одговара незнам, но многу глупо звучите кога ќе трупнете нешто вакво и ќе останете живи!
Повели научно објаснување и аргумент за заедничкото потекло на луќето и мајмуните:

Член од
16 ноември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
а кутија направена од варовник, која датира од 68 год. од нашата ера на Арамејски е запишано,
“Јаков, син на Јосиф, брат на Исус” .
На камена плоча која датира од првиот век, има Латински запис кој вели
“Тиберјанец Понтиј Пилат, Префект на Јудеја”

На неколку гробници кои датираат од 40-50 год. од нашата ера, има запишано молитиви до Исус како Бог.

Во првиот век во Ерусалим е откриена жртва на распнување. Неговите раце и нозе биле прободени со седум- инчни клинци.
И двете нозе му биле скршени. (Псалм 22, Матеј 27, Марко 15, Лука 23, Јован 19)

Ти изнесе научен Факт. Еве нешто и од мене.
И двајцата бираме во што да веруваме.

Поздрав

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
а кутија направена од варовник, која датира од 68 год. од нашата ера на Арамејски е запишано,
“Јаков, син на Јосиф, брат на Исус” .
На камена плоча која датира од првиот век, има Латински запис кој вели
“Тиберјанец Понтиј Пилат, Префект на Јудеја”

На неколку гробници кои датираат од 40-50 год. од нашата ера, има запишано молитиви до Исус како Бог.

Во првиот век во Ерусалим е откриена жртва на распнување. Неговите раце и нозе биле прободени со седум- инчни клинци.
И двете нозе му биле скршени. (Псалм 22, Матеј 27, Марко 15, Лука 23, Јован 19)

Ти изнесе научен Факт. Еве нешто и од мене.
И двајцата бираме во што да веруваме.

Поздрав
И каква врска има ова што го изнесе со еволуцијата?:toe:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
epa ako sme evoluirale nemase da ima nikakva Traga od ISUS HRISTOS
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Изјава на годината! Каква врска бре има Исус со еволуцијата црни Аце!:tapp: И за мене или тебе некој после 2000 години може да каже дека сме биле божји синови, дека сме воскреснувале, дека сме правеле од водата вино....! Ама ќе има ли доказ за тоа? Кога ќе ми покажеш докази за наводните чуда на твојот исус тогаш јави се! Во меѓувреме прочитај нешто плус од библијата!:pos::pos:

Член од
16 ноември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
epa ako sme Evoluirale. Togas Bog nema da postoi Be Brat. Sto znaci nemalo da bideme Sozdadeni a ako ne sme sozdadeni od Bog Togas celoto Slovo Pagja vo voda

a ako ne procita
"Во првиот век во Ерусалим е откриена жртва на распнување. Неговите раце и нозе биле прободени со седум- инчни клинци.
И двете нозе му биле скршени.

Koj ti e Brojot :D:D

A cudata na Isus I den deneska gi ima.

--- надополнето ---

i sakav da ti dopisam. Ne si prv so pisal vaka dokazi daj da vidam, ili pokazi znak.
Isus kaza "Zloto i preljubnicko pokolenie bara znak no nema da mu se dade"
Ne ne vikam

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
epa ako sme Evoluirale. Togas Bog nema da postoi Be Brat. Sto znaci nemalo da bideme Sozdadeni a ako ne sme sozdadeni od Bog Togas celoto Slovo Pagja vo voda

a ako ne procita
"Во првиот век во Ерусалим е откриена жртва на распнување. Неговите раце и нозе биле прободени со седум- инчни клинци.
И двете нозе му биле скршени.

Koj ti e Brojot :D:D

A cudata na Isus I den deneska gi ima.

--- надополнето ---

i sakav da ti dopisam. Ne si prv so pisal vaka dokazi daj da vidam, ili pokazi znak.
Isus kaza "Zloto i preljubnicko pokolenie bara znak no nema da mu se dade"
Ne ne vikam
Па и јас тоа го викам, НЕ ПОСТОИ! Барем не во буквална смисла како што библијата кажува!
Во првиот век била пронајдена жртва на распнување ова е твојот генијален доказ? Ја одкри америка! Па си учел ли ти историја на училиште? Знаеш ли колку луѓе имаат распнато на крст римјаните? Римјаните распнувале почесто одколку што денес полицајците пишуваат казни за погрешно паркирање! Во 70 година Н.Е. кога римјаните го уништиле храмот на евреите, убиле 1350000 луѓе! (милион и триста педесет ијлади)

Член од
16 ноември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
Па и јас тоа го викам, НЕ ПОСТОИ! Барем не во буквална смисла како што библијата кажува!
Во првиот век била пронајдена жртва на распнување ова е твојот генијален доказ? Ја одкри америка! Па си учел ли ти историја на училиште? Знаеш ли колку луѓе имаат распнато на крст римјаните? Римјаните распнувале почесто одколку што денес полицајците пишуваат казни за погрешно паркирање! Во 70 година Н.Е. кога римјаните го уништиле храмот на евреите, убиле 1350000 луѓе! (милион и триста педесет ијлади)

Covekovoto telo se sostoi od Telo, Dusha i Duh.
Duhot koj ti go dade?

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Тоа дали бог постои или не, неможете да го судите според библијата. Библијата е пишувана од луге, како мене, тебе, трајко, петко... не е напишана лично од бог... се што е во неа не значи дека е вистина... Еве за човекот е докажано дека евулирал, но нели телото на човекот неможе без душата, т.е. доколку душата го напушти телото, велиме дека настапила смрт. Ако одиме според тоа дека сите животни и растенија настанале од мала органска материја која била во водата, тогаш како би ја добиле ‘‘душата’’ за која 99% од популацијата во светот мисли дека навистина постои... многу научници имаат пишувано книги на тие теми...

Член од
16 ноември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
Epa zatoa sto postojat Custvata. Bog ne go gledas, I ljubovta ne ja gledas no sepak ja custvuvas.
A i plus toa ti mi davas mene link od edno video na youtube kako nekoj obrazlozue nesto i bozem mora da e toa taka. :)

--- надополнето ---

Biblijata ne e pisuvana od lugje kako tebe Pred se.
A koga pisuvale, bile vodeni od Svetiot Duh. Kogo isus go dade posle negovoto zaminuvanje, t.e. na pedesetnicata.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Epa zatoa sto postojat Custvata. Bog ne go gledas, I ljubovta ne ja gledas no sepak ja custvuvas.
A i plus toa ti mi davas mene link od edno video na youtube kako nekoj obrazlozue nesto i bozem mora da e toa taka. :)

--- надополнето ---

Biblijata ne e pisuvana od lugje kako tebe Pred se.
A koga pisuvale, bile vodeni od Svetiot Duh. Kogo isus go dade posle negovoto zaminuvanje, t.e. na pedesetnicata.
Дека постои креатор не демантирам, ама дека е таков како што го опишува библијата - мало морген! Треба да си ептен ретард за да веруваш буквално во тие прикаски.

Kajgana Shop

На врв Bottom