Имаше еден ми се токмеше , ми велеше да ми дошол домазет.
Турниме да кинисам е

.
Во глобала неам ништо против домазетовците .
Ако е заради станбеното прашање , или на пример чупето има стара изнемоштена мајка и нема кој да ја гледа ,а ваму со свекрвата се стега .
Иам чичко домазет. Ваква е ситуацијата : Стрина ми има брат , нејчи да ја гледа мајка му , кујчава е на два спрата , а чичко ми се двајца брајча и да седа заедно двајцата и плус свекрвата е стварно премногу , и шо напраја , се преселија кај баба му , ја гледа незе а таја појче од син и го сака , че му го препиши нејзинио спрат , двајцата се без работа , сада тутун , двајцата работа се дома ,така ја одржува фамилијата.
Чичко ми премногу ја сака стрина ми и во се се сложуваат.
И оти секогаш да оди невестата кај зето , нема врска.
Ако ни е поубо кај мене неам ништо протиф , ама не да ме зема за јас него да го носам на грб и за да биди на чар , туку да работи нешто во живото да се труди барем .
Зошто сме женскиве деца потценувани толку појма неам , ко понижување му е на некој да пој домазет , да седи кај жената , да ги гледа децата .

Оти секош на машките треба да му се остај имовина а на женскиве ништо.
И на мајка ми така баба ми сакаше така да и напрај , демек да не му барала на вујко ми ништо од имото од то шо и следувало.
Ами татко ми ако ја остај на улица мајка ми еден ден , многу и е гајле ,не дека че ја остај и следува пола ама оти ги дела така децата.Многу сме заостанати.