Донации од гејлада за Српската академија на науки

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.109
Свечана примопредаја Грчке донације САНУ

10. април 2009. | 13:12


БЕОГРАД - Амбасадор Грчке Димостенис Стоидис данас је у Српској академији наука и уметности (САНУ) свечано предао донацију Грчке генералном секретару САНУ Димитрију Стефановићу захваљујући којој је унапређен систем климатризације и заштићена уметничка дела у депоу Академије.

После обиласка просторије у којој је већ поставцљена опрема за климатизацију и депоа у коме се чувају уметничка дела у поседу САНУ, Стефановић је захвалио донедавном амбасадору Грчке Христосу Панагопулосу и новом Стоидису на великој помоћи, вредној 45.000 евра.

Он је подсетио да је то још једна у низу донација Грчке владе и међу 13 пројеката које је она до сада финансирала, посебно је указао на помоћ манастирима Хиландар и Жича и Клиничком центру Србије.

"То је доказ да Грчка има разумевања за то што радимо у свакој сфери, па и духовној, а добили смо уверавања да ће нас и на даље помагати", рекао је он, пожелевши новом абасадору Грчке успешан рад на добро српског и грчког народа.

Амбасадор Стоидис је рекао да се осећа почашћеним што се данас налази у српској институцији великог угледа, посебно зато што је могао да се увери да је новац који је дала грчка влада дошао на право место и што је употребљен у праву сврху. Он је изразио посебно задовољство због тога што су средства искоришћена за очување уметничког блага српског народа које је, како је оценио, од непроцењиве вредности.

Стоидис је захвалио на исказаном поштовању за његовог претходника и на лепим жељама за успешно обављање амбасадоске функције у Београду. "Висока дужност сваког амбасадора Грчке у Србији је да заступа грчке интересе и да улаже напоре за даљи развој грчкосрпских односа", рекао је грчки амбасадор.

http://www.rtv.rs/sr_ci/vesti/drustvo/drustvo/2009_04_10/vest_124721.jsp.
 
H

HITCH

Гостин
За "грчко-српских односа" не знам, ама за причината и поводот ми е многу познато.

Cамо нека им даваат пари за промоција на „грчката“ историја и ќе видиме педериве до каде ќе стасаат.
 
Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
"Висока дужност сваког амбасадора Грчке у Србији је да заступа грчке интересе и да улаже напоре за даљи развој грчкосрпских односа", рекао је грчки амбасадор.

http://www.rtv.rs/sr_ci/vesti/drustvo/drustvo/2009_04_10/vest_124721.jsp

Grcija i Srbija tamam se ujdisvet.

Kako bese onaa pogovorkana, "slepiot go vodi ќоriot"?
 

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.109
Грција свика, Белград се исплаши, па пиша ФИРОМ

Грција извојува мала дипломатска победа во Белград, пишуваат денеска грчките медиуми информирајќи за регионалната конференција на министрите за правда и внатрешни работи од ЈИЕ посветена на борбата против организираниот криминал и корупцијата во регионот.

Грчкиот заменик-министер за правда Костас Карагунис побарал од организаторите на конференцијата да го избришат уставното име на Република Македонија од материјалите и натписите на конференцијата и да напишат „ФИРОМ“.

Организаторите на конференцијата, српските министерства за внатрешни работи и за правда го исполниле барањето на грчкиот функционер и секаде каде што Македонија била заведена под уставно име, ја напишале референцата ФИРОМ.

Грчките медиуми коментираат дека вакви информации треба да се објавуваат токму со цел „такви грешки да не се повторат во Србија“.

скапаници:гомце::гомце:

http://www.plusinfo.mk/vest/88549/Grcija-svika-Belgrad-se-isplashi-pa-pisha-FIROM
 
Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
669
Ништо ново.. не им е прв пат..
 

Kajgana Shop

На врв Bottom