Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Исто како што може тебе да ти стави мозок а да не ти служи за ништо. .

По кој пат по ред, твојата неспособност да одговориш на поставено прашање ја компензираш со навреда?...[DOUBLEPOST=1485414201][/DOUBLEPOST]
На оние што мозокот им служи за мислење, уште првиот пат ќе увидеа што кажав - Дека еволуцијата нема однапред спремен план или цел според кои нешто ,,создава" туку дека е последица од интеракцијата помеѓу живиот свет и околината.

А да не си ти самиот еволуција па збориш во нејзино име? Кога и како еволуцијата ти дошепна дека истата нема посебна цел во нејзиното делување?[DOUBLEPOST=1485414411][/DOUBLEPOST]
Да кажев дека има цел и план и да ги посочев брадавиците кај мажите, тогаш ќе имаше основа да тврдиш дека сум се зезнал, вака само го потврдуваш заклучокот на Ајнштајн дека навистина била бесконечна.

Не си свесен колку си се зезнал и тоа е очигледно, туку, пак не ми одговори; ако еволуцијата е фактор кој го води човекот низ неговиот развој од поедноставни кон посложени форми, како и‘ се случило на еволуцијата да му налепи две флеки на мужот, а да не му служат за ништо?

Значи, еволуцијата, која на човекот му дала сложен мисловен апарат, истата таа еволуција му дала и бескорисни делови од телото?

Ајде, напрегни ја сета своја генијалност и одговори на ова едноставно прашање.[DOUBLEPOST=1485414732][/DOUBLEPOST]

Како пак твојот концепт на бог ставил брадајци на мажот, а да не му служат за ништо?
Зошто и кај многу други цицачи мажјаците имаат брадавици но не дојат ниту лачат млеко? Хм?

Ајде утнал кај човекот, а што правиме со целата природа?
Или зошто кај човекот се случува мажот да лачи млеко?
Во библијата ти го нема тоа, богот заборавил на тоа - зборува само за тоа откако ќе умреш, инаку живеј и како пес или неук ако сакаш - што е битно...
Не зборувам за хебрејскиот закон, за тоа не расправам со христијани и нивните секташки толкувања на истиот...

Лесно е да напнуваш да се смееш некому бидејќи зборува за наука (и да те тера да прочиташ нешто повеќе), бидејќи нели верата - битна ствар - вреди да се умре за неа, што наука, „лага е тоа ништо не докажува ниту прави за човекот“ .:facepalm:

Каде ве создаваат со вакви море луѓе, со вакви муабети тука и со ваков став кон другите и сегашноста?
Сигурно не е во црквите... барем се надевам... иако се сомневам сепак.

Кон болдот, по редослед:

- за разлика од другар ти Испси, јас никаде не напишав дека брадајците на мужот му се непотребни.
- ако не ја познаваш функцијата на нечиј орган, не значи дека органот е „вишок„.
- кој това „утнал„ кај човекот? Еволуцијата?...:pos:
- напротив, во Библијата го има и „тоа„.
- ако е науката во прашање, каде е научниот одговор?...

Последно уредено:

Но небитно е ти што ќе напишеш во однос на брадавиците кај цицачите.
Битно ми е што ќе напишеш за православието и како сите ќе ги обвинуваш со тој припрост закон за човештвото (поточно за мал број од човештвото), за да може јас да зборувам она што сум наумил да кажам.

Боговите за тебе секако ќе се причина што постои било што во однос на човекот, науката вели гените се, а со тоа има улога еволуцијата... но ти велиш човекот само што никнал од калта, се имал :)
Дури и брадавици за кои ете ти не знаеш зошто се (никој нема да ти каже зошто се тука, да се помачиш да научиш наука малку), ги имаме.
За задоволство при секс да не се?
Можеби се активираат при потребата за преживување, еволуција?
Упс, сексот не е многу потребна тема во стариот еон...

Христијанското толкување за божественоста (читајќи те тебе тука крвнички настроен спрема сите, исто и Премин портал со нивните „премудри“ размисли - сосема спротивно од тоа што го проповедате) покажува дека вие сте утнале во однос на боговите, а со тоа испаѓа дека многу грешки има кај човекот, која вие ја оправдувате дека за тоа е крива слободната волја на човекот, по се изгледа, несовршена според вас.

Не ја познаваш улогата на брадавиците и градите? Ок.Ќе научиш. Има книги и надвор од „науката“ наречена христијанство.

За да имаш одговор од научен аспект, треба да се заморуваш со наука не православието да ти биде наука - ти не се заморуваш, немаш одговор.
Јас да ти го напишам, па да ми бараш по нет линкови како „собраќата“ ти секташи и да ме учите наука која ја презирате?
Не. :)

Последно уредено:
Да си се обедините, православни, католици и останати мал милион други секти и да се договорите околу работите... не може со секој да правиме исти муабети, да зборувате сосема спротивни ствари од другиот „брат“ по вера/секта...

Толку време глаголиме и уште не научи што е Едната, Света, Соборна и Апостолска Црква и Кој ја предводи? Уште не научи дека еден е нашиот Учител и еден е нашиот Водач?
И тука не може да има никаков компромис со „Незаблудивиот“ и неговите небулози и новотарии, како и со следбениците на лутеранските антихристијански идеи.
Ниту мислиме да исполнуваме нечии Богоборечки желби и пусти сништа, како екуменизам и слично.

Јасно?

Последно уредено:
Ако следбениците не го поделат „водачот“ и да создадат рак на Телото и Едноста, кој? :)
Од надвор потешко, но внатре е болеста..

Делете се... јас сум за. Создавајте сами секти и делете се. А од друга страна зборувајте за Една, Света итн итн која мора да е според твојот или нечиј друг вкус - и од тука проблеми.
Не постои „ваш“ или „нивни“... не ме читате вие: зошто го делите човештвото? Зошто мора да го осудувате другиот вие? Кои сте вие да осудувате друг дека е „неверник“ или зло на пример, а го следи истиот „еден учител“?
Не е до учителот, до следбениците е - не заборавајте!

Еден е еден, но толкуван од мноштвото секако - и тука настанаа поделбите и проблемите на стариот еон. Секој сакаше авторитет кој што не го следува пред мноштвото!

По кој знае кој пат:
Во вистинската религија нема секти затоа пази да не го колнеш името под кое другите го знаат својот Бог; зошто ако го правиш тоа на Јупитер, ти ќе го колнеш יהוה во Озирис יהשוה.“

--- Liber XXX

Ако следбениците не го поделат „водачот“ и да создадат рак на Телото и Едноста, кој? :)
Од надвор потешко, но внатре е болеста..

Делете се... јас сум за. Создавајте сами секти и делете се. А од друга страна зборувајте за Една, Света итн итн која мора да е според твојот или нечиј друг вкус - и од тука проблеми.
Не постои „ваш“ или „нивни“... Еден е еден, но толкуван од мноштвото секако - и тука настанаа поделбите и проблемите на стариот еон. Секој сакаше авторитет кој што не го следува пред мноштвото!

По кој знае кој пат:
Во вистинската религија нема секти затоа пази да не го колнеш името под кое другите го знаат својот Бог; зошто ако го правиш тоа на Јупитер, ти ќе го колнеш יהוה во Озирис יהשוה.“

--- Liber XXX

Нема тука никакви поделби. Или го следиш учењето на едниот Учител и едниот Водач - Христос или не го следиш и наместо Него слушаш и се повикуваш на „учењата“ на самопрогласени учители и лидери.

Едниот учител нема име, ти зборуваш за законот даден пред 2000 години... кој што го узурпираа земски самопрогласени учители и му дадоа име Христос, грчка работа...

Да прашам:
МПЦ-ОА се земски самопрогласени учители и лидери, заедно со целата хиерархија на свештеници, едните кои доаѓаат од манастирите, други кои студираат богословија?
КАтолицизмот со сета таа земска хиерархија, храмови и злата се тие самопрогласени?
Руската црква се самопрогласени?
„Вселенскиот“ патријарх во Цариград е тој лажен самопрогласен учител кој што не може ниту да проба да ја признае МПЦ како афтокефална? Хм?
Другите учења кои произлегоа од овие и кои ете увиделе грешки во нивните учења?
Или за други зборуваш?

Бидете барем еднаш јасни бре луѓе - не ми глумете мистици - тоа е најлошото нешто - мистик, бегање од препреките!!!
Ако не си дел од православната црква во Македонија, ти си секташ, според нивните учења. Загубена овца.
Најди го решението на равенката...

Секој сам да ги толкува светите писанија од дамнимна па до сега и да пробува да извлече максимум меѓу луѓето на Земјата - тоа ми зборуваш?

Полека полека ќе дојдеме до тоа дека секој сам свој мајстор во однос на божественоста и светите писанија и тајни.
Како што зборува @Ipsissimus: Еден ден ќе викне поединецот „Јас сум патот и вистината...“ :)

Но небитно е ти што ќе напишеш во однос на брадавиците кај цицачите.
Битно ми е што ќе напишеш за православието и како сите ќе ги обвинуваш со тој припрост закон за човештвото (поточно за мал број од човештвото), за да може јас да зборувам она што сум наумил да кажам.

Боговите за тебе секако ќе се причина што постои било што во однос на човекот, науката вели гените се, а со тоа има улога еволуцијата... но ти велиш човекот само што никнал од калта, се имал :)
Дури и брадавици за кои ете ти не знаеш зошто се (никој нема да ти каже зошто се тука, да се помачиш да научиш наука малку), ги имаме.
За задоволство при секс да не се?
Можеби се активираат при потребата за преживување, еволуција?
Упс, сексот не е многу потребна тема во стариот еон...

Христијанското толкување за божественоста (читајќи те тебе тука крвнички настроен спрема сите, исто и Премин портал со нивните „премудри“ размисли - сосема спротивно од тоа што го проповедате) покажува дека вие сте утнале во однос на боговите, а со тоа испаѓа дека многу грешки има кај човекот, која вие ја оправдувате дека за тоа е крива слободната волја на човекот, по се изгледа, несовршена според вас.

Не ја познаваш улогата на брадавиците и градите? Ок.Ќе научиш. Има книги и надвор од „науката“ наречена христијанство.

За да имаш одговор од научен аспект, треба да се заморуваш со наука не православието да ти биде наука - ти не се заморуваш, немаш одговор.
Јас да ти го напишам, па да ми бараш по нет линкови како „собраќата“ ти секташи и да ме учите наука која ја презирате?
Не. :)

Кон болдуваното, по редослед:

- мојата вероисповест не познава многубоштво, туку само Троедин Бог.
- никаде немам напишано дека не знам, но знам дека ти не знаеш.
- „можеби„ не е никаква вистина, туку обично „набадање„.
- не сме утнале ништо во однос на „боговите„, а слободната волја постои како вграден човеков атрибут, познат како „образ Божји„ во секоја човекова единка.
- никаде немам напишано дека не ја познавам-потсети ме кај го имам тоа напишано.
- одговорот не мора да биде научен/сциентистички, за да биде точен или вистинит. Ето, еволуцијата нема одговор на моето прашање.
- дај напиши го одговорот; живо ме занима што ќе одговориш.

Најмногу за другите ти знаеш, христијанска работа...

Сите се грешни знаеш, сите се бедни по дух, а не знаеш ништо за себе си и од што си изграден. Верата не те учи ништо, освен да веруваш. Тоа не е учење. Тоа е бегање.
Браво.
На 45 години сеуште мразиш луѓе и не ги разбираш...

Одговорот и немора да е научен што, бладај наоколу и радувај се. Смртта е на чекор, после ќе видат сите кога ќе ги казни оној во кој што верувам дека ќе ги казни.
Округло па во ќош муабет.

Ти не ги разбираш одговорите што ти ги дава науката, по се изгледа неук си и неспособен, па најде приобежиште во верувањата и религиите на стари години... за тебе наука е христијанството, верувањето е највисокиот дострел за тебе.
Браво и за тоа. НО не може секој да го држиш на тоа твое рамниште, некои одат подалеку... не можеш ништо околу тоа освен да пробаш и ти да одиш.

Или ќе им велиш: еј неверници, небото не смее да се пробие, таму е богот? :)

А со тие идеи во главата се расправаш со луѓето и ги убедуваш дека бидејќи не веруваат во твојот бог, или не им се допаѓа учењето на христијанството, дека се неверници и ќе бидат казнети од бог кој што по некоја случајност не постои и само се верува дека постои, според еврејските учења, кои сметам дека христијанството ги искасапи создавајќи „свети отци“ налегнати од „свет дух“ кои најправилно дури и за тебе после 1600 години го протолкувале одлично еврејскиот закон, подобро и од евреите!

Каде така?
Во рајот? :)

Тебе ништо живо не те занима, ти си мртовец.

Најмногу за другите ти знаеш, христијанска работа...

Сите се грешни знаеш, сите се бедни по дух, а не знаеш ништо за себе си и од што си изграден. Верата не те учи ништо, освен да веруваш. Тоа не е учење. Тоа е бегање.
Браво.

На 45 години сеуште мразиш луѓе и не ги разбираш...

Одговорот и немора да е научен што, бладај наоколу и радувај се. Смртта е на чекор, после ќе видат сите кога ќе ги казни оној во кој што верувам дека ќе ги казни.
Округло па во ќош муабет.

Ти не ги разбираш одговорите што ти ги дава науката, по се изгледа неук си и неспособен, па најде приобежиште во верувањата и религиите на стари години... за тебе наука е христијанството, верувањето е највисокиот дострел за тебе.
Браво и за тоа. НО не може секој да го држиш на тоа твое рамниште, некои одат подалеку... не можеш ништо околу тоа освен да пробаш и ти да одиш.

Или ќе им велиш: еј неверници, небото не смее да се пробие, таму е богот? :)

А со тие идеи во главата се расправаш со луѓето и ги убедуваш дека бидејќи не веруваат во твојот бог, или не им се допаѓа учењето на христијанството, дека се неверници и ќе бидат казнети од бог кој што по некоја случајност не постои и само се верува дека постои, според еврејските учења.

Каде така?
Во рајот? :)

Тебе ништо живо не те занима, ти си мртовец.

Кон болдуваното, по редослед:

- знам сосема доволно за себе, но и за другите.
- се чини дека поимот „мразење„ ти е посебно омилен па и мене ми го припишуеш...
- има ли Телемит, кој во недостаток од текст, не преоѓа на лични навреди? Од кај знаеш кој сум јас и колку знам?
- да, за менеи и за Црквата, верата е извор на сите суштински битни вистини, за разлика од научните „вистинчиња„ со кратот рок на траење.
- јас не го убедувам луѓето во ништо, туку само сведочам за мојата вера и мојот Бог. Кој има уши, ќе слушне.
- ме занимаат многу нешта и фала Му на Бога, се‘ уште сум жив.

Руската црква се самопрогласени?
„Вселенскиот“ патријарх во Цариград е тој лажен самопрогласен учител кој што не може ниту да проба да ја признае МПЦ како афтокефална? Хм?
Другите учења кои произлегоа од овие и кои ете увиделе грешки во нивните учења?
Или за други зборуваш?

Kaj гледаш дека се самопрогласени?

https://orthodoxwiki.org/List_of_Patriarchs_of_Constantinople

https://orthodoxwiki.org/List_of_primates_of_Russia

- знам сосема доволно за себе, но и за другите.
- се чини дека поимот „мразење„ ти е посебно омилен па и мене ми го припишуеш...
- има ли Телемит, кој во недостаток од текст, не преоѓа на лични навреди? Од кај знаеш кој сум јас и колку знам?
- да, за менеи и за Црквата, верата е извор на сите суштински битни вистини, за разлика од научните „вистинчиња„ со кратот рок на траење.
- јас не го убедувам луѓето во ништо, туку само сведочам за мојата вера и мојот Бог. Кој има уши, ќе слушне.

- ме занимаат многу нешта и фала Му на Бога, се‘ уште сум жив.
Кон болдуваното:
- Не знаеш ниту за себе си ниту за другите. Лажеш. По муабетите тука, друго покажуваш за себе си.
- Не мразам ништо, не сакам само лаги и христијанско осудување на секој што не е христијанин. На темата „Прашања за Христијанството“ постојано тоа го правиш исто и на било која тема поврзана со твоето „сведочење за верата“ поточно осудување на секој што не е христијанин. Проклети!
- Те читам тука и доволно знам за тебе и колку знаеш. Се навреди ти тоа што ти кажа некој дека не знаеш? Сонца сте вие христијаните: секому велат не знаеш, а ним ако им кажеш не знаеш се навредиле и ти велат: ама јас се навредив, зошто така ми зборуваш? Проклети.
- За тебе Е никој не вели дека не е за тебе, но јас зборувам, а и други дека тоа Е важи само за оние кои самоволно по своја волја прифатиле да бидат дел од сето тоа, не може да важи за другите, како ти и твоите свештеници што проповедате: омраза, судови и неразбирање на другите бидејќи сте убедени (чудно, со верување да се убеди човек е чиста црна магија) дека тоа што вие сте прифатиле како вистина важи и за другите, само се тие неверници! Проклети!
- Ти не сведочиш, ти ги навредуваш луѓето. Сакразам и останато се за оние „неверниците“ ти знаеш како треба по писанието да бидеш... Павлета што им глагола на оние Галантјаните таму... види си бидејќи муабетите тука те збудалуваат и се забораваш. Од тебе скапани плодови! Ништо поеќе. Посети си го духовниот отец ако имаш проблеми. Проклети!
- Не те занимаат живо, лажеш. Жив мртовец си кон светот. Христијанска философија. Мртви за светот. Проклети!

И да додадам уште нешто, надвор од @MIKI1 муабетите, но поврзано со христијаните и нивните алатки кои ги користат со векови, но не родија плод како што замислуваа:

Во Галатјаните се вели дека плодовите на Духот се мир, љубов, радост, долготрпение, нежност, добрина, верба, тивкост, умереност; а на други места, “По нивните плодови ќе ги познаеш.”
За овие злобници тогаш мора или да мислиме дека се нечесни, и никогаш не постигнале ништо, или дека се соединиле со ѓавол.
Такви се “Браќата од Левата Патека,” толку темелно опишани во Liber 418 (Рамноденица, Бр. 5., Специјален Додаток, страници 119 “итн.”).

За нив најкарактеристичен знак е нивната ексклузивност.
“Ние сме луѓето.” “Нашиот е единствениот Пат.” “Сите Будисти се расипани,” лудилото на духовната гордост.

Магичарот ни приближно не е толку подложен да пропадне во ова страшно мочуриште на гордост како што е мистикот; тој е окупиран со нешта кои се надвор од него и може да ја корегира својата гордост. Навистина, тој постојано е корегиран од страна на Природата.
Тој, Големиот, не може да истрча една милја за четири минути!

Мистикот е осамен и затворен, му недостасува здрава битка. Сите ние сме ученици, а фудбалското игралиште е совршено превентивно средство за подуената глава. Кога мистикот сретнува пречка, тој “се преправа” во врска со неа. Тој вели дека тоа е “само илузија.”. Тој го поседува морфино-манијачкото чувство за bièn-être, налудничавоста на општиот паралитичар (парализиран). Тој ја губи моќта да погледне некој факт в лице; тој се исхранува со сопствена имагинација; тој се убедува себеси за сопственото постигнување. Ако му се противречи на оваа тема, тој е намрштен, зајадлив и ироничен.

--- Опасности од Мистицизмот

Познато тука од форумот нели?
[DOUBLEPOST=1485437693][/DOUBLEPOST]
Навистина момак, дали ти ова навистина ми го прати како доказ?
Православна Википедија
Ок, мора да не се самопрогласени. „Православие до смрт“. Нека биде твојата волја за тебе. ;)

Последно уредено:
Познато тука од форумот нели?[DOUBLEPOST=1485437693][/DOUBLEPOST]
Навистина момак, дали ти ова навистина ми го прати како доказ?
Православна Википедија
Ок, мора да не се самопрогласени. „Православие до смрт“. Нека биде твојата волја за тебе. ;)

Тоа ли бил проблемот?

Aпостолско преемство на Руската Православна Црква:

https://azbyka.ru/shemy/spiski-apos...ovannykh-apostolami-pomestnykh-tserkvej.shtml

Aпостолско преемство на Константинополската Православна Црква:

http://www.ec-patr.org/list/index.php?lang=en

Koj ли ќе биде твојот изговор сега?

Последно уредено:
Ми праќаш руски да читам? Ми се допаѓа христијанскиот хумор. NOT!

Зошто ти не се помачиш да напишеш со свои зборови, така 2-3 страници есеј на македонски за ова чудно руско наследство на еврејски закони, а ние да се запрашаме дали ќе го читаме воопшто, како што јас еве пишувам, а ти по се изгледа не ме читаш воопшто бидејќи не се сложуваш со моите размисли?
И каква дискусија имаме ние? Јас наместо само со тебе, расправам со уште 4-5 виртуелни ликови од овие веб страници... Не бидува така.

Ова ти е за тебе доказот за правоверноста и вистинско знаење за тајните учења? Руската црква? Грчката?
Има ли понационалистичка црква од руската и грчката која повеќе се заморува со земските околку со сосема други закони и правила на игра во универзумот? Хм?
И мене ми зборуваш за изговор да барам за овие глупости што ми праќаш?

НЕ!

Прво ќе се научите преку христијанството, денес изградено врз база на лажни земски учители, да не ги осудувате сите дурги учења прогласувајќи ги за сатанистички, лажни итн итн за да си ги оправдате вашите верувања и надежи, па потоа ќе одиме кон пофини нешта и ќе бараме решавање на вакви „наследни“ проблеми, преку кои всушност и станавте родилка на секти и цепкања на едноста која се гледа дека не ја разбирате...

Затоа и стариот еон мораше да умре, до толку му беше моќта.
Да не се разбереме погрешно, ниту овој Еон нема да биде вечност во однос на човештвото!
Ако ја следиме историјата...

Христијанството е осудено самото заради омразата што ја крена до боговите во однос на другите, заслепено од малата искра што ја добија, но наследниците ја изгаснаа и заменија со мрак. Зарем не споделував наназад во врска со ова?

Си се потрудил, си читал за големата историја на земската црква, а храмот е сосема друга ствар, како и патот. Тоа ми се допаѓа, но премногу фанатизам во верата создава јаловост.
Кај евреите тоа ќе бараш во врска со симболите на твојата вера, не на овие страници каде што ќе најдеш само оправдувања и калемена историја...

Последно уредено:
Ми праќаш руски да читам? Ми се допаѓа христијанскиот хумор. NOT!

Зошто ти не се помачиш да напишеш со свои зборови, така 2-3 страници есеј на македонски за ова чудно руско наследство на еврејски закони, а ние да се запрашаме дали ќе го читаме воопшто, како што јас еве пишувам, а ти по се изгледа не ме читаш воопшто бидејќи не се сложуваш со моите размисли?
И каква дискусија имаме ние? Јас наместо само со тебе, расправам со уште 4-5 виртуелни ликови од овие веб страници... Не бидува така.

Ова ти е за тебе доказот за правоверноста и вистинско знаење за тајните учења? Руската црква? Грчката?
Има ли понационалистичка црква од руската и грчката која повеќе се заморува со земските околку со сосема други закони и правила на игра во универзумот? Хм?
И мене ми зборуваш за изговор да барам за овие глупости што ми праќаш?

НЕ!

Прво ќе се научите преку христијанството, денес изградено врз база на лажни земски учители, да не ги осудувате сите дурги учења прогласувајќи ги за сатанистички, лажни итн итн за да си ги оправдате вашите верувања и надежи, па потоа ќе одиме кон пофини нешта и ќе бараме решавање на вакви „наследни“ проблеми, преку кои всушност и станавте родилка на секти и цепкања на едноста која се гледа дека не ја разбирате...

Затоа и стариот еон мораше да умре, до толку му беше моќта.
Да не се разбереме погрешно, ниту овој Еон нема да биде вечност во однос на човештвото!
Ако ја следиме историјата...

Христијанството е осудено самото заради омразата што ја крена до боговите во однос на другите, заслепено од малата искра што ја добија, но наследниците ја изгаснаа и заменија со мрак. Зарем не споделував наназад во врска со ова?

Си се потрудил, си читал за големата историја на земската црква, а храмот е сосема друга ствар, како и патот. Тоа ми се допаѓа, но премногу фанатизам во верата создава јаловост.
Кај евреите тоа ќе бараш во врска со симболите на твојата вера, не на овие страници каде што ќе најдеш само оправдувања и калемена историја...
Хепта, брат, најискрено мака ми е да читам се' шо пишиш и почнувам да те сожалувам по ова шо гледам колку се исцрпуваш твоево хејтање да биде сфатено поинаку. Шо сакаш вели си, колку сакаш префрлај на други лопката, бате ти си ХЕЈТЕР. Со секој пост само потврдуваш.

Хепта, брат, најискрено мака ми е да читам се' шо пишиш и почнувам да те сожалувам по ова шо гледам колку се исцрпуваш твоево хејтање да биде сфатено поинаку. Шо сакаш вели си, колку сакаш префрлај на други лопката, бате ти си ХЕЈТЕР. Со секој пост само потврдуваш.
Немој да сожалуваш... бидејќи лажеш дека сожалуваш било кој.
А и ако сожалуваш било кој, биди проколнат.
И што би рекол @Ipsissimus : Не сум ти брат! :)

„Бате“, форум е ова, друг збор за несогласување со нечие учење и контра тоа учење секогаш ќе биде нарекувано од лаици - хејтање. Но бидејќи ти е мака да ме читаш, уште помака ти е да ме разбереш или да се сложиш со мене бидејќи ќе ти се распадне верата - што се мачиш да ми пишуваш и коментираш со вакви будалаштини? :)
Ќе промениш да се сложувам со старо-еонските пракси секој да е крив и прогласен за зло што не е христијанин или муслиман?

Моите размисли одлично се сфаќаат, освен од христијани и муслимани - бидејќи не се сложувам со нивните начини да осудуваат сешто бидејќи не оди во склопот на нивното верување.

Јас убаво напишав претходно, малку погоре:
„- Не мразам ништо, не сакам само лаги и христијанско осудување на секој што не е христијанин. На темата „Прашања за Христијанството“ постојано тоа го правиш исто и на било која тема поврзана со твоето „сведочење за верата“ поточно осудување на секој што не е христијанин. Проклети!“

И штом ти е мака, не читај, но така пак нема да можеш да коментираш правилно во однос на моите размисли.

Со секој мој пост само покажувам како туѓото верување и религија не може да биде апсолутно мерило за нечиј туѓ начин на живот и мора да се заборави на таа практика да се сатанизираат учења кои не се „под капата“ на оваа или онаа црква.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom