Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Мики православна црква благосиља и велича убици, ти си близок со синодот, шо велат тие покајан педер дали може да оди во рајот, али после се помолил, остаил пари в црква се покајал и дал може така ебан али покајан да оди в рај

Не се сеќавам дека ти или било кој од клубчето, ја имате откриено и/или споменато вистината.

Мислиш како твојата „вистина“ - Исус е патот, евреите се богоубијци, жената е помалку од мажот, жената не смее да биде свештеничка и да има контакт со божествените работи на олтарот...

Такви вистини да откриваме?
Тоа се лаги, а лаги не сакаме да шириме, доста се милионите христијански секти кои креваат врева дури до небесата на Највисокиот :)

Јас сум Телемит, човеку. Не можам да споделувам со тебе вистина за да такви ко тебе ја валкаат во нивната кал, бидејќи нели - од земја си ти.

За вас нема вистина од новото време. Ете ги во стариот еон, копајте подлабоко можеби бунарот пресушен зачувал уште некоја капка отровна вода за уште некој човек да го затруете за да не биде слободен.

Ве натеравме вас, обичнии верници, во вашиот бес обидувајќи се да ги оцрните сите, за да вашиот мрак биде најсветол, сами да си го објавите злото и корумпираноста на духот - поголема вистина од тоа има ли?

Тајните ќе останат засекогаш тајни. Колку и да се крева врева. Така било, така и ќе остане.

Продолжи ти само... штета што немаме монаси и свештеници тука. Вистинска војна на идеи да се има не тука глупости расправање со мирјани...

Последно уредено:
Малку допреа од тие знаења до одредени луѓе, па види како се подели брат со брат, татко со син... ужас.

Верувај им, ако... дозволувајте да ве поделат од братот свој.. клетници проклети!

Се подели, и ти ако се спуштиш на земја наместо да лебдиш во тој романтичен идеализам би увидел и зошто се случи тоа, и кој е виновникот.

Ако не ти е јасна горнава реченица, истражи малку за „љубовта“ на таткото кон својата ќерка Св. Христина и за „љубовта“ на таткото кон својата ќерка Св. Варвара.

Или за еден современ пример, каде таткото муслиман дозволи неговата ќерка да се удави оневозможувајќи му го спасителот да ја извлече од водата. Е сега замисли, таквиот татко, полн со љубов кон чедото свое по твојот испревртен светоглед, што би ѝ направил доколку неговата ќерка беше тајна христијанка и тој го дознаеше тоа.[DOUBLEPOST=1480616291][/DOUBLEPOST]
Не знам што и коментираме тука ние со тебе, кога си всушност најниско во скалилото на таа твоја „Црква“ далеку и од управувањето, одлучувањето, пристапот до информации...

И да, се крие многу од вас... и тоа морам да признаам: мудро играат свештениците во однос на вас.

П.С.
Се знае зошто се „богоубијци“ Евреите - мора да се заташка изворот на христијанствотио и тајните кои ги понесе несвесно со сето тоа.

Каде е напишано тоа што се крие од нас и од кого? Доколку не го наведеш изворот, ќе сметаме дека ова што го тврдиш е безочна клевета.

Последно уредено:
Се подели, и ти ако се спуштиш на земја наместо да лебдиш во тој романтичен идеализам би увидел и зошто се случи тоа, и кој е виновникот.
.
Полека море Бајрон...
Кои сте тоа вие?
Те смета некој за православен христијанин, демек?
Не.
И ти си уште еден пример на човек што сака да толкува - а не сака да е под капата на црквата православна...
Оди пробај твоите егзибиции на толкувања да ги презентираш пред својот духовен отец...
Што, немаш духовен отец? Што христијанин си ти тогаш?

Тоа е добро, каков што си!

Јас не сум дел од вашата догма, и сите оние кои не се дел од вашите цркви, кои што шират суптилна омраза и негативност кон се што не е под нивна капа - не се поделени и ги разбираат разликите кај луѓето!

Не се ко вас се да смета што не ви оди во прилог или не го разбирате, или заради догматско верување и проклетото ви „спасување на душата“ своите мајки и татковци ги продадовте на сточниот пазар на светот, а браќата и сестрите од човештвото кои следат други патишта ги каменувате и им го обезвреднувате живеењето со дрдорење и повторување догми кои или не ги разбирате или ги разбирате но не сакате да ги прифатите дека мора да се променат за да напредува човештвото!
Вие сте негативноста на светот - во се гледате зло!

Тоа за вас е идеализам - да го љубиш и оној што е различен од тебе и не му го разбираш патот...

За мене е реалност. И тука јас спорам за вашето разбирање на старите закони - не за самите закони - но толку ум имате за да разберете, веднаш ве понесува омразата и нервозата и се расправате ко баби тука...
Јаз'к на младоста што ви виси на коските!

Нема да ја имате љубовта бидејќи само зборувате за љубов, а всушност сте полни со омраза и гнев што не се е баш така како во вашите толкувања на светите учења во однос на човештвото, бидејќи има скриени пораки кои вам не ви се дадени заради мудрост...

И за тоа јас не одлучувам... има други, за изворите зборам што се скриени од вашата лакомост :)

Последно уредено:
И ти си уште еден пример на човек што сака да толкува - а не сака да е под капата на црквата православна...
Оди пробај твоите егзибиции на толкувања да ги презентираш пред својот духовен отец...

Ќе пробам да му ги презентирам твоите толкувања. Сигурно ќе биде воодушевен.:sneaky:

Мики православна црква благосиља и велича убици, ти си близок со синодот, шо велат тие покајан педер дали може да оди во рајот, али после се помолил, остаил пари в црква се покајал и дал може така ебан али покајан да оди в рај

Да, може!
Е сега, може ли да почнам од твојов случај?[DOUBLEPOST=1480625191][/DOUBLEPOST]
Мислиш како твојата „вистина“ -

Не, еве, мислам на твојата вистина, а таа е, нели, онаа вистинската.

Дај троа подобјаси ја и подопиши ја, т.е. приближи ја до мене, а верувам ќе биде интересна како опис и за другите членови од форумов.

Може ја среќавам секој ден, а не сум ја заприметил...

Ве натеравме вас, обичнии верници

Пак си ласкаш...[DOUBLEPOST=1480625393][/DOUBLEPOST]
Еми оти во предходен пост ставаше линк како доказ дека педер не може да оди во рај?

Потсети ме на тој линк (?) на кој сум напишал таков став.

Кога можеш ти да си ласкаш, и тоа бидејќи се потпираш само на верување... зошто не и другите, понекогаш да си ласкаат? :)

Ти постојано глаголаш за тоа како егото е лошо - а види се, со сета егоистичка црква која ја преставуваш ги осуди сите за да „патот биде Исус“ а не нешто друго или пак друго разбирање на тој пат, без разлика на име...

Бедно.

По твоја логика, ако ти прв обвиниш некој, не се важи тоа за твојата црква и религија која ја исповедаш, проповедаш и преку која осудуваш секој, полн со омраза...

Не гледам љубов, христијани, едноставно мразите човештвото да биде слободно...

И како тоа лажеш дека „Христос“ не криел од мирјани, простата раја работи, во однос на своите поблиски, во првиот круг од неговиот иницијаторски систем? :)

Убаво си читни таму тоа текстовите...

Последно уредено:
Кога можеш ти да си ласкаш, и тоа бидејќи се потпираш само на верување... зошто не и другите, понекогаш да си ласкаат? :)

Ти постојано глаголаш за тоа како егото е лошо - а види се, со сета егоистичка црква која ја преставуваш ги осуди сите за да „патот биде Исус“ а не нешто друго или пак друго разбирање на тој пат, без разлика на име...

Бедно.

По твоја логика, ако ти прв обвиниш некој, не се важи тоа за твојата црква и религија која ја исповедаш, проповедаш и преку која осудуваш секој, полн со омраза...

Не гледам љубов, христијани, едноставно мразите човештвото да биде слободно...

И како тоа лажеш дека „Христос“ не криел од мирјани, простата раја работи, во однос на своите поблиски, во првиот круг од неговиот иницијаторски систем? :)
Убаво си читни таму тоа текстовите...

Хепта,

како што веќе напишав, не се обидубај да проектираш Телемска логика врз објавена вистина. Не „иде„ тоа така...Не сум изненаден од твојот обид, оти таква ти/ви е менталната оптика и се обидувате низ неа да ги гледате и филтрирате дури и нештата со кои немате ништо заедничко.

А во текстовите убаво све си пишува, ама не ти кажале...[DOUBLEPOST=1480663565][/DOUBLEPOST]

Мојот одговор е соодветен на поставеното прашање. Она кое Апостолот го вели, дека мажеложениците нема да влезат во Рајот, не е безусловно поставено мислење, оти Апостолот никаде не го споменува покајанието, како почетен услов за нечие оправање.

Едноставно, кој не се кае и не бара простување, нема ниту да му се прости.

Мојот одговор е соодветен на поставеното прашање. Она кое Апостолот го вели, дека мажеложениците нема да влезат во Рајот, не е безусловно поставено мислење, оти Апостолот никаде не го споменува покајанието, како почетен услов за нечие оправање.

Едноставно, кој не се кае и не бара простување, нема ниту да му се прости.
то ми е и поентата, не споменува покајание ниту спомнува било каква надеж за педер да оди во рајот
али ете денес то е променето и црквата вели дека и педерите можат да одат во рајот

то ми е и поентата, не споменува покајание ниту спомнува било каква надеж за педер да оди во рајот
али ете денес то е променето и црквата вели дека и педерите можат да одат во рајот

Поентата ти е промашена, затоа што покајанитето за било кој грев, па и најтешкиот, наведено е на повеќе други места во Новиот Завет.

На пример, види во Лука, 5.32, каде е дадена потребата од покајание, или во Лука, 3.8, каде покајанието треда да даде и дела.

Поентата ти е промашена, затоа што покајанитето за било кој грев, па и најтешкиот, наведено е на повеќе други места во Новиот Завет.

На пример, види во Лука, 5.32, каде е дадена потребата од покајание, или во Лука, 3.8, каде покајанието треда да даде и дела.
Поентата е шо пајо не спомна можноста како педер да оди в рај, на повеќе места се споменати и казни за гревови али пајко пак ги споменува али прескокнува или заборава или не знае и да се доискаже до крај
Зато е и библијата така недоречена двосмислена контрадикторна и погрешна книга

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom